»

Telefonija spet dražja

Telekom Slovenije - Od danes (01. 02. 2003) dalje se je telefonska naročnina za fiksni priključek povečala za nekaj manj kot 10%. Telekom Slovenije vam bo po novem za naročnino na enojčni priključek poslal položnico za 2.568 SIT, za t.i. "dvojček" pa 2.088 SIT. Cene ostalih storitev ostajajo (zaenkrat) nespremenjene, omeniti pa velja, da tudi junij ni daleč, ko bo Telekom Slovenije (morebiti) uvedel dva naročniška paketa (in morda še kaj).

Uradno obvestilo.

23 komentarjev

Telekom obljublja do 6 megabitov

Finance - Po zagotovilih direktorja Telekoma Slovenije, Petra Graška, bo hčerinska družba SiOL ponudila nove naročniške pakete za uporabnike ADSL omrežja.

Na svoj račun naj bi hitrega interneta željni uporabniki prišli že konec letošnjega leta, ko bo mogoče naročiti paket s hitrostjo do 4 megabite na sekundo, hkrati pa pri Telekomu zagotavljajo, da omenjen paket ne bo za 100% dražji od obstoječega (to je 2 megabita na sekundo za slabih 10 tisočakov mesečno). Še več bo Telekom ponujal v drugi polovici naslednjega leta, ko kani pipice tistim, najbolj premožnim odpreti tudi do 6 megabitov na sekundo.

Niso pa pozabili celo na študente. Njim se obeta nov študentski naročniski paket, kjer bodo za dobrih 5 tisočakov mesečno deskali s hitrostjo 1 megabita (ter 256 kbit uploada). Napovedujejo še druge nove, t. i. atraktivne pakete, o katerih še niso želeli govoriti. Še letos.

Zadeva s strani SiOLa sicer še ni uradna, a besed glavnega direktorja in lastnika SiOLa ne gre jemati zlahka. Bomo videli!...

30 komentarjev

Telekom vs. Si.Mobil ali obratno?

Dnevnik - Dnevnik poroča, da je Telekom Slovenije včeraj ob 14.30 namerno onemogočil mednarodni promet Si.Mobila preko sistema Telekoma za določene mednarodne destinacije.

Si.Mobil sicer trdi, da odklop ni povzročil motenj v njihovem omrežju, a jim je povzročil nekaj dodatnih stroškov. Na Si.Mobilu še pravijo, da so navajeni sovražnega delovanja Telekoma in le-tega obtožujejo, da ima namen škodovati liberalizaciji trga telekomunikacij v Sloveniji. Klik!

9 komentarjev

Telekom Slovenije bo sprožil upravni spor

Mladina - Kot poroča Mladina, se je naš predragi monopolist (beri: Telekom) odločil sprožiti upravni spor v zvezi z odločitvijo ATRP (agencija za telekomunikacije, radiodifuzijo in pošto) glede cen naročniških paketov.
ATRP se namreč ni strinjala s Telekomovim predlogom mesečnih naročnin tako za standardni kot za enostavni naročniški paket je pa soglašala s povišanjem cen klicev pri enostavnem naročniškem paketu. To pa Telekomu ni bilo všeč, zato se je odločil za omenjeno potezo, poleg tega pa tudi ne namerava objaviti novih cen in naročniških svežnjev.
Praktična posledica te odločitve za uporabnike je da ostanejo sedanje cene nespremenjene, kako pa se bo razpletel spor med Telekomom in ATRP pa bomo še videli.

22 komentarjev

Telekom uvaja kaj?

Finance - Pri mobilnih operaterjih smo vajeni naročniških paketov, ki se med seboj razlikujejo po ceni naročnine in storitev. Naročniške pakete bo uvedel tudi Telekom, najprej dva, enostavnega in standardnega, kasneje pa še enega. Enostavni bo imel enako naročnino kot sedaj, podražile pa se bodo cene klicev na 8,00 SIT (prej 5,25) in tudi mednarodnih klicev za 60 %. Pri standardnem paketu pa bo naročnina znašala 3000 SIT, ostale cene pa bodo nespremenjene. Klik.
Kot da ni dovolj da so cene povišali mobilni operaterji, sedaj nas bo obiral še Telekom.

20 komentarjev

Telefonirali bomo dražje!

Finance - Po poročanju časnika Finance se nam, uporabnikom mobilnih omrežij družbe Mobitel, Simobil in Vega, obetajo dražje storitve, ki jih operaterji ponujajo (pogovori, SMS-i,...). Povod za to naj bi dala agencija za telekomunikacije, radiodifuzijo in pošto (ATRP) ki pravi, da menda nekatere cene, ki jih operaterji zaračunavajo trenutno, ne pokrijejo niti njihovih stroškov. Ja, to bo. Podražitev naj bi bila napovedana za 1. avgust, cene nekaterih storitev pa naj bi se zvišale za 10 do 15 odstotkov. Vsi trije operaterji pa zaenkrat o tem še nočejo govoriti. Le kje imam dobri stari (zeleni) poljski telefon™ [:D]? Klik! P.s. Tako hudo sicer ne bo, vseeno pa nisem mogel mimo spodnje slike, ki je bila včasih zelo "popularna" [:D].

12 komentarjev