» »

Potovanje v New York ali San Francisco?

Potovanje v New York ali San Francisco?

1 2
3
»

Posvetu ::

Borut, res preveč kompliciraš, če znaš angleško (no to upam da res, drugače bo težko :) ) se boš vse brez težav znašel, američani so zelo prijazni do turistov in vedno pripravljeni pomagati.

Hostle in hotele najbolje da vsaj v večjih mestih rezerviraš preko interneta, najlažje ti bo preko booking.com. Glej take, da jih lahko brezplačno odpoveš vse do dneva prihoda (večina).

Za kampe seveda rabiš šotor, lahko ga prineseš od doma ali pa vso opremo poceni kupiš npr. v Walmartu. Tudi kampe v narodnih parkih je zelo priporočljivo rezervirati vnaprej.

Drugače pa - odloči se, zgoraj imaš že nek okviren stroškovnik, kupi letalsko karto. Za vse ostalo pa imaš potem še pol leta časa (čeprav če hočeš priti najceneje skozi ne škodi, če večino stvari rezerviraš čim prej, spremeniš potem še vedno lahko).
www.posvetu.si - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

BorutO ::

Okapi je izjavil:

Do Muenchna lahko prideš z vlakom za 30 evrov, z GoOpti za 50 evrov.


Jaz sem se peljal s to avtobusno agencijo 2 leti nazaj https://www.eurolines.de/en/home/
Takrat sem dal za karto Munchen-Ptuj 46,20 eur, zdaj gledam, da stane malo več, Ptuj-Munchen 52eur.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BorutO ()

BorutO ::

Vem dobro angleško, sicer pa diklina ve odlično angleško, ker je študirala za prevajalko angleščine. ;)
Samo vseeno, boljše vprašati, kot pa pol tja priti, pa gledati debelo zakaj je to tako in ne tako, kot sem si zamislil.

Zdaj glede šotora je dobro, da je en taki obični za dve osebi, saj tak nič drugo tam ne rabiva kot mogoče frišne cote, če se kje umaževa, pa hrano ipd, ostalo lahko pustiva v avtu, če je varno, ker v zda zelo radi kradejo avte in v njih vdirajo. Kaj pa kje v divjini se lahko prespi, če je že kamp poln? Malo je tvegano zaradi medvedov pa pum verjetno, samo mogoče pa ni glih tak nevarno.

Miha_T ::

Borut, daj še enkrat preberi celo temo. Sprašuješ, kar je bilo že odgovorjeno... zato ti nihče ne odgovarja... Glede prenočišč in kampov smo ti že vse povedali. Za rezervacijo prenočišč v parkih najdi povezave v enem od mojih postov in jih preglej. Na teh straneh je vse zelo pregledano napisano. Tudi glede nevarnih živali. Za najbolj znane parke moraš rezervirati 6 mesecev v naprej. Preberi tudi moj opis potovanja, kjer je napisana tudi kakšna koristna informacija. V večini parkov in hotelov imaš tudi pralne stroje, kjer lahko opereš žehto. Sicer boš pa itak tam cunje kupoval. Če šotora še nimaš, ga kupi tam. Če boš parkiral na javnih mestih se ti za krajo avtomobila ni treba bati. Midva sva na koncu že puščala avto s spuščeno streho na parkiriščih v turističnih krajih. Za prespati v divjini potrebuješ posebna dovoljenja (v NP-jih) oz. dovoljenje lastnikov. Ker pa so kampi zelo poceni in res dobri, se ne splača kampirat v divjini.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

potovanje - zda (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
679588 (4596) GupeM
»

Visa Electron v ZDA?

Oddelek: Loža
113838 (3610) de199
»

Poceni v Francijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7923359 (18358) Karaya 52
»

Ko potuješ v ZDA, rabiš.....?!

Oddelek: Loža
269216 (7832) tomi77
»

Nakup iz Amerike

Oddelek: Loža
152638 (2222) Matty

Več podobnih tem