» »

katero mamo plato

katero mamo plato

appz ::

pozdravljeni
kopujem racunal. pam me zanima katere plate so zdej in ...ne ravno v najvisjem cenovnem razredu ampak najboljs kar se pac da dobit nekje v srednjem razredu..
aha razmisljal sem sicer o elite k7s5a a je to dobr ...pa ker cip je zdej najboljsi
sis735 al amd 761 ...al je se kej druga pamtnga

hvala

ChiefThunder ::

eliteova plata je čsit gud, še posebej za svojo ceno... če pa želiš več overlocekrskih možnosti je Epoxova 8KHA+ tud zlo vredu, sam boš moru v tujino ponjo... aktualni čip je še KT266A, seveda na pravi plošči...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Maximus ::

Če se že odločiš za nakup MB epox 8kha+, jo dobiš v Zagrebu za okili 33.000 SIT, pa zraven lahk še dokupš KINGMAX - ov ram.:D

kockish ::

Jaz bi pa rabu eno stabilno KT266A plato (overclock odpade), ki podpira ddr ram in ima cimvec slotov za ram (po moznosti 4)...

Maximus ::

Zakaj pa bi rabu 4 slote za ram???

ChiefThunder ::

uh, 4 sloti za ram so redki pr ddr platah... vem, da je abit naredu dost v tej smeri. Njihova KR7A ma 4 slote, sam je dokaj nova, zato je nje dobavljivost v tem trenutku vprašljiva... kokr sem že omenu je epoxova zlo vredu, sam bi šle navijaške možnosti v nič...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Mercier ::

Gigabyte ima dve na KT266A, ista stvar sicer (ena je malo opulena), a kdo ve kaj o teh?

birra ::

Gigabyte im adve plati vendar je trenutno samo ena dobavljiva in to je osnovna 7 vtx-e ki pa je osnova. Ne moreš popravljati množilnika V core pa lahko. Drugače je pa platka v redu saj si lastim en izvod tega izdelka. Kupil v essediju Go za 240.000 Itl=27600 sit

Birra:D:D

Bane_ ::

ja lohk si pa prbavs abitovo kr7a k ma 4 slote za ddr ram pa tud cipovje 266a ma ze!Sam je precej kesa!:(
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

tha_man ::

Malo sem gledal po tujih forumih, in vse bolj kaže da ima veliko 8KHA+ plat probleme z Athloni XP. Poleg sumljivo nizkih rezultatov v Sandrinem Memora Benchmarku (precej nižjih kot pri Thunderbirdu), večina FSB-ja ne more naviti na več kot 145 MHz. Poleg tega pa se veliko število teh plat sploh noče bootat (baje dobiš error FF na tistem debug LCD-ju ki je na plati, in to je to:O). Poglejte sem: http://www.amdmb.com/vb/index.php ... klikneš na Epox motherboards, potem pa kar prvi thread z veliko posti v njem.

Sumljivo...

(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Dami ::

Sn jst tud mislu najprej KR7A nabavt sam košta preveč. Kaj pa pravte na MSI K7T266-Pro2-RU V2.0 KT266A DDR Raid Audio Sockel-A? Ta ma mende celo usb2.0 podporo? A prodaja mlacom to plato? Tam v ceniku piše sam MSI K7T266-Pro2....
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

tha_man ::

Jaz tud razmišljam o MSI-jevi plati, potem ko ima folk po forumih velike probleme z EPoXom. Moti me le da je na vseh testih bila opazno počasnejša od ostalih plat s KT266A chipsetom (čeprav še vedno precej hitra, nekako v rangu elite k7s5a oz. malce hitrejša).

Malo pa je sumljivo da je nekaterim umrla po kakih dveh tednih uporabe. :O Dogajalo se je tud da je hladilnik na chipsetu kar padel dol... Res ne vem kaj je s temi platami, vse so nekam čudne... Kot bi se proizvajalcem totalno mudilo dat ven plato na KT266A chipsetu, pa so bolj na pol naredili zadevo. Tud Soyo Dragon + je totalno problematična, menda še bolj kot EPoX. Asus je predraga, pa še procesor se menda ful greje na njej (že tovarniško malo overclockana, menda celo po defaultu da 1.85V na proc).


Človeka kar zagrabi da bi si Celerona kupu, pa mir :\
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

shaman2 ::

Živjo,


Če kdo rabi MSI-jevo K7T Pro2 z VIA266A cipovjem naj mi poslje mail, mam eno na zalogi, novo samo stestirano, z original racunom, kupljena pri Mlacomu in garancijo, zakaj prodajam?? Za svoje delo mi bolj odgovarja INTEL, prodam pa 20% ceneje cca 35.000SIT oz po dogovoru. Info na Shaman@slomail.com ali 040 440 646

LP

Dami ::

Pismo. Sn se že skor odloču da bom vzeu to msijevo pol pa tole preberem na 'The register':

MSI's mobo users miffed
A new MSI socket A mobo is suffering some technical teething problems. Reg reader Gerhard Bartsch asked us to check out some issues he had with MSI's K7T266Pro2-RU (sheesh) motherboard. Based on VIA's KT266A chipset, the board now includes support for USB 2.0 and a red PCB.

MSI's socket A chat forum has numerous postings from users, noting problems such as data corruption and driver issues, among others.

LostCircuits.com has a review of the board which offers workarounds of some of the issues. SocketA.com, on the other hand, ran into no problems with its review.

Kaj mi še ostane?? Sej bi epoxa sam nima raida in tud eni pravjo da se ne ujame najbolš z amd xpji. Na sis745 pa nimam cajta čakat. V najslabšem primeru bom kr kg7 vzeu.
Prosim za pomoč, kr mašino morm v 3 tednih nabavit.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

tha_man ::

Jaz sem šel danes povprašat v Belbled, pa mi je prodajalec reku da čez kakšen teden ali dva pridejo plate z nForcem v Slovenijo. Na žalost ni vedu cene, ampak baje ne bo pretirana (verzija brez grafike seveda). Upam da ima prav, ker s temi platami ki so trenutno na voljo s KT266A čipsetom je zgleda neki hudo narobe...

Se pa tud meni že kar mudi z nakupom novega računala, ker ima tole ki ga mam zdej neke probleme (občasni rebooti brez razloga, včasih ne moreš v windowse ali se pa sploh bootat noče - pravzaprav podobne stvari kot jih slišim za EPOXovo plato :\).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

piek ::

Kaj pa QDIjev Kudoz 7A, isto KT266A chipset, pa nobenih porocil o problemih (se?). Sicer nima moznosti nastavljanja mnozilnika v biosu, FSB pa lahko. Pri PCXu zahtevajo vsega 31 tisočakov zanjo.

LP

piek
--- Finish it off if you started it! ---

AlienRex ::

Kaj pa menite za Soyo SY-K7V Dragon Plus!
ali ASUS A7V266-E
ali pa MSI K7N420 Pro (Nvidia 420 chip) sam je draga?
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

VASkO ::

samo jokate, kje pobirate taksne, da trenutne plate s KT266A niso za pocen gros?

tha_man ::

Na Tom's Hardware je test 11 plat na KT266A čipovju, pa še dve na nForcu za povrh. nForce je nekako v povprečju v primerjavi s KT266A, nič posebnega vglavnem. Od KT266A so pa predvsem pohvalili Soltekovo plato. QDI pa je najpočasnejša, čeprav je menda dosti stabilna. Mene pa predvsem zanima DFI, ki je performančno nekako v rangu MSI-ja (torej povprečen), je pa baje totalno poceni.

VASkO, poglej na forum na www.amdmb.com, boš vidu da ima folk velike probleme z EPoXom in MSI-jem (predvsem prvim).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

AlienRex ::

Meni je review zelo pomagal pri odlocitvi da je Soyo Dragon Plus! pravi zame.
Mimogrede kaj pa je AGP Pro slot?

the_man cene:
DFI AD70SR (raid) 306,90 DEM
DFI AD70SC 258,90 DEM
Soyo Dragon Plus! 388 DEM
MSI K7N420 PRO 420 DEM (nVidia za primerjavo)
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

tha_man ::

AlienRex, kul, povej kako se bo obnesla, ko jo boš dobil. Aja, veš slučajno tud kakšna je cena DFI-jeve plate?
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

AlienRex ::

Se oproscam, sem popravu prejsnji post (kiksnu sem proizvajalca, sem malo prevec poskilil na cenik;))

Zadevo kupujem v bliznji prihodnosti (cca 1 mesec), takoj ko jo dobim seveda porocam kako se obnese, samo ne pricakuj prevec kmalu, ker sem na podrocju AMDje totalen novinec.

Evo se nekaj linkov s trgovinami v Minhnu, pa si poglej cene kar te se zanima.
Litec K&M Elektronik
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

Dami ::

Te pa dons preberem test 13plat na toms hardware in piše da ta msi pro2-ru ne podpira fsbja višjega od 133. Je to res??? Kr jst mislim vsaj mal navijat. Ej, zdej pa res ne vem kiro plato nej nabavim. Plata je taka stvari, ki mora biti v vseh pogledih poplna. Zdele ne najdem nobene take. Vse majo (mal al velik) težav.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Mercier ::

AlienRex: AGP pro je nekaj večji od AGP 4x, zaradi večje porabe štroma. Je za bolj profi kartice.

Krofojed ::

Jaz ima MSI K7T266 Pro2-RU in dela zelo zadovoljivo. Pred nadgradnjo BIOSa je imela nekaj cudnih for (tipkovnica obcasno ni delala in ker ventilatorja za CPE nisem imel prikljucenega na plosco, se je ob zagonu sprozil alarm), ampak sedaj sem z njo zadovoljen. In FSB se da spreminjati.

azeed ::

Vsaka plata ima svoje probleme! Največkrat pa narod daje takoj krivdo platam, brez da bi se 100% prepričal, da ni krivo kaj drugega za težave. Trenutno imam 8KHA+ in nimam nobenih težav, ki naj bi jih imeli nekateri uporabniki. Je pa precej hitrejša od ECS K7S5A - ne le po benchmarku ampak tudi NA OKO!

js ::

sam MSIjeva plata se na testu ni najbolj izkazala.

ChiefThunder ::

MSI plato hvaljo predvsem zarad usb 2.0 in lične embalaže...sej plata ni slaba vendar obstajajo boljše. Jaz bi se recimo odloču za Soltekovo alpha Epoxovo.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

azeed ::

kar se Epoxovih težav tiče, berem po forumih da gre predvsem za težave s starejšimi bios-chipi. Pri novejših, ko je N+ gor je težav precej manj. Čudi me, da se narod pritožuje, da zadeva ne dela, ko hoče navijat FSB na nore višine...
Vsekakor sem se jaz OCju odrekel, ker ni več pravega smisla... včasih, ko si navil npr. celerona 300a na 450 in več, je bilo izboljšanje zmogljivosti kar neverjetno veliko. Danes pa so ti "prirastki" zmogljivosti manjši (posebej, če gledamo procentualno). V zadnjem času veliko bolj cenim stabilnost in zanesljivost plate! Zato je v vsakem primeru zame EPOX 8KHA+ kar dobra izbira, čeprav bo uredu tudi za navijalce - posebej, ko bojo zunaj novejši biosi!

LP

js ::

kje se pa da v slo dobit soltekovo plato?

tha_man ::

Težave z EPOX plato so torej naslednje:

- veliko defektnih, ki preprosto ne delujejo (FF error ob POSTu)
- problemi z Enermax napajalniki, predvsem če navijaš
- problemi z XP procesorji (manjša prepustnost kot na Thunderbirdih)
- včasih je potrebno računalnik večkrat resetirat, da se boota
- tipkovnica in miška sta še vedno pod napetostjo, ko računalnik ugasneš

- osebno me moti še ventilator na chipsetu, ki nikakor ni potreben če ne navijaš, če pa ga daš dol kršiš garancijske pogoje


Problemi z MSI-jevo plato pa so naslednji:

- opazno veliko število jih je crknilo po kakem tednu ali dveh uporabe
- pri modelih ki imajo hladilnik prilepljen na chipset le-ta rad pade stran
- občasno ne prepozna tipkovnice
- je samo povprečna kar se hitrosti tiče, kar pri njeni ceni človek ne bi pričakoval (z njo se kosa DFI, ki je opazno cenejša)


Problemi z Asusovo plato:
- pretirano gretje procesorja
- visoka cena


Probleme zgoraj ima zelo veliko uporabnikov po forumih. Z novejšimi biosi so nekatere verjetno že odpravili, a verjetno ne vseh, nekaterih pa se sploh ne da (npr. visoke cene :D).

Res je, da ima večina, če ne kar vse nove plate določene probleme, ampak če se nekaj konstantno pojavlja pri veliko uporabnikih, je to znak da je izvor v plati, ne pa v nevednosti uporabnika.


Aja, kje se v Sloveniji da dobiti Chaintecovo plato? Na testu je bila med najhitrejšimi, in tudi sicer mi je bila kul. Ima kdo kaj izkušenj s kvaliteto Chaintecovih plat?
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

VASkO ::

k tezavam z epoxovo plato - ocitno jih prodajo toliko, da so tezave pogostejse, kot vemo, so problematicne plate pri vseh proizvajalcih in odstotek teh je priblizno enak in ce jih ena firma naredi 10000, pomeni, da jih bo npr. 50 srot, druga firma, ki pa jih naredi 1000 pa bo jih srot samo 5 - ampak odstotek je enak!

to ,da sta tipkovnica in miska pod napetostjo pri neprizganem racunalniku, je posledica vklopa racunalnika preko tipkovnice, ce ne maras, izklopis.

problem z enermaxom in resitev: ne uporabljaj enermaxa (ki ga skoraj nihce ne uporablja) ali pa ga modificiraj - v napajalniku dvigni 5V linijo na realnih 5V. Sicer pa, to je isto kot VIA+Creative, ko so vsi valili krivdo na VIAo in se je izkazalo, da je Live! tudi hroscat.

Glede Asuske in pretiranega gretja procesorja: Asus je pac edina firma, ki uporablja samosvoj monitoring (na vseh platah) in zato temperature niso primerljive z drugimi platami, seveda pa se procesor na Asuski ne greje bolj kot na drugih platah, le temperaturo visje prikazuje, mislim da tudi bolj realno.

Chainteca ne bi kupil, ker je njihov support v kurcu.

azeed ::

Samo kot informacijo: sam imam Epoxa pa enermaxa (350W) pa deluje brezhibno... no sicer navijat ne mislim

tha_man ::

VASkO, tud MSI-jev, Asusov, ECS in podobnih prodajo veliko...

Enermaxa si jaz želim predvsem zato, ker je baje opazno tišji kot ostali napajalci. Pa tud kar se kvalitete tiče, ga povsod zelo pohvalijo. Probleme pa ima samo z Epoxovo plato (kolk sem jaz slišal), tako da dvomim da je krivda (samo) na njegovi strani.

Kar se Asuske tiče, sem nekje prebral da baje da po defaultu na proc 1.85 volta in se zato bolj greje. Ne vem če je to res, ampak upam da ni. Je pa res da je že tovarniško malce navita. Baje je hitrejša na default nastavitvah kot če ročno daš FSB na toliko kot ga plata samodejno postavi ob nastavitvi na 133MHz. Zaradi tega se sicer ne greje bolj, sm sumljivo je pa vseeno.

Za support se jaz ne sekiram preveč, rad bi predvsem plato ki mi bo delala hitro in zanesljivo, tako da bom support čim manj potreboval. Aja, Epox ima baje enega najboljših supportov sploh. Pa saj ga tud potrebuješ :\.


azeed, pa je Enermax res tako tih kot pravijo, al je to bolj reklama? Iz katere serije pa je, standardna, Whisper al Speed Dial (ta ima na zadnji strani gumb za nastavljat hitrost ventilatorja)?
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

tedybear ::

KUGA JE ENERMAX?
8-O
KABEL RULA!!!

kuglvinkl ::

Enermax je firma, ki dela (OK vsaj tržijo jih pod svojim imenom) med drugim napajalnike (na tujih straneh je najbolj čislan, poleg Anteca).

KT266A ne podpira trenutno najhitrejšega rama: 2700. Kaj pa to? Za vas predstavlja to hibo ali ne? Meni se je stemnilo pred očmi. Že tako so me nategnili z Abitovo KT7E (ki ni potegne XP-jev), sem hotel presedlati na Epox, spet štala.

Čedalje polj pogledujem za SIS-ovim chipsetom (mislim, da je 745?, popravite me, če se motim). Ampak, kako je z njihoim supportom? ima kdo izkušnje? hrošči & stuff?
Your focus determines your reallity

tha_man ::

DDR2700 aka 333MHz DDR po moje ne bo prišel do izraza, dokler ne pridejo ven Athloni ki bodo uradno delovali na takem FSB. O tem pa zaenkrat ni nič slišat (vsaj ne da bi jaz vedel). Uporabno bo edino za overclockerje, ki si odklenejo proc. Če si med njimi počakaj, drugače pa kar kupi KT266A.

Sicer pa se že dobi plata od IWill-a, ki uporablja najnovejši chipset od Ali-ja, kateri že podpira DDR2700. Ni bistveno hitrejša od plat s KT266A. Malo poišči po netu za teste. Sm jaz ne bi preveč navalil na zadevo, dokler ne pride ven še kaka plata in se vseskupaj malo bolj preizkusi. Saj veš, pionirji vedno prvi naj*****... :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Boky ::

Chaintech je vcasih imel Comtron.
Drugace me pa zanima gdo uvaza Soltek-e ???

Bane_ ::

evo link do testa plate ABIT KR7A RAID! Kukr zgleda se je kr dobr obnesla!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

Tr0n ::

ABit tak roxa, samo dragi hec.

Bane_ ::

ja kar precej dnarja je :(sam ce hoces kej bolga pa za neki cajta se tud splaca tolk dat!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

ChiefThunder ::

Na HardOCp mate tud en rewiev abitove platke...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako sestaviti dober računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
61670 (1431) giuseppe
»

p4 ali tb ?

Oddelek: Kaj kupiti
131317 (1160) krucymucy
»

plošča

Oddelek: Kaj kupiti
8802 (656) Boky
»

Joj no, kero plato naj nabavim!

Oddelek: Pomoč in nasveti
261451 (1116) tha_man
»

ECS K7S5A ali MSI K7T266A PRO2

Oddelek: Kaj kupiti
331466 (1038) _Mortal_

Več podobnih tem