» »

Telekom Slovenije bo sprožil upravni spor

Telekom Slovenije bo sprožil upravni spor

Mladina - Kot poroča Mladina, se je naš predragi monopolist (beri: Telekom) odločil sprožiti upravni spor v zvezi z odločitvijo ATRP (agencija za telekomunikacije, radiodifuzijo in pošto) glede cen naročniških paketov.
ATRP se namreč ni strinjala s Telekomovim predlogom mesečnih naročnin tako za standardni kot za enostavni naročniški paket je pa soglašala s povišanjem cen klicev pri enostavnem naročniškem paketu. To pa Telekomu ni bilo všeč, zato se je odločil za omenjeno potezo, poleg tega pa tudi ne namerava objaviti novih cen in naročniških svežnjev.
Praktična posledica te odločitve za uporabnike je da ostanejo sedanje cene nespremenjene, kako pa se bo razpletel spor med Telekomom in ATRP pa bomo še videli.

22 komentarjev

CaqKa ::

a ni blo ful nekaj govora da bomo v sloveniji dobli konkurenco telekomu.. iz amerike?... al je to bla vega?

City ::

Bil bi že čas da pride konkurenca, če ne zaradi cen klicev tudi zaradi interneta samega, da ne bomo zaostajali toliko za svetom in da se tudi malo bolj odpre pipica kabelskim operaterjem in začnejo še malo bolj konkurirati ADSL-u in njemu podobnim paketom

poweroff ::

Konkurenca bo Volja. Samo ne vem kdaj bodo začeli...

Boeing ::

Jebenti so kreteni tile pri telekomu... če ATRP reče da bojo nekaj naredili majo tako tut za naredit, pa pika, ne pa se nekaj pravdat pa spore sprožvat... no sej, konc koncev jih bo itak konkurenca prisilila k malo bolj razumnemu ravnanju.... ;((
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

cekr ::

Na Telekomu niso nikakršni "kreteni"! Kreteni smo mi, ki plačujemo njihove storitve. O tisti organizaciji pa ne bi izgubljal besed.
O cenah, ki jih postavlja Telekom: to se cene, ki jih postavi vlada, ne telekom. SIcer se jezimo na Telekom, samo oni so samo izvajalci plana finančnega ministrstva. Tako je, da vsaka podražitev telefoniranja, prinese kar precej dodatnega cvenka v kaso nekega Rop-arja.

poweroff ::

No, sicer je stvar tudi taka, da nas nihče ne sili uporabljati telefona. Torej lahko mirno odjavimo telefon in ne bo treba nič plačevat...:(

Fury ::

ATRP POWAH!

Samo to sem hotu rect :)

boogoo ::

Mene pa bolj skrbi kaj je z ATRP, naj bi bila na strani potrošnika, vendar zadnje čase mu le škoduje najprej je mobilnim operaterjem naročila naj podražijo storitve sedaj pa še Telekomu. A je to res v prid potrošniku?? In kaj/kdo se seskriva pod okriljem ATRP??

Ziga Dolhar ::

V prid trga, ne potrošnika. Tega nikol zamenjevat, prosim.

Tody ::

Hahaha to je vse kar lahko rečem !! :)) :)) Zarad tega ker se itak ne splača kregat karkoli ker dokler se nebodo drugač zmenl in bodo začele slo železnice uporabljat svoje drage optične vode še v druge namene kot za vlake in volja(USA in osatala tujina) delat konkurenco bo itak kurc sam tud pol ne mislit da bo pravilca kajti vse skupaj bo šlo še zmeraj prek države in tudi tako bo ona $$.

[BISI] ::

Voljatel bo najkasneje cez eno leto ponujal storitve fiksne telefonije. Klik!

cekr ::

In ti misliš, da bo potem telefoniranje zastonj(oz. cenejše), če bo Voljatel začel ponujati fiksno telefonijo?
Dober štos. Kdo bo pa postavil-napeljal vse kable? A misliš, da bo Telekom dal svoje kable zastonj? Kod bo dobil vsa soglasja? Tisti, ki ste po blokih sploh ne veste, kakšne težave se lahko pojavijo, če hočeš, da ti napeljejo kabel - težave ti lahko povzročajo: nerazumni sosedi(po možnosti skregani), pa občinske takse, spomeniško varstvo,...
Če takoj Volja začne, pa dvomim, da bi lahko pokrila neko manjše mesto v prej kot petih letih. Enostavno se ne splača, pa tudi papirjev nebi pridobili tako hitro.
Tu ni računice.

Boeing ::

Telefonsko omrežje je javno. Telekom v omrežje vlaga na svoj riziko. Do uporabe tega omrežja imajo pravico vsi, ki imajo licenco s strani ATRP. Torej... v čem je problem ? Telekom MORA dat vode na razpolago, ker v nasprotnem primeru onemogoča uporabo javnega telefonskega omrežja in tožba bo zopet tu. Sicer pa mi telekom itak smrdi do neba.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

BuDi79 ::

Telekom sigurno ne bo nikoli dobil konkurence v fiksni telefoniji pri povprecnemu uporabniku, verjetno se vam niti ne sanja kaksni stroski so to dobicek pa je premajhen... oziroma bi ljudstvo najraje da bi bilo potem telefoniranje kar zastonj. Mobilni operater postavi pac nekaj postaj pa je mir ... fiksni pa kabel do vsake hise, razdelilne omarice... itd, itd... hah, mislite, da se isplaca za 4500 sit mesecno od povprecnega uporabnika /povprecni uporabnik recimo ne uporabja interneta in ima poleg se mobilni telefon/. Seveda, zlata jama za mozno konkurenco... (not)

V novem podjetju za fiksno telefonijo ni prihodnosti... vsaj pri nas je potencialni konkurenci s tremi mobilnimi operaterji in v evropskem merilu nadpovprecno razvitim sistemom kabelskega interneta (hitrosti sicer zaostajajo) odpeljal vlak. Zaradi nekaj novih uporabnikov ADSLja, ki bi placevali tisih 8.000 na mesec se res ne splaca celotne mreze postavljat.

ps. Volja se bo specializirala za ponudbo fiksnih storitev velikim porabnikom, kajti le do njih se dandanes izplaca postabljat ves sistem, teoreticno naj bi jim ponujal cenejse telefoniranje - in raja bo spet izvisela... s Telekomom.

freejack ::

boogoo: s naročitvijo ATRPja Telekomu, naj se cene povišajo se strinjam, ampak ATRP je govoril za določene storitve, za določene uvedene pakete, za določene ljudi, med katere mi ne spadamo. Govora je bilo predvsem o takšnih, starejših, ljudeh, ki zelo malo kličejo, oz. imajo telefon bolj za okras, ko za uporabo itd. Skratka, navodila ATRPja glede povišanja cen se niso nanašala na nas. Telekom pa je ravnal proti tem navodilom in hotel povišati cene za vse storitve, novo uvedene pakete, itd. Dokler bom Telekom imela v lasti naša predraga vlada, bo lahko delal kar bo hotel, tudi v NASPROTJU Z ZAKONOM, kar se je tudi večkrat zgodilo,..btw. Telekom NE SME povišati cen brez odobritve ATRPja, ampak to je njim (beri: vladi) pač samoumevno, da delajo po svoje.Kar se pa višanja cen same telefonije tiče, pa je men glih vseen če podražijo pogovore, sam da pocenijo internet, kjer prebijem veliko več časa,..V naši državi je pač tko, za neprimerne (beri: katastrofalne) storitve zahtevajo neprimerno (znova beri: katastrofalno) ceno.

Asgard ::

pa kva se pizdite cez Telekom. Men so cist ql. Če pa mate probleme z njimi, ste pa sami krivi. Pejte pa k drugemu ponudniku...
... A ga ni kaj, pol pa de mi utihnete, ker Telekom cisto rulz. Siol je najboljsi ponudnik interneta, Mobitel pa najboljsi ponudnik mobilne telefonije v Sloveniji. Pa nej se prjavjo tisti ka uporabljajo GSM storitve od Vege al pa Simobila !!!!!!












Mater je močna ta trava. Kar blede se mi :)

CaqKa ::

asgard napaka!.. najboljsi internet ponudnik je arnes... pa rečeš kaj češ.. pa tud če je samo za dijake in učitle in studente... še vedno imaš pri njih ftp dostop , telnet dostop, posto preko www ali preko telnet ali pa preko pop3... 25mb web hostinga... bwah... siol je najboljsi.. ja malo morgen.

DeLonghi ::

hehe...a veste, kako odpraviti probleme s Telekomom?
Odklopis telefon in vzames kabelski net (pa cetudi ga vcasih svira)...garant vas pride ceneje in nikoli ne boste vec reagirali na Telekomove podrazitve!
Samo pomislite - a ni noro pri stacionarnem telefonu, da placujes vec za narocnino kot za same impulze!?!
In se to - samo pomislite, kaj prej pogresate-stacionarni telefon ali kabelski signal?>:D
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

mrTwelveTrees ::

Asgard: KEKEC !

mislim kere nabijas !

a pol ce druge ponudnika ni, potem Telekom rulz ?!
kaj si zdej povedu.... !

Telekom ozeroma SIol SUX do konca ! ( govorim za uporabnike dial-up)
VOLJA je zakon ! komu pa se zdaj se da PISAT prošnje v šoli na faxu za ARNES ??? KOMU ?! vsak pameten gre na VOLJO !

Pa tudi Mobitel ni več tisto kar je... zmeraj več folka gre na Simobil, to ti garant !

vsak pameten gre tja kjer so neke storitve CENEJŠE !
a ni tako ?

e-man ::

Nekaj moznih resitev kako vrniti udarec telekomu, vsaj delno.8-)

Telekom vedno bolj nas sili na isdn, torej ce zelite hiter dostop do interneta in poceni isdn narocnino, se zmenite z sosedom in si delite ADSL in ISDN. Vsak eno stevilko za telefon. Fiksni stroski se razdelijo in narocnina za telefon pade na 1800 sit adsl pa 4000sit ce zaokrozimo.

Meni se ne zdi tako slaba varjanta....:D
Being a bitch is a state of mind.

dr.J ::

Meni se zdi fora novih cen ta, da pač gremo na ISDN - ampak to je točno tisto, kat TK hoče. Ko bomo pa vsi na ISDN, bo pa tam povišal naročnino...

Vzdrževanje sistema fiksne telefonije je gotovo zelo drago in ga ni ponudnika, ki bi šel kopat jarke in zbirat soglasja.

Kabla pa - žal - nimamo vsi.

Takole za primerjavo iz lastnih izkušenj: na Švedksem plačaš za 100 MB linijo 4300 SIT (za študente in uni staff). Pri nas daš več za dial-up... Uporaba je seveda neomejena. Da je UTP kabel v vsaki hiši, se jim zdi povsem normalno. Zaenkrat to deluje po izobraževalni sferi, a gredo dalje. Potem te jasno boli za TELE-koma (ali pa za Telio na Švedskem).

Asgard ::

mater ste moroni. Poglejte malo moj post pa boste vidli, da sm se nekaj pripisal odspodaj :D :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom - Paket 2013 v Paket 2014 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11126156 (20094) harvey
»

Seznam slovenskih ISPjev

Oddelek: Omrežja in internet
131950 (1688) poweroff

ADSL brez ISDN-ja?

Oddelek: Omrežja in internet
232978 (2215) Gandalfar
»

Telekom Slovenije bo sprožil upravni spor

Oddelek: Novice / Ostale najave
222352 (2352) Fury
»

Telefonirali bomo dražje!

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
122309 (2309) CaqKa

Več podobnih tem