» »

Linux, Xbox & Money

Linux, Xbox & Money

Australian IT - Pingvinom je verjetno zelo znan primer, ko je IBM na zidove San Francisca, New Yorka, Chicaga ter Bostona naslikal grafite "Peace, Love & Linux" (zanimivost: nek zanesenjaški, hmm, marketingar, je reklamo naslikal celo na stopnice pred cerkvijo). Da bodo sledile odškodninske tožbe, je bilo jasno, tokrat pa vam lahko postrežem še s številkami: Chicagu 18.000 USD, San Franciscu nekje 120.000 USD, vključujoč stroške čiščenja. (poravnava sicer še ni potrjena)

Kot vsi vemo, pa se Microsoft ne uči na napakah. Dokaz, bi rekli Pingvini, leži na mizi mnogih uporabnikov računala : po Sydneyu je naslikal Xbox logote. Zagrožena kazen? I, nič manj kot 300 USD. Na logo, seveda. MS sicer ni nameraval kaziti mest, saj naj bi se po njegovih besedah barva po nekaj dneh izprala. Po nekaj tednih se to, hecno, ni zgodilo. So jih pozabili aktivirati?

Si pa moram priznati, da gre kljub vsemu za zelo zanimiv pristop k oglaševanju izdelkov. Reklamni panoji so zasedeni ter dandanes ne preveč opazni v množici sebi podobnih, vsaka poživitev na grdih (ne v stilu Carmageddona) pa se vsaj meni zdi hudo posrečena. Kaj meni bralstvo?

4 komentarji

Bane_ ::

0:)to je isto kot una varjanta od renaulta!K so tiste znake za clijo po mestih po tleh risal!:D:D

Ziga Dolhar ::

... v bistvu sem ga videl zgolj in le pred izpitnim centrom (za avto) v Kranju. Avgusta. LOL. Ampak to je blo na parkirnem mestu, in največkrat se ga ni vidlo, saj so bli čezenj parkirani, recimo Clioti tržiške avto šole :]

luni ::

jah kaj bi rekel... super priloznost za odebelitev mestnih proracunov :) samo z eno orenk kaznijo jih je treba udarit ne pa 300 avstralskih dolarjev po logotu

_HacK_ ::

Gremo se mi Slo-Tech logote po mestu spricat pa da vidmo kksen bo odziv?

haha


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uber in Lyft povzročata več onesnaževanja in zastojev, kot jih odpravljata

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
376530 (3685) MrStein
»

Temna stran razvoja iger (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
9622353 (16865) Gagatronix
»

Tudi Microsoft bi nadomestil blagajničarje

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
266469 (4616) billy
»

Potovanje v New York ali San Francisco? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10336284 (32971) Miha_T
»

V San Franciscu parkiranje za hekerje "brezplačno"

Oddelek: Novice / Zasebnost
385677 (3270) Bistri007

Več podobnih tem