» »

400 MHz Xscale PDA

400 MHz Xscale PDA

Silicon - Ja, specifikacije so res dih-jemajoče, saj je Intel pač moral poskrbeti za dobršno mero navdušenosti nad svojim novim procesorjem za ŽePCnike™. Kar dvesto megahercev, temelječih na arhitekturi ARM, pri tem, da odda polovico toplote v primerjavi s frekvenčnim ekvivalentom v inkarnaciji trenutnih StrongARM procesorjev. Intel trdi, da bo s svojo novo družino procesorjev dosegal za dlančnike kar vrtoglave hitrosti 400 MHz, in to s smešno majhno porabo elektrike. Kje se torej zatakne v tej pravljici? V optimizaciji programov ter operacijskih sistemov za Xscale. Težava je v tem, da Microsoft svojega operacijskega sistema za dlančnike, Windows CE 3.0, ne namerava optimalizirati za Xscale, kar posledično pomeni tudi, da se razvijalci programske opreme ne morejo odločiti za programiranje programov za obe "platformi". Tudi prihajajoči Microsoftov OS, CE.Net imenovan, naj te podpore še ne bi vseboval. Kaj potem? Vsi upi kažejo na Linux. V branje.

1 komentar

Reso ::

Humm jzst bi pa to novico malo dopolnil/popravil:
1. fujistu-siemens namerava izdati LOOX PDAje, ki bodo temeljili na teh 400 Mhz Intelovih procih in bodfo tudi pokuril zlo zlo mal stroma. (glede tega se na fujistu-siemens ovi strani že hvaljo)
2. LOOX bo imel win CE in to pomeni da programska oprema, ki deluje na win CE deluje na vseh tipih procesorjev, leda procesorjio poganjajo winse.
3. tudi če bo microsoft odrekel posebno podporo novim intelovim procom bodo le ti porabli še vedno malo energije (sicer ne tako malo kot bi lahko)



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 95 emulacija na Windows Mobile

Oddelek: Mobilne tehnologije
161486 (1230) krneki0001
»

Ali Microsoft pritiska na proizvajalce netbookov?

Oddelek: Novice / Android
172989 (2169) Daedalus
»

3D na dlančnikih

Oddelek: Novice / Windows Mobile
124738 (4073) BoBi
»

Dlančnik z Linuxom

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
51758 (1758) b

Več podobnih tem