» »

Transmeta še vedno v škripcih

Transmeta še vedno v škripcih

The inquirer - Transmeta je eno izmed tistih podjetij, ki je obljubljalo veliko, vendar pa so od teh napovedi ostale samo obljube, tistih pravih rezultatov pa ni bilo nikjer. Največji problem Transmete so njihovi procesorji, ki si niso nikoli na široko utrli poti v večino prenosnikov, ampak so vedno samevali v redkih modelih velikih podjetij. Poleg tega pa podjetje že prav v nedogled zavlačuje s predstavitvijo Crusoejev 5500 in 5800, ki jih tudi po zadnjih podatkih ne bomo ugledali v tej četrtini. Problem naj bi tičal v sami 0.13 mikronski tehnologiji, glavni krivec pa bojda ni Transmeta, ampak tovarna TSMC, ki se že vedno ukvarja s težavami in zahtevami, ki jih postavlja 0.13 mikronska tehnologija. Marsikatero podjetje se je zaradi neskončnih odlaganj odločilo, da ima dovolj Transmetinih obljub in se raje posvetilo drugim rešitvam. Tako podjetje je na primer Toshiba, precej skeptični pa naj bi bili tudi pri Fujitsuju. To vsekakor niso spodbudne novice za Transmeto, po internetu pa celo krožijo govorice, da je usoda podjetja že zapečatena. Jajx.

P.S. Očitno vse le ni tako črno, saj je Transmeta s Compaqom podpisala pogodbo o uporabi njihovih procesorjev v t.i. Tablet PC-ju. Pri izdelavi tega računalnika bo s Transmeto sodelovala še VIA (izdelava nabora) in Nvdida, ki bo poskrbela za grafiko. Seveda pa Transmeta ni edina, ki jo je Compaq povabil k projektu, saj bo sodeloval tudi Intel, ki bo prispeval ultra low voltage in low voltage Pentium 3 procesorje in nabor 440MHX, za grafiko pa bo spet poskrbela Nvidia.

1 komentar

Brane2 ::

Ni cisto vse Transmetina krivda.

Crusoe uporablja revolucionarne fore glede zmanjševanja porabe in TSMC ima težave z "dobavo obljubljenega". Crusoe uporablja problematičen mix tehnologij in zato je prevelik % škarta.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Transmeta se prodaja

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
53460 (2610) Looooooka
»

Kitajski procesor

Oddelek: Novice / Procesorji
353501 (2367) Poldi112
»

AMD vs Intel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1076425 (5038) Zheegec
»

Poleg Micro$ofta, sedaj se Intel?

Oddelek: Loža
161512 (1304) Thomas

Prihodnost!!! AMD in/ali INTEL???

Oddelek: Loža
71211 (505) luni

Več podobnih tem