» »

Očitnejše težave pri Intelu

Očitnejše težave pri Intelu

CNN - Intel, za zdaj še vodilni proizvajalec procesorjev, je naznanil novo metodo, s katero bodo prihranili težko prisluženi denar. Na CNNu sem zasledil, da je odpustil 5000 delavcev, kar v grobem znese kar 6% celotne delovne sile tega podjetja. To naj bi bila posledica upada prodaje od prejšnjega četrtletja za kar 25%. Pričakujejo, da bodo s to potezo zmanjšali stroške za kar 15%. Odpusti delavcev naj ne bi bili iz od strani Intela pridobljenih podjetij, saj je Intel odpuščal samo v svoji hiši. V isti sapi pa še naznanjajo, da bodo v razvoj porabili kar milijardo dolarjev več, kar znese 7.5 MRD $ namesto dosedanjih 6.5 MRD $.
Lahko bi rekli, da smo to potihem že pričakovali. Intel P4 še ni zrel za v domače mlinčke, vsak z malo soli pa pri nakupu računalnika izbere Athlona/Durona proti Intelovi konkurenci, Celeronu/Coppermineu. Prehod na 100 MHz zunanjo frekvenco pri družini procesorjev Celeron je bila modra odločitev, saj Celeroni na 66 FSB sploh niso mogli konkurirati Duronom, ki so že od samega začetka na 100 MHz FSB. Poleg vsega AMD pospešeno načrtuje Sledgehammer, svojo 64-bitno beštijo za v težkokategorne strežnike. O Itaniumu - pa ne duha ne sluha.
Če lahko uporabim formulastični izraz: AMD je zmagal, drugi za njim je bil Intel, zaostal za krog. S tem je AMD prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Poleg vsega ima tudi Pole Position pred naslednjo dirko, ki bo bolj ali manj odločilna. Stay tuned .

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Masovna odpuščanja v Intelu

Oddelek: Novice / Rezultati
152502 (1951) OChack
»

Intel napada s P4 Celeroni

Oddelek: Novice / Procesorji
71387 (1387) OZZY
»

Še na kratko

Oddelek: Novice / Procesorji
141346 (1346) undefined
»

procesor

Oddelek: Kaj kupiti
5708 (565) misko
»

Dva nova Celerona

Oddelek: Novice / Procesorji
51221 (1221) mojsterpeter

Več podobnih tem