» »

Leadtekovi GeForci 4 MX

Leadtekovi GeForci 4 MX

X-Bit Labs - Številni proizvajalci grafičnih kartic se zavzeto pripravljajo na peti februar, ko naj bi Nvidia vesoljnemu ljudstvu prikazala zmogljivost svojih čipov naslednje generacije. Na ta skoraj zgodovinski trenutek se je vneto pripravil tudi Leadtek, ki ga številni poznamo po posrečenih rešitvah na čipih GeForce2 MX in GeForce 3. Predstavil nam je, katere kartice bomo v prihodnosti vtaknili v AGP režo svoje matične plošče:
  • Leadtek GeForce4 MX420 bo najpočasnejši model, ki bo opremljen s 64 MB pomnilnika SDRAM, ki bo deloval s frekvenco 166 MHz. Frekvenca grafičnega čipa bo seveda višja - 250 MHz.

  • Leadtek GeForce4 MX440 bo malce bolj zmogljiv model, ki bo vseboval kar 64 MB DDR SDRAM pomnilnika in malce hitrejši grafični čip, ki bo deloval s frekvenco 275 MHz. Pomnilnik bo deloval s 400 MHz.

  • Leadtek GeForce4 MX460 bo sestavljena iz 300 MHz grafičnega čipa in bo izdelana v dveh različicah. Prva bo vsebovala 64 MB DDR SDRAM in druga različica 128 MB DDR SDRAM (končno!) pomnilnika, ki bo deloval s frekvenco 550 MHz.

Vse tri kartice bodo opremljene tudi z izhodi D-Sub, DVI in TV-Out, kar pomeni, da se Leadtekovci niso odločili za lasten, ampak kar za referenčni dizajn, ki ga je odobrila Nvidia. Najšibkejši model bo na voljo 14. februarja, močnejši 18. februarja, najmočnejši pa konec meseca. Pričakovati je, da ti datumi ne veljajo za Slovenijo .

4 komentarji

tha_man ::

Zelo kul!:)) Sedaj me zanimajo samo še cene in performance [:\]

Jebiveter ::

Mah, te graficen kartice se prehitro razvijajo! Brez veze![:\] Koncno kupis eno "dobro" graficno kartico ze te bombardirajo, da je "nova graficna kartica n-krat boljsa (n=100+) od tvoje nove in bos valda dal tistih 100.000 sit, ki jih drugace itak ne rabis!" Tu mac!
Sej, sam razvoj ni nic narobe, problem je v tem, ker razvoj hardwarea diktira tudi razvoj softwarea. Potem pa zacenjo SW razvijalci pisat taksno kodo, da to ni za nikamor in ti novi programi na novem racunalu delajo pocasneje kot prej! Brez veze! Bi se raje potrudili in zaceli pisat programe kot se spodobi!;((

slycer ::

Eh, tole vam povem: dokler bodo Voodooji3 in GeForci 2/2 MX prevladovali med lastniki, toliko časa pozabite na kakšne ultra napredne funkcije, ki bodo vgrajene v igre.

radeon 7500 ::

men pa nVidia najeda. In to hudo grdo najeda.
Vzammo v primer titanium serio. Za koga so jo nardil? Sami so navil kartice in jih "strokovno" priredil. Kšna nova tehnologija? Karkoli?? No dejte se potrudt pa povedat kaj je titanium serija prinesla novega...


NČ?
ne ne, hitrost ja... ???(serija za tiste k so paraplegiki)

ne vem.
Prihaja kao 4 generacija.
Cene bodo še višje. in nVidia bo imela nove tehnologije v kartuljah. Na žalost bo podrobnem ogledu ugotovimo,da je vse skupaj le neka fotokopija atijevih 8500-tic.
Vendar verjamem, da ko jo boste dobil na test(vi ali drugi), nadvse hvalili in priporočali, kljub cenam ki ne sodijo nikamor.
Dejstvo je da trg ni sposoben na pol leta množično menjat kartice in razni ocenjevalci jo pri tem vspodbujajo...

ŠKODA


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19019617 (12682) Janac
»

Vaše računalniške komponente skozi zgodovino? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
737942 (4744) floyd1
»

Test GeForca 4 MX440

Oddelek: Novice / Grafične kartice
102056 (2056) _Mortal_
»

NVidiini spomladanski zvončki

Oddelek: Novice / Grafične kartice
72075 (2075) tedybear
»

Creative podprl Titanium procesorje

Oddelek: Novice / Procesorji
61836 (1836) darh

Več podobnih tem