» »

Tržni delež

Tržni delež

X-Bit Labs - Podjetje Dataquest je pred kratkim analiziralo trg in ugotovilo, da je padanje cen procesorjev Pentium4 naredilo kar velik vpliv na prodajo Celeronov. Slednji so imeli v tretji četrtini tržni delež 20 %, leto poprej pa kar 27 %. Velik korak naprej je naredila prodaja Pentium4, ki se je trenutno zasidrala na 24 % tržnemu deležu (si predstavljate, da je vsak četrti prodani procesor na svetu Pentium4?). Čeprav so Celeroni morali odstopiti nekaj tržišča AMD-jevim Duronom, pa to še ni znamenje za preplah, saj Intel obvlada kar 80 %, AMD 20 % in VIA 1 % tržišča. Kljub dobrim poslovnim rezultatom, pa Intel ni ravno pretirano zadovoljen, saj je v tretji četrtini Pentium III imel še vedno 35% tržišča, medtem ko Pentium4 po prodaji ostaja zadaj. Da bi Intel povečal prodajo, slednjim procesorjem konstantno niža ceno, vendar pa bo za dobro prodajo potrebno postoriti še marsikaj. Najprej bo moral Intel zagotoviti dovolj veliko proizvodnjo Pentiumov4, saj obstoječa po nekaterih podatkih ni mogla zadovoljiti naročil. Ravno zaradi te nevšečnosti se je marsikateri kupec raje odločil za konkurenčnega Athlona ali Durona. Zaradi Intelovih problemov s P4 je tako AMD-ju v četrti četrtini preteklega leta uspelo obvladovati 27 %, vendar pa bi po mnenju mnogih analitikov lahko zasedli še več, če jih nebi izdale njihove proizvodnje linije, ki še vedno delujejo na robu svoje zmogljivosti.

3 komentarji

_Mortal_ ::

80% + 20% + 1% = 101% Popravte napako

R0K ::

mah sej to niso do % natančne meritve...to je bol tko tko ...

....a ma kdo podatke ktirih proc-ev je blo v letu 2001 največ prodanih ? TB al Duronov ? ...

Filo ::

Ja največ je blo prodanih Intelovih pentiumov in celeronov 80%:D
Kar se pa tiče Tb in Duronov pa ne vem sam pomoje je bil bolj popularen kšn Tb. Sicer pa ne morem nč rečt ker nimam podlage iz te smeri.:D

Mene sam zanima koliko časa bo še intel prevladoval in ščim bi AMD prevladal, ker s tem svojim ratingom ne bo deleč prišel. Zdele bo mogu AMD neki revolucinarnega izdat če sam hotu ujet Intela po dejanskih hitrostih navedenih v MHz.
Čeprav sem več ali manj pripadnik Intla se mi pa zdi, da če bi AMD-ju navedeno (ujet intla) uspelo pa če bi bilo stanje tako kot je (AMDjevi procesorji manj MHz ampak isto zmogljivi kot več herčni inteli) bi blo v IBER hudo!!
Sam pomoje bi bla tudi cena v IBER huda...:D
paradoks pida


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD X2 Brisbane, Windsor 65nm - dobri navijalci (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
647125 (4954) MEDENA
»

Duron Vs. Celeron

Oddelek: Novice / Procesorji
222510 (2510) drislek
»

ABC o Intelu in AMDju!!

Oddelek: Strojna oprema
91120 (875) Mr.B
»

Intelov načrt za prihodnost

Oddelek: Novice / Procesorji
71757 (1757) bobby
»

A je Intel že v nevarnih vodah?

Oddelek: Loža
271754 (1391) Freak

Več podobnih tem