Slo-Tech
Prijavi se z GoogleID

» »

Matrox Parhelia - 512

Matrox Parhelia - 512

Matrox - Po več mesecih in številnih lažnih novicah smo ponosnil lastniki končno dočakali dan (radosti in veselja seveda), ko se je Matrox kot feniks dvignil iz pepela in predstavil najnovejši GPU, ki milo rečeno trga gate. Vsi tisti skeptiki, ki ste trdili, da je Matrox samo še za v pokoj, kojci odsurfajte na domačo stran podjetja, kjer najdete več podatkov o grafični kartici, ki bo končno dostojno nadomestila mojega Matrox Millenuima II (slava mu!), če le teh podatkov slučajno še niste zasledili po raznih poševnookih straneh.

Da parafraziram lastnosti:
  • slika ostra kot nož
  • 512-biten dostop do pomnilnika
  • delna DX9 podpora (manjek pixel shaderjev 2.0)
  • trozaslonsko igranje - Surround gaming

8 komentarjev

tha_man ::

Vse lepo in prav, problem je le da zadeva ne podpira DX9 in bo draga - zaenkrat pa ni v načrtu nobena low-cost varianta. No, upam da bo res performančno in cenovno čim bolj konkurenčna modelom ostalih proizvajalcem in bo slednjim padla cena 8-)

mojsterpeter ::

256-biten dostop do pomnilnika!
ill communication

Senitel ::

Dostop do pomnilnika je 256 biten DDR, interno pa je čip 512 biten...

eland ::

Hvala Matrox-u za pogum, ker bojo itak surround sigurno prevzela velika dvojka...take stavri ne bojo prepustili. Bo pa to vseeno drag nakup, če pomislim še na dva monitorja.

Jux ::

Se posipam z pepelom za zatipk - evforija&co
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

AtaStrumf ::

Čip ima ogromno procesno moč, ki pa jo zelo neučinkovito izrablja, saj nima skor nobenega sistema za ugotavljanje nevidnih delov scene in lepo renderira skor vse kar je v sceni, neglede a bo pol vidno ali ne. ATI in Nvidia, imata že drugo generacijo in kmalu tretjo teh sistemov (Z-buffer, Z-occlusion culing, Visibility Subsystem,...), ki so že precej učinkoviti in zato bo parhelia trpela ko se bojo igrice zakomplicirale (ogromno detajlov v sceni). Preberite si članek na Anandtech-u. Zelo poučno. Ta čip bo predrag in v6 mesecih ko bo ven prišel, bo že zastaral. Matrox mora preiti v 0.13 mikronsko tehnologijo in nadgraditi čip (odpraviti napake) v roku 6 mesecev, in ga poceniti, če ne so mrzli, vsaj za veliko večino trga.

strel ::

AtaPesimist ni tako hudo sej v bistu vse tabolše kartice stanejo okrog 400 $ . Če driverji ne bojo preveč smrdel bo kartica ornk šus 256 bit DDR bo tudi tisti manjek Z- požr>:D Sicer je pa glavno to da se konkurenca ustvari .Za low cost bo pa itak SIS poskrbel.

DarkWIng ::

preden bo ta čip na trgu bo že totalno zastarel.. mal si oglejte kaj delajo 3Dlabs, nVidia ina ATI. vse te kartice bodo prišle na trg približno hkrati. In med tako konkurenco bo matrox totalno pogorel..
You're a wonderful friend and a raving psycho.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Matrox Parhelia 512

Oddelek: Strojna oprema
471987 (1157) kuglvinkl
»

Matrox Parhelia - 512

Oddelek: Novice / Grafične kartice
81409 (1409) DarkWIng
»

Matrox Parhelia 512

Oddelek: Novice / Grafične kartice
181391 (1391) franci
»

2 monitorja

Oddelek: Zvok in slika
51308 (1217) andrej

Več podobnih tem