» »

Baseball revolucija

Baseball revolucija

MSNBC - Baseball pri nas ni ravno pretirano znan šport, pa tudi z računalništvom nima opravka oz. ga ni mel. Do nedavnega, ko se je na svetu pojavil prvi metalni stroj (kakšen je uradni prevod ne vem. Angl. pitch machine -"pič mašina"), ki ga poganja Pentium 3 z 850 MHz in zmore simulirati mete vseh najboljših igralcev baseballa na svetu. Ker zmore natančno simulirati večino metov (fastball - hira žoga, curveball - zavita žoga, ...), ga na treningih intenzivno uporabljajo Cleveland Indians in St. Louis Cardinals (mesečna najemnina 13000 $ ). Stroj se imenuje Abner, naredili so ga pri podjetju Fastball Development Corporation, poganja pa ga program “Create-a-Pitch”. Seveda se da vse te mete opraviti tudi na kaki ceneni "pitch mašini", vendar je vse skupaj malce težje. Fastball-i niso problem, medtem ko utegnejo biti curvball-i in ostali eksotični meti malce bolj zahtevna stvar. Tako, upam, da vas nisem pretirano zamoril z raznimi baseballskimi pravili (nostalgija pač ). Več o temu izrednemu izdelku si lahko preberite tukaj.

6 komentarjev

TheHijacker ::

Zelo zanimiva novica... Takšne stroje ponavadi poznamo samo iz kakšnega filma, ko se mu odtrga in pošilja žogico eno za drugo v tistega, ki odbija... Sicer baseballa ne poznam glih dobro sam zanimivo je pa še vedno gledat, kako model prpiči eno čisto počasno žogo odbijalec jo pa zgreši... Curveball al kako se imenuje. Mogoče bi moralo še kje pisati, kako se takšne žoge mečejo?

slycer ::

V tem primeru ti lahko jaz malo pomagam, ker sem tudi sam nekoč igral baseball. Curveball oz "kurva" je tisto, ko vržeš žogico in ta zaradi rotacije malo zavije. Isto kot pri nogometu :)

TheHijacker ::

kako pa narediš, da žogica leti počasi a še vedno naravnost? :O

slycer ::

Kolikor jaz vem, so pri baseballu samo hitre žoge, nič počasnih. Tko povprečen metalec v Major League vrže žogico s hitrostjo 120 milj/uro :D

TheHijacker ::

Lahko bi prisegel, da obstaja tudi ena vrsta meta počasne žogice, ki naj bi zmedla odbijalca. Lahko pa da mi je to znano samo iz kakšnih filmov ali risank...

slycer ::

No, po daljšem posvetovanju sem ugotovil, da tak met obstaja. Samo ne vem, kako se mu reče (pozabil).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

fizika - sistemska sila

Oddelek: Šola
71865 (1123) billy
»

FC Barcelona VS. Real Madrid (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28767163 (56192) win95<3
»

Zasledovanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
539715 (7729) Wasted
»

Glasbeni izrazi v angleščini

Oddelek: Sedem umetnosti
176216 (5830) embe
»

Baseball revolucija

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
61942 (1942) TheHijacker

Več podobnih tem