»

3D Prophet 9800 Pro

3D Prophet 9800 Pro

vir: Digit Life
Digit Life - Hercules je sedaj tudi uradno naznanil, da bo začel s prodajo 3D Prophet 9800 Pro grafične kartice, ki temelji na Radeon 9800 Pro čipu. Kot že dobro veste zadeva vsebuje 128 MB pomnilnika, hladilnik pa poleg GPU-ja ter pomnilnika prekriva tudi stabilizatorje, tako da je za hlajenje grafične kartice zares dobro poskrbljeno. Privzeta frekvenca kartice znaša 380/340 MHz. Na njej se nahajajo analogni, DVI in TV priključki, cena pa zaenkrat še ni znana. Klik!


7 komentarjev

nVidia GeForceFX 5800 Ultra naprodaj na Japonskem

vir: Akiba
Akiba - Samo nekaj manj kot štiri mesece po prvi omembi nVidiine grafične pošasti GeForceFX 5800 Ultra, je ta naprodaj na Japonskem. Grafično kartico, ki temelji na nVidiienem čipu, izdeluje podjetje ASUSTek in nosi oznako ASUS GeForceFX 5800 Ultra V9900. Kartico je mogoče kupiti za 498 do 542 dolarjev, ostaja pa tudi vprašanje, kdaj se bo grafična kartica začela prodajati v Evropi in v ZDA. Več o tem.

1 komentar

Epox 4PEA+

AnandTech - Tako, če sem vam v prejšnji novici predstavil dobro mero Socket A matičnih plošč, vam sedaj, da ne boste Intel fani užaljeni, predstavljam še svež test Epox 4PEA+, kot se uradno imenuje Epoxova umetnina, ki temelji na novem i845PE čipovju ter podpira Pentiume 4 v sodelovanju z DDR pomnilnikom. Plošča je dobesedno nabita z dobrotami, kot so serijski ATA, RAID, LAN in ostale drobnarije in ji iz tega zornega kot nimam česa očitati. Kako pa je plošča stabilna ter združljiva, pa bo pokazal čas. Klik!

Serial ATA

0 komentarjev

Creative najavil Audigy 2

MeriStation - Sredi oktobra naj bi na evropske prodajne police prispel naslednjik iz dinastije SoundBlaster, SB Audigy 2. Osvežena kartica bo imela izboljšane karakteristike, povdarki pa bodo na podpori novim tehnologijam in standardom kot so Audio DVD, EX- Dolby Digital 6.1, THX... Kartico bodo zvok predvajale z 24biti in 192KHz pri 106dB. Zajemanje zvoka bo še vedno potekalo pri 24bitih in 96KHz... Več podatkov bo znanih ob uradni napovedi kartice, ki se bo zgodila konec meseca.
Creative bo sočasno predstavil še osveženo linijo MP3 predvajalnikov, zvočnikov ter eno novo miš. :-) Več si lahko, ako obvladate špansko preberete tukaj, avtomatski googlov prevod pa najdete tukaj.

1 komentar

OLED zasloni

PC Magazine - O teh zaslonih smo prvič poročali že pred davnim letom in pol, uporabnih primerkov izven sejmov ne videli, a vseeno zbujajo novo zanimanje. Zakaj? No, poleg tega, da bodo OLEDi tanjši, lažji ter energijsko manj potratni, imajo še eno uporabno lastnost, za kar se gre zahvaliti dobri stari fiziki: logično je, da z apliciranjem elektrike na celico dobimo ven svetlobo, ki sestavlja piksel na displeju. No, sodeč po članku na PC Magazine je učinek recipročen. Če posvetimo na OLED, bo le-ta proizvedel (sicer majhno) količino elektrike. Praktična uporabnost? Poleti pustite svoj novi mobilnik, ki podpira OLED, ležati na soncu - in baterija bo zdržala dva dni dlje [:D].

3 komentarji

Audigy in njega gonilniki

Tweak Town - Najbrž ste vsi ponosni lastniki Creativovega Audigyja samo presenečeno bevsknili, ko ste videli, da Microsoftova Okna XP ne prepoznajo zvočne kartice ter da je za namestitev gonilnikov nujno potrebna priložena zgoščenka. No, TweakTownovci so ugotovili, kako to obiti. Postopek je preprost: Ko Okna prvič vprašajo za lokacijo gonilnikov za Audigy, jim kar namestite napačen gonilnik, za Soundblaster Live, ki ga imajo Okna v svoji bazi gonilnikov. Nato iz interneta vunpotegnite nadgradnjo gonilnikov za Audigy ter datoteko enostavno zaženite. Novi gonilniki bodo nameščeni brez prvotne uporabe namestitvenega cedeja, ki ga nadgradnja tako izrecno zahteva. Kul, ane?

5 komentarjev

Kaj točno je Audigy?

Tech Report - To vprašanje se je dobro vprašati vsake toliko enkrat. Odgovor je najbž že vsakemu na dlani, saj bi ga moral izklepetati opolnoči, nasilno zbujen, v samih gatah. Audigy je nova Creativova zvočna kartica, ki temelji na procesorju EMU10K2 ter podpira 24-bitno ter 96 KHz predvajanje - ostalo je pa itak zanemarljivo. No, sodeč po tem članku, ki zaenkrat temelji še na popolnih govoricah ter nedokazanih trditvah, se zna zgoditi, da je Audigy le olepšan Live. Kako je to mogoče? Kot kaže, pobere vse zasluge za kvaliteto Audigyja le izboljšava gonilnikov, za 96/24 statistiko pa je zaslužen prispajkani Philipsov DAC. Je to sploh možno? Na tej strani (originalno kitajska, prevedena v angleščino) je nekemu hekerju uspelo usposobiti Livea, da se prepozna ter deluje kot Live, z vsemi Audigyjevimi možnostmi vključenimi. No, nekako se mi zdi zadeva malo na trhlih nogah (saj lahko Detonatorje 4 namestimo tudi na TNT2 kartico, mar ne?), spet bo pa pri razvoju te debate glavno besedo povedal čas.

4 komentarji