» »

Kaj točno je Audigy?

Kaj točno je Audigy?

Tech Report - To vprašanje se je dobro vprašati vsake toliko enkrat. Odgovor je najbž že vsakemu na dlani, saj bi ga moral izklepetati opolnoči, nasilno zbujen, v samih gatah. Audigy je nova Creativova zvočna kartica, ki temelji na procesorju EMU10K2 ter podpira 24-bitno ter 96 KHz predvajanje - ostalo je pa itak zanemarljivo. No, sodeč po tem članku, ki zaenkrat temelji še na popolnih govoricah ter nedokazanih trditvah, se zna zgoditi, da je Audigy le olepšan Live. Kako je to mogoče? Kot kaže, pobere vse zasluge za kvaliteto Audigyja le izboljšava gonilnikov, za 96/24 statistiko pa je zaslužen prispajkani Philipsov DAC. Je to sploh možno? Na tej strani (originalno kitajska, prevedena v angleščino) je nekemu hekerju uspelo usposobiti Livea, da se prepozna ter deluje kot Live, z vsemi Audigyjevimi možnostmi vključenimi. No, nekako se mi zdi zadeva malo na trhlih nogah (saj lahko Detonatorje 4 namestimo tudi na TNT2 kartico, mar ne?), spet bo pa pri razvoju te debate glavno besedo povedal čas. Klik!

4 komentarji

tha_man ::

Sicer dvomim da je tole res, nekaj pa je sigurno res: Že 10K1 procesor je sposoben več kot zmore Live ali Audigy, sploh na glasbenem področju (za kar je v osnovi bil namenjen). Obstajajo shekani driverji od EMU-jeve profi zvočne APS (cena krog 400 funtov), ki prav lepo delujejo na Live-u za 10 jurjev, in ponujajo Asio, uporabo DSP efektov na posameznih midi kanalih (tega ne zmore niti Audigy s Creativovimi driverji) in še marsikaj.

Boeing ::

zelo zanimivo... ampak glede na razliko med zvokom, ki jo da stari Live in Audigy, je po moje tole težko verjetno... če pa je vse skupaj res, pa 3x bravo za Creative za enkraten marketinški nateg™.LP Boeing

Lee_Nover ::

loh recm samo nForce APU :) pa se Creative kantice skrijejo v kak temn kot in jokajo :)

DarkWIng ::

Jest mam dom Audigy in če mene prašate je razlika v marsičem drugem kot samo v driverjih...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere 2.1 zvočnike?

Oddelek: Kaj kupiti
252586 (2072) Amadeuss
»

soundstorm vs. audigy 2 ZS

Oddelek: Strojna oprema
462192 (1369) igor0203
»

Vpliv 3D zvoka na izrisovanje slik (FPS) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
597857 (6652) matjash
»

Kero zv.kartico nj kupim?ali audigy 2 a teratech...

Oddelek: Kaj kupiti
131537 (1372) Spajky
»

good soundzzzzz!

Oddelek: Kaj kupiti
61001 (825) Matek

Več podobnih tem