»

Prek socialnih strani dobil osebne podatke, vdrl v e-predal in našel gole slike

George Samuel Bronk

vir: ITworld.com
ITworld.com - Spletni servisi za elektronsko pošto uporabnikom ponujajo rešitev za primer, če ti pozabijo svoje geslo. Tako imenovana varnostna vprašanja si uporabnik nastavi ob odprtju elektronskega predala in tipično vprašujejo po osebnih podatkih, ki naj jih drugi ne bi vedeli - na primer o materinem dekliškem priimku ali kaj podobnega. V kombinaciji s Facebookom, MySpaceom ali drugimi družabnimi stranmi se varnostna vprašanja lahko izkažejo za pogubno stvaritev. To je izkoristil tudi 23-letni...

44 komentarjev

NanoTouch - touchscreen z razliko

engadget - Pa kakšna razlika neki??? Precejšna, zgodila se je namreč prava mala revolucija v uporabi zaslonov na dotik. Pri NanoTouchu se, podobno kot pri njegovemu precej večjem in posledično bolj nerodnem staršu, LucidTouchu, zaslona ne dotika na običajen način, temveč od zadaj. Napravica, kamor je nov na dotik občutljiv zaslon vgrajen, ima namreč na zadnji strani za dotik odgovorno površino, podobno ploščici za upravljanje z miško na prenosnikih. Glavna prednost te spremembe je, da je zaslon kljub dotikanju vedno v celoti viden, z čimer se olajša natančnost izbire zelo majhnih predmetov na zaslonu - po besedah proizvajalcev je namreč mogoče konstantno, brez težav, zadeti le 1,8 mm velik predmet, kar je...

11 komentarjev

Posledice preveč restriktivnega odnosa do kriptografije tepejo francoske uporabnike operacijskega sistema Windows

Slo-Tech - Microsoft je v svoje sisteme od Windows 2000 dalje vgradil tim. Protected Storage (Pstore), ki skrbi za varno lokalno hrambo nekaterih podatkov, npr. gesel Internet Explorerja, Outlook Expressa in MSN Explorerja.

Microsoft je Pstore razvil v 1990-tih letih, v tem času pa je Francija prepovedovala uporabo močne kriptografije. Ker bi zaradi Protected Storage francoska vlada lahko prepovedala prodajo operacijskega sistema Windows 2000 na francoskem trgu je Microsoft za šifriranje vsebine Protected Storagea za francosko lokalizirane različice operacijskega sistema Windows uporabil vnaprej definiran (fiksen) šifrirni ključ.

Francoska vlada se je leta 1999 nato odločila liberalizirati svojo politiko do kriptografije, saj so ugotovili, da bo to njihovim podjetjem omogočilo poln vstop na trg elektronske trgovine, ki so ga v tistem času obvladovala predvsem podjetja iz ZDA (izjava francoskega ministra za industrijo Christiana Pierreta iz leta 1997). Francozi so zakonodajo sprostili,...

11 komentarjev

Holics Project: Posilstvo Office 11

Neowin - Omenjena skupina je izdala prvi dejansko delujoči crack za prihajajočo verzijo paketa Office, znanega pod oznakama "Office 11" ter "Office .Net". Gusarčki, ki so poskušali uporabljati beta 1 verzijo omenjenega paketa (ki je zaenkrat namenjena zelo ozkemu krogu preizkuševalcev), so se srečevali z napol delujočim popravkom, ki naj bi zgolj ponastavil število dovoljenih zagonov, vendar pa v mnogih primerih niti to ni delovalo brez poglobljene terapije.

Tokratni izdelek deluje neposredno na odgovorno .dll datoteko ter odpravi t.i. nag screen, izdana pa je bila že tretja dodelana različica.

Zelo zanimivo pa je opazovati reakcije ljudstva: mnogi namreč trdijo, da so Microsoftu ponovno dokazali, da nezlomljiva zaščita preprosto ne obstaja. Sam menim, da se Microsoft tega zelo dobro zaveda ter v nasprotju z Oraclom ne daje tovrstnih izjav. Ostaja pa zelo zanimivo dejstvo: z zlomom pričujoče zaščite so se skupine mučile kar dva meseca -- toliko časa je namreč Office 11 na voljo v divjini....

12 komentarjev

Office 11 samo za Microsoftove izbrance

več strani - Velikan iz Redmonda nas spet preseneča. Kot ponavadi ne pozitivno, saj bo to svojo potezo verjetno povzročil sive lase predvsem poslovnim uporabnikom. Za kaj torej gre?

Kot poročajo tukaj in tukaj, se je Microsoft, ki je pred dobrim tednom poslal beta testerjem Office 11 (naslednika Office XP), odločil, da požene voz operacijskih sistemov naprej, in da bodo lahko uporabniki namestili nov pisarniški paket samo na računalnike z Windowsi 2000 s servisnim paketom SP3 in pa na Okna XP. Sicer je namera lahko tudi dobronamerna, vendar pa tržni analitiki ugotavljajo, da bo to povzročilo predvsem jezo pri večjih uporabnikih, ki bodo plačevali še večje licenčnine. Ali pa, kot napovejuje drugi, uporabili alternative, kot je npr. OpenOffice.

Sicer pa to ni prva takšna Microsoftova poteza, saj je že dolgo znano, da Offica XP uporabniki niso mogli namestiti na Okna 95.

Hvala pa PicNiKu, ki nas je opozoril na novico.

Kaže, da je voz napredka hiter. Microsoft mora paziti, da ne bo sam padel z...

4 komentarji

Še o Matrox Parhelia-512

X-Bit Labs - Da bo Matrox Parhelia-512 iz specifikacij zares nadmočen čip (za potrditev bo treba počakati na teste), je gotovo že jasno. Vendar pa se kljub nekaterim odlikam, ki naj bi v svetu 3D grafike povzročile pravo malo revolucijo, še vedno najdejo dvomljivci, ki pravijo, da malce dvomijo v uspeh novega čipa. Prvi vzrok za to je že sama cena, saj naj bi izdelava kartice stala 450 $. Če k temu prištejemo še razne davke in stroške prevoza, da kartica pride v trgovine, cena kar lepo zrase. Na ta vzrok se navezuje tudi dejstvo, da odjemalcev, ki bi bili pripravljeni za najnovejši krik nove tehnologije plačati dobrih 100.000 SIT na svetu ni tako veliko. Položaj kupcev je v Ameriki zaradi boljšega socialnega statusa precej drugačen...

4 komentarji

Star Microsoft: The Next Generation

The inquirer - Impresivno. Sodeč po tem članku Microsoft pripravlja novo verzijo kodovja Office (to itak, jao!), le da zna tokrat priti do prave male revolucije. Če gre verjeti nepotrjenemu slikovnemu in drugačnemu materialu, ki ga gre jemati z precejšnjo merico rezerve, bosta na voljo dve različici: taka 'navadna', kot jo danes večina valja po diskih, ter najeta, spletna oz. online različica. Klik!

Zakaj impresivno? No, če odmislimo ceno, ki verjetno ne bo prav nizka, ter varnostna vprašanja, se sam nikakor ne bi branil nekega popolnega oddaljenega repozitorija emajlov ter ostalih dokumentov. Sicer mi ideja o "Word Browser Edition" ne diši najbolj, a če bi bila celotna zadevica narejena še malce bolje kot je MSN Explorer-jev del za elektronsko pošto, pa zna Microsoft zadeti terno. Bomo videli.

3 komentarji

Izboljšava Senfu vodnega hlajenja

OC Mod - Senfu vodno hlajenje je pomenilo skoraj pravo malo revolucijo na področju hlajenja, saj je za zmerno ceno ponudil dokaj dobro hlajenje procesorja. S svojo nizko ceno je vodno hlajenje postalo dostopno tudi prstnično manj spretnim ljudem. Vse tako dobre stvari pa se skoraj vedno da še izboljšati. Tako pravijo na OCMod, kjer so se lotili izboljšave Senfu vodnega hlajenja. Če imate to vodno hlajenje in bi ga radi še izboljšali, potem preberite ta članek.

0 komentarjev

Novi GlobalWinov hladilnik

HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil ekskluzivne slikice novega GlobalWinovega hladilnika, CAK38. SIcer nikje ne piše, ali je hladilnik le pobarvan ali pa je dejansko bakreni, toda po moje gre za slednje. Oblika je drugače zelo podobna starim FDP/FEP32 modelom, tako da bodo boljše performanse lahko izvirale le iz drugačnega materiala, 7000 rpm ventilatorja (glaaaaaasno!) in zračnega usmernika, ki ga bodo deležne dejanske produkcijske enote (na slikah je prototip).

vir: HardOCP

vir: HardOCP

0 komentarjev