»

Brezplačno Cisco CCNA izobraževanje

Slo-Tech - Podjetje NIL vabi študente na industrijsko izobraževanje za pridobitev Cisco CCNA certifikacije, ki predstavlja prvo stopnjo izobraževalnega programa proizvajalca omrežne opreme Cisco.

V prvem delu tečaja, ki bo potekal v e-learning obliki, bodo udeleženci prejeli elektronsko gradivo ter dostop do prave opreme za izvedbo praktičnih vaj. Zahtevnejši drugi sklop tečaja bodo udeleženci poslušali v učilnici med 5. in 9. oktobrom 2009 pod vodstvom certificiranega Cisco inštruktorja.

Prijave sprejemajo do 28. junija 2009. Število mest na tečaju je omejeno. Prijavnica ter podrobne informacije o samem tečaju so dostopni na spletnih straneh.

26 komentarjev

Stanford ponuja brezplačne tečaje programiranja aplikacij za iPhone

engadget - Ameriški Stanford po novem ponuja tečaje razvoja aplikacij za iPhone. Posebnost je, da so predavanja na voljo brezplačno komurkoli preko Stanfordovega iTunes kanala. Če se želite učiti programiranja za iPhone pa boste potrebovali nekaj predznanja o objektnem programiranju, dostop do Maca z Intelovim procesorjem ter poznavanje programskega jezika C. Prvega izmed predavanj, ki je že na voljo za ogled vodita dva izmed Applovih programerjev, kmalu pa bo sledilo še več predavanj, ki jih bodo vodili različni Applovi strokovnjaki. Če imate potrebno znanje in opremo, ter želite razvijati aplikacije za iPhone pa le brž odklikajte na spletno stran po prvo lekcijo.

2 komentarja

Nova anketa

Slo-Tech -
Živim v klimatiziranem okolju:
ne69%
(663)
da24%
(226)
morda6%
(55)
ne vem2%
(17)
Skupaj glasov: 961
Tokrat ponavljamo anketo na temo programiranja. O tem, kaj pomeni besedna zveza "znam programirati", pa naj se odloči vsak sam.

9 komentarjev

28. državno tekmovanje v znanju računalništva

Slo-Tech - V soboto, 3. aprila 2004 bo na Fakulteti za računalništvo in informatiko potekalo 28. državno tekmovanje v znanju programiranja za dijakinje in dijake. Tekmovanje bo potekalo na treh težavnostnih stopnjah. V prvih dveh skupinah zadostuje osnovno poznavanje enega izmed znanih programskih jezikov, saj tekmovalec rešitve poda na papirju, pomembnejši od sintaktične pravilnosti pa je pristop do rešitve problema. Tretja skupina bo programirala na računalniku v jezikih C, C++ ali Delphi/Pascal. Prijava in Več informacij. Prijava je še vedno možna, ne glede na razpis.

7 komentarjev

Naučimo se programirati

Slo-Tech - Za vse ki bi se radi naučili programiranja, v Kiberpipi organiziramo delavnico, na kateri se bodo udeleženci naučili osnovnega programiranja v C++ programskem jeziku. Namenjena je tako popolnim začetnikom v programiranju, kot tudi tistim, ki programirati sicer znajo, a bi se radi naučili še več.

Ni hujšega kot postati suženj računalnika, ki nam ukazuje, jemljedragoceni čas in nikoli ne uboga. To je žal prej resnica kot redkost. Pomislimo, kako lepo bi bilo, če bi računalnik vedno ubogal na ukaz, delal to kar želimo, ter nam nikoli ne pokvaril dneva.

Seveda lahko vedno izberemo drug program, saj je dandanes na internetu moč dobiti skoraj vsakršen računalniški program, a večinoma gre za kupovanje (ali pa le “dol-potegovanje”) mačka v žaklu, saj nikoli ne vemo, koliko napak ima program in potihem upamo, da nam bo pridno služil in opravljal svojo funkcijo.

Večino takih strahov in predsodkov je odpravila odprta koda, saj ima tako praktično vsakdo možnost pogledati v drobovje programa...

3 komentarji