» »

AMD Athlon 1.6 Ghz zadnji Athlon procesor to leto

AMD Athlon 1.6 Ghz zadnji Athlon procesor to leto

The Register - Sodeč po podatkih na The Registerju, to leto AMD ne bo predstavil hitrejših procesorjev, kot 1,6 Ghz Athlon. To pa je samo voda na mlin Intelu, ki bo že naslednjo četrtino predstavil 2 Ghz Pentium 4. Najmočnejši procesor, ki ga AMD trenutno lahko ponudi je 1,4 Ghz Athlon. Od AMD-ja lahko pričakujemo v Q3 še 1,5 in 1,53 Ghz različici Athlona. Najmočnejšo različico to leto, pa bomo dočakali nekje v Q4. Šele v prvi četrtini leta 2002, bo AMD poslal v proizvodnjo procesorje Athlon s frekvencami do 1,73 Ghz.
Ko smo že pri AMD-jevih procesorjih, si lahko ogledamo, kakšnih frekvenc bodo deležni Duroni. Novi Duroni (Morgan) nas bodo razveselili že prihodnjo četrtino. Najprej bomo videli 950 in 1000 Mhz Durona, v Q4 pa bo v trgovinah tudi 1.1 Ghz različica. 1,2 Ghz Duron naj bi šel v proizvodnjo v Q1 leta 2002.
Kakor pravijo na The Registerju, se podatki lahko izkažejo za ne preveč natančne, zato jih vzemite malce z rezervo.
Pa še nekaj: čeprav imajo Intelovi procesorji višje frekvence od AMD-jevih, AMD ne bo utrpel kakšne pretirane škode, saj je že znano, da AMD-jevi Athloni posekajo tudi frekvenčno močnejše Pentiume 4. Če se vam zdi, da sem kakšno podrobnost izpustil, potem si tukaj preberite originalno novico

7 komentarjev

Scremer ::

Brez zamere ljubitelji Intela ampak AMD je z athlonam zadela žeblico na glavico z Duronam pa finačno in mogoče tudi tehnično prekašal Celerona, ki je bil dolga leta paradni konj Intela.Toda, vso slavo Celeronu, saj je na svojem hrbtu prenesel velik del obubožane raje. Vendar je čas da ga na nanovo osedlajo in ga pošlejo zopet v boj..|O
Ahh nakladam, spodnji del prezrite..

element ::

Ah, škoda, sm pa mislu, da bo vsaj do 2ghz pršu .

Kekec ::

Kaj pa ves ce bo Intelu sploh uspelo, lahko pa da bo spet dal kaj na tržišče kar bo popolna polomija!

MaD_Mavr0 ::

Sem zelo vesel, ampak žal so ti procesorji zaenkrat neprimerni za domačo uporabo !
Ampak sem pa zelo vesel, da je AMD >:D vrgel INTEL ;( s prestola!

Upam, da bo AMD-ju uspelo prej stopiti na mejo :8)2000Mhz;

Jux ::

AMD niti pod razno ni vrgel s prestola intela, ga je pa spomnil naj ne pocne neumnosti. In sedaj ko se je intel zavedel bo AMD kar trda predla. Namrec vecina kupcev, ki kupijo vecino racunalniske opreme gleda le na stevilko v MHZ... se spomnete Cyrixa in njegovih P150+ procesorjev (v resnici 133 MHZ).
Za AMD to ne pomeni nic dobrega, se posebej sedaj ko dobis 1400 P4 za 70kSIT... Samo še RDRAM se poceni, za low-end userje pa pridejo ven itak DDR plate.
Letosnje leto bo se zanimivo. Jaz samo upam da bo AMD cim prej lansiral svoj nov procesor, ki bo isto OC friendly in bo spet pri isti hitrosti hitrejsi od Intela.

rasta ::

Ampak pri AMD še zmerej dobiš največ za svoj denar...

hatch ::

trenutno gotovo dobis najvec za svoj denar, ce kupis AMD-ja... samo to nikakor ne pomeni da so AMD procesorji najboljsi.

AMD je trenutno v slepi ulici, ker so novejsi athloni samo navijanje starega jedra (palomino bi moral biti na 0.13um tehnologiji pa bi bila stvar resena).

Athlon cora na vec kot 2.5-2.8GHz verjetno ne bomo videli (niti na barton coru - 0.13um SOI)

Medtem ko bojo P4 verjetno brez tezav dosegel 3GHz+ (naj omenim, da intel ze pospeseno nacrtuje 0.10um in 0.07um proizvodnjo)

Seveda pa se bo vojna odprla pri naslednji generaciji procesorjev... pri kateri upam da zmaga Intelova tehnologija.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Amd opustil prvo generacijo Athlona 64 ! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19210627 (7416) Zheegec
»

Benchmarki Athlona 64

Oddelek: Novice / Procesorji
71982 (1982) salesky
»

Standardiziranje MHz?

Oddelek: Novice / Procesorji
101865 (1865) _Mortal_
»

Cestni načrt

Oddelek: Novice / Procesorji
52232 (2232) OZZY
»

AMD-jeva prihodnost (na kratko)

Oddelek: Novice / Procesorji
52089 (2089) bostjan1s

Več podobnih tem