» »

Creative Audigy Platinum

Creative Audigy Platinum

Bench House - Creative Labs je res podjetje, ki narekuje tempo med proizvajalci zvočnih kartic. Z njihovim revolucionarnim čipom EMU10K1 so orali ledino, s kvaliteto tudi. Zvok kartic (od AWE64 do Live! 5.1) je bil vedno kristalno čist, jasen ter barvit. A, kot vse novo, je ta inovacija kmalu postala stara. Za rešitev so morali Creativovci na novo narediti čip, ki bo poganjal nove generacije zvočnih kartic. Rodil se je EMU10K2, čip, ki se je za množice preimenoval v Audigy. Vam podatek, da razmerje signal/šum znaša kar 100 dB, kaj pomeni? Uh, to je ena od stvari, ki jo Slo-Tech pač mora dobiti na test . Blagor Bench-Houseovcem...

4 komentarji

Tr0n ::

Oprosti, ampak Creative se zdalec ni podjetje, ki bi narekovalo tempo pri zvocnih karticah. Njihove kartice so zelo, zelo vzadaj, ce jih primerjas z malce boljsimi 24-bitnimi zvocnimi karticami. Da ne govorim o ekstremno slabi podpori gonilnikov, saj ne znajo niti ene dobre ASIO gonilnike napisat.

Yuuza ::

Oprosti ampak Creativove kartice s kristalnim zvokom nimajo dosti skupnega - vedno so to bile in ostajajo gamerske kartice (zadnje čase tudi za gledanje filmov), kar pomeni, da se bolj ukvarjajo s funkcijami in združljivostjo kot pa s kvaliteto. Njihovi deklarirani podatki o S/N razmerju pa veljajo med ljubitelji (poznavalci) res kvalitetnih kartic za neslano šalo. SB Live recimo ima odurne vhode, S/N ratio je vsaj za 10% slabši od deklariranega, jakost signala nad 16kHz pade za več decibelov (občutno preveč), pa tudi to, da interno vse signale pretvarja (resampling) v 48 kHz, glede na ne ravno kvalitetne konverterje ni ravno dobrodejno za kvaliteto zvoka.
Z gamerska vidika kartice, ki jim ne gre dosti očitati, samo o kristalni kvaliteti zvoka pa res ne moreš govorit. Audigy-ja sicer res še nisem testiral ampak močno dvomim, da se je resno približal kvalitetnim karticam.

luni ::

no, na koncu prvega Sergiotovega stavka si zamislite se "za domace uporabnike" in vse bo ok :)

Highlag ::

Jest pa mislim, da si tud "domači uporabniki" zaslužimo kvaliteto. In če proizvajalec nekaj oglašuje naj potem tudi stori. Ne pa da samo nekaj obljubljajo. :|
Kako bi se ti pa zdelo če bi kupu avto, ki bi imel v specifikaciji tud ABS, sam bi moral dve leti vsak mesec na servis hodit, kjer bi ti obljubljali da bo zdej pa res delu, pol pa nič?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Različni zvoki na različne izhode

Oddelek: Zvok in slika
6963 (900) gruntfürmich
»

Audigy 2 LS vs. ZS

Oddelek: Kaj kupiti
81606 (1223) kandec
»

Dolby Digital encoding na integrerani zvočni?

Oddelek: Zvok in slika
171736 (1500) dolenc
»

Creative Sound Blaster Audigy

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
51778 (1778) Pretorijanec
»

Končno...

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
51683 (1683) undefined

Več podobnih tem