» »

Modri proti zelenemu

Modri proti zelenemu

Overclockers Online - Duroni z modrimi jedri že kar nekaj časa burijo duhove overclockerjev. Razlog za to je najverjetneje v tem, da ti procesorji sploh ne bi smeli obstajati, saj modra jedra delajo le v Dresdenski tovarni, medtem ko so po AMDjevih podatkih vsi Duroni narejeni v Austinu. Razlog za takšno navdušenje nad temi procesorji je domneva, da modri Duroni uporabljajo bakrene medtranzistorske povezave (za razliko od navadnih aluminijastih), kar naj bi omogočalo boljšo overclockabilnost. Vse te govorice so se odločili raziskati na Overclockers Online in so si zato priskrbeli modrega in zelenega Durona, ter ju primerjali med seboj. Po njihovih rezultatih razlikev bistvu ni, toda težko bi rekel, da so objektivni. Za test so namreč uporabili 600MHz modrega in 800MHz zelenega, tako da je že izhodiščna razlika 200MHz. Vseeno sta se procesorja navila približno enako, seveda preko 1GHz. Za mene je to še večji dokaz, da so modri Duroni dejansko boljši, vi pa kakor hočete. Njihov test lahko preberete tukaj.

7 komentarjev

anxieux ::

plav, zelen, rumen, tud če je kosmat...
jest bi rad meu enga............!!!!!>:D;((

undefined ::

Ta tip, ki je spisal ta članek, je idiot. Zgleda, da tud matematike ne obvlada, namreč tipo ne vid razlike med 1000:800 in 1000:600. Zanj bi bil verjetno že zeleni boljši, če bi ga lahko navil iz 999MHz na 1GHz, pa bi verjetno trdil, da je isto kot modri, ki se navije iz 600 na 1GHz. D0h! [:]

kuntek ::

Imaš čisto prav. Tip je gledal samo končni rezultat ni pa upošteval, da je prišel do tega iz 600 in iz 800. Če bi pogledal malo za koliko % se je povečala hitrost pri enem in drugem bi verjetno tudi sam prišel do zaključka, da so modri definitivno boljši.

piko ::

;((;((;((
Tip je debil! Sem ker živčen ratal k sm brau test.

alien-w ::

butl! ce ze delajo primerjalni test, bi mogla bit vsaj enaka zacetna frekvenca!

Nemenej ::

vendar po vecini testov v tujih primerjalnih straneh bistvene razlike v overclockabilnosti med 600 in 800 mhz (glede na koncno hitrost in ne odstotke) pravzaprav ni, zatorej sklepam, da modri niso prida bolsi. ce bi zares uporabljali nealuminijasta jedra, je rezultat pravzaprav nerazveseljujoc.

MoDeR ::

Normalno da so modri lepši pa še boljši :D:D:D:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moji procesorji (dialup pozor - velike slike)

Oddelek: Strojna oprema
282278 (1429) Dead_Eye
»

Duron 1600 MHz Applebred (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
19411979 (7744) nimus
»

Novi Duron in Barton

Oddelek: Novice / Procesorji
252027 (2027) kuglvinkl
»

Kater duron je najboljši za navijanje!

Oddelek: Navijanje
182097 (1847) kovse
»

Kaj vse ste nardil z Abakom?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
263205 (2773) iCe

Več podobnih tem