» »

Alternativa tipkovnici in miški

Alternativa tipkovnici in miški

PC World - Na PC Worldu sem zasledil zanimivo novico o raznih pomagalih, ki bi v prihodnosti utegnili vsaj delno nadomestiti miško in tipkovnico. Vsaj na papirju naprave izgledajo zanimivo, vendar ne smemo pozabiti, da smo take pripomočke videvali že v ne tako bližnji preteklosti, pa ogromna večina uporabnikov še vedno najraje uporablja klasično miško in tipkovnico. In kakšni umotvori se nam obetajo v prihodnosti?
Po mojem skromnem mnenju ponuja najuporabnejši pripomoček podjetje Essential Reality, ki je naredilo posebno rokavico, s katero se lahko sporazumevamo z računalnikom. V osnovi je sicer namenjena igranju iger (na misel mi pride Black&White, kjer je ta pripomoček kar lepo nadomestilo miški, saj krmilimo božjo roko), lahko pa jo bomo uporabljali tudi v Wordu. Rokavica pride v prodajo kmalu (če ni že v prodaji ;)), njena cena pa bo/je 129 $.
Drug izdelek nam pripravljajo pri podjetju Thrustmaster. Izdelek se bo imenoval Fighting Arena in bo namenjen uporabi v pretepačinah - točneje, brcanju. Po nekaterih podatkih je stvarca že v trgovinah.
Nekateri proizvajalci pa so mnenja, da so roke in noge že tako dovolj obremenjeni deli telesa, zato so se odločili, da izdelajo pripravo, ki si jo bomo pritrdili na glavo in z le-to krmilili pogled v prvoosebnih streljačinah. Zamisel je sicer zanimiva, vendar pa dvomim, da bo kdo pripravljen dati za kaj takega $179.
Saj ne rečem, da vse tri napravice niso zanimive, vendar ne smete pozabiti, da je celodnevno kriljenje z rokami po zraku ali brcanje precej utrudljivo. Je pa tudi res, da se boste na ta način bolj razgibali, kot pa z uporabo miške in tipkovnice (pa še "batšejperja" ne boste potrebovali ;)). Jaz bom raje ostal kar na klasiki.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bo Windows 8.1 zastonj? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
21644299 (36630) Looooooka
»

Izšel je Windows 8 Release Preview (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
18650693 (41484) kitara8

Prihodnost pc iger (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
995720 (3554) Mavrik
»

Novi cilj DARPE: umetna roka

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
212987 (2585) Keyser Soze
»

Sun razkriva podrobnosti namizja treh razsežnosti

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
402822 (2822) kopernik

Več podobnih tem