»

GeForce 4 na AGP 8x

X-Bit Labs - Končno, boste porekli. Po ATIju z Radeonom, je tudi nVidia dodala podporo AGP 8x svojima grafičnima procesorjema, NV18 ter NV28. nVidia je poskrbela tudi za druge majhne spremembe: GeForce 4 MX440 sedaj podpira do 128MB DDR SDRAMa na kartici, pomnilnik pa teče pri višji frekvenci (500 namesto prejšnjih 400 megahercev). Kljub vsem spremembam pa se še vedno nekako ne morem znebiti občutka, da tudi te novosti zgrešeni MX440 seriji ne bodo pomagale. Bomo videli. Klik!

0 komentarjev

Gainward napovedal najhitrejšo GF Ti4200 kartico

The inquirer - Gainward je najavil novo kartico s čipom GeForce 4 Ti4200, ki bo namenjena navijalcem in bo delovala z malce nestandardnimi frekvencami 270/570 MHz. Za primerjavo lahko navedem, da običajne kartice na čipu GeForce 4 Ti4200 delujejo s frekvenco čipa na 250 MHz in frekvenco pomnilnika na 500 MHz. Ker pa bo kartica vsebovala še 3.3 nanosekundni pomnilnik DDR SDRAM, bomo lahko po trditvah Gainwarda grafični čip lahko navili na 290 MHz, pomnilnik pa na 610 MHz. Skratka, kartica, ki jo navijalci nebi smeli spregledati.

2 komentarja

Zanimiva Leadtekova kartica

vir: Guru 3D
Guru 3D - Kljub Herculesovi odpovedi številni proizvajalce še vedno veselo napovedujejo nove kartice. Med temi je tudi Leadtek, ki je pred kratkim napovedal serijo kartic na procesorju GeForce 4 MX, sedaj pa je povzročil še manjše razburjenje s svojo kartico WinFast a250 Ultra GeForce4 Ti4600. Tukaj ne gre samo za to, da bo kartica nosila neemiksovsko različico čipa GeForce 4, ampak tudi za zanimiv dizajn. Leadtek se je namreč odločil, da pomnilnik in grafični čip pokrije z ogromnim hladilnim rebrom, ki ga bosta hladila dva ventilatorja. Mnenja o učinkovitosti takega hlajenja so si deljena, vendar pa je Leadtek naredil dobro rešitev, ki bo še v večji meri preprečila pregrevanje pomnilnika, ki se na hitrih karticah rad prav nenormalno segreje. Slika: ...

2 komentarja

Leadtekovi GeForci 4 MX

X-Bit Labs - Številni proizvajalci grafičnih kartic se zavzeto pripravljajo na peti februar, ko naj bi Nvidia vesoljnemu ljudstvu prikazala zmogljivost svojih čipov naslednje generacije. Na ta skoraj zgodovinski trenutek se je vneto pripravil tudi Leadtek, ki ga številni poznamo po posrečenih rešitvah na čipih GeForce2 MX in GeForce 3. Predstavil nam je, katere kartice bomo v prihodnosti vtaknili v AGP režo svoje matične plošče:
  • Leadtek GeForce4 MX420 bo najpočasnejši model, ki bo opremljen s 64 MB pomnilnika SDRAM, ki bo deloval s frekvenco 166 MHz. Frekvenca grafičnega čipa bo seveda višja - 250 MHz.

  • Leadtek GeForce4 MX440 bo malce bolj zmogljiv model, ki bo vseboval kar 64 MB DDR SDRAM pomnilnika in malce hitrejši grafični čip, ki bo deloval s frekvenco 275 MHz. Pomnilnik bo deloval s 400 MHz.

  • Leadtek GeForce4 MX460 bo sestavljena iz 300 MHz grafičnega čipa in bo izdelana v dveh različicah. Prva bo vsebovala 64 MB DDR SDRAM in druga različica 128 MB DDR SDRAM (končno!) pomnilnika, ki bo...

4 komentarji

ASUSove specifikacije kartic z Geforceom4

The inquirer - Pri The Inquirerju so zbrali nekaj dodatnih informacij o grafičnih karticah z nVidiinim procesorjem Geforce4. Prva, najmočnejša kartica se bo imenovala ASUS V8460Ultra in bo temeljila na procesroju Geforce4 4600. Poimenovanje Geforceov4 sem že opisal v eni izmed mojih prejšnjih novic. Količina pomnilnika na tej kartici bo 128 MB, uporabljeni pomnilnik bo seveda DDR, potil pa se bo pri 330 MHz (660 MHz DDR). Čip bo deloval z isto hitrostjo kot pomnilnik, torej z 330 MHz. Naslednja kartica bo ASUS V8440, ki bo prav tako temeljila na Geforce4 čipu, tokrat z oznako 4400. Na njej bo, enako kot na močnejši sestri 128 MB DDR pomnilnika, ki bo deloval pri frekvenci 275 MHz, glavni čip pa pri 300 MHz.

ASUS bo izdal še tri kartice na osnovi Geforce4 MX čipa: ASUS V8170Pro, ASUS V8170DDR in ASUS V8170SE. Prvi dve kartici sta pravzaprav enaki, saj se bo na obeh nahajal Geforce4 MX procesor ter 64MB DDR pomnilnika, razlika bo le pri frekvencah. Močnejša kartica bo delovala pri istih frekvencah...

0 komentarjev

Z ATI-jevimi čipi tudi Gigabyte

X-Bit Labs - Gigabyte poznamo kot enega izmed največjih in najboljših proizvajalcev matičnih plošč, ki pa že dalj časa vzdržujejo tudi svoj program grafičnih kartic. Tudi Gigabytovci so bili dolgo časa zvesti Nvidii, zadnje čase pa se vse bolj ogrevajo za ATI-jeve čipe. Tako bodo v kratkem začeli prodajati kartica na čipih ATI RADEON 7500, RADEON 7000 in Rage128 pro:
  • AR64S-H bo kartica, ki bo opremljena z Radeonom 7500LE in bo podprta s 64 MB običajnega pomnilnika SDRAM. Grafični čip bo deloval s frekvenco 250 MHz, pomnilnik pa z malce nižjimi 183 MHz. Manjkali ne bodi niti izhodi D-Sub, DVI in TV. Ker je Gigabyte navijaško podjetje, bodo na kartici najverjetneje tudi malce bolj napredni hladilniki

  • AV64S-T bo kartica za manj zahtevnem, saj bo zgrajena na podlagi čipa Radeon 7000, ki bo deloval s frekvenco 150 MHz in 64 MB pomnilnika SDRAM, ki bo deloval s frekvenco 150 MHz, vendar pa bo na žalost uporabljal 64 bitno pomnilniško vodilo. Prisoten bo tudi TV-Out

  • AG32S bo rešitev, ki bo namenjena...

1 komentar

GeForce4 čipi bodo zamudili

X-Bit Labs - Nvidia je čipe GeForce4 napovedovala za januar, vendar pa so predstavitev prestavili na februar. Nvidia se zaradi prestavitve datuma ne sekira preveč, saj ATI trenutno še vedno ni sposoben predstaviti naslednje generacije grafičnih čipov, ki se kodno imenujejo R300 in RV250, Titaniumi se trenutno prodajajo zelo dobro, TSMC pa ima svoje proizvodne zmogljivosti zasedene do skrajnosti. Številni viri poročajo, da zamuda ni posledica težav, saj naj bi bili prvi grafični čipi že poslani proizvajalcem grafičnih kartic.

13 komentarjev

Gygabyte napovedal Thundra Force kartice

X-Bit Labs - Gygabyte je izdal dve uradni obvestili o njihovih prihajajočih grafičnih karticah, ki temeljijo na Nvidia Titanium čipih. To so:

-GF3500-TF: Kartica je narejena na GeForce3 Ti 500 čipu in deluje pri 240 MHz. Opremljena je s 64 MB DDR SDRAM, ki deluje pri 500 MHz.

-GF3200-TF: Kartica je narejena na GeForce3 Ti 200 čipu (tega gotovo niste vedeli... :)) in deluje pri 175 MHz. Opremljena je s 64 MB DDR SDRAM, ki deluje pri 400 MHz.

Obe kartici imata TV in DVD izhode in v paketih boste našli še CyberLink POWER DVD verzija 3.0. Sicer lastnosti kartic res niso ne vem kako presunljive, samo kar je pa impresivno je pa velika izbira iger, ki jih dobit v paketu: Serious Sam, Rune, Motocross Mania, Heavy Metal F.A.K.K.2, 4x4 Evo (Lite verzija), Oni (Lite Verzija). Četudi igre niso ravno nove, pa je to še vedno zelo zanimiv paket za mnoge uporabnike.

1 komentar

Izboljšan LeadTekov GeForce 2 GTS 64 Mb

Target PC - Izboljšan v tem, da je na njem 64 MB 5.5 ns DDR RAM - a, kar pripomore k večjim hitrostim le - tega in posledično tudi višji hitrosti renderiranja, saj je pomnilnik ozko grlo današnjih grafičnih pospeševalcev. Na kartici so še tri LED diode, ki pokažejo, kdaj je kartica vključena, če je zaznala kako napako in če dela v AGP 4x načinu, na njej pa je še orenk hladilnik z ventilatorjem. Lepo. Celoten test si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev