» »

Kje prodajajo diske Seagate?

Kje prodajajo diske Seagate?

sleser ::

Kupujem 160GB ali 200GB Seagate, pa me zanima, kje jih prodajajo poleg Mlacoma, pa recimo nekje v Kranju ali Ljubljani.

humanoid ::

pri mimovrste, jih imajo.
Zakaj pa hočeš lih Seagate?

Han ::

Quantum. Kupijo jih pri uvozniku - Asbisu, tako kot vsi ostali...

Zakaj Seagate? Ker ima 5 letno garancijo, ker je tih in zanesljiv. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

sajmon ::

Agt-racunalniki jih imajo tudi. Se strinjam, da je zelo tih disk.

Jaffa ::

Ne ni tih. Zanesljiv že, sam zelo tih pa ni. Jaz prodam 160Gb SATA. Če te zanima, MAIL al pa PM.

destiny ::

Pri mimovrste imajo le SATA diski 5 letno garancijo, ATA le 3!

Zako ::

Sam sm ponosen lastnik diska Seagate 160 GB 8MB cache 7200 rpm in morrem rečt, da je disk prva klasa. tih, skoraj neslisn, temperatura je max. do 45°C in hiter.

Han: "Zakaj Seagate? Ker ima 5 letno garancijo, ker je tih in zanesljiv. "

sm sem pa dobil 2 leti garancijo. Kak to da sm bral da dobis pri 5 letno garancijo?

Drugače je pa disk car.

LP
Zako je zakon!!!

Max X ::

Seagate diske imaju tudi pri:
www.rolan.si
www.in-put.com

Se strinjam s Han-om (5 letna garancija mora nekaj pomenit----zanesljivost, drugač bi šel proizvajalc v stečaj----glede na to, da so na disku shranjeni neprecenljivi podatki je to zelo pomembena informacija). Mam doma 200GB Seagate in 160GB Hitachija pa se mi zdi, da je Seagate tudi bolj tih.

LP!

Jaffa ::

Z vami je kaj narobe ? Kak se vam te zdi ? Pa kerga hitachija maš doma ? Jaz mam vodno, pa je SEAGATE tak glasn pri delovanju, da mi gre na živce, zato sm pa vzel HITACHI-ja 7K250, ki ga RES komaj slišiš med delovanjem.

ZAKO: Tih glede na ker disk oz. s čem ti to primerjaš ? Hiter glede na ker disk ? 8-O
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

PlayTheGame ::

Kakšen Seagate nek! :| Sej ne rečem, niso slabi diski ampak Hitachi serija 7k250 trenutno nima konkurence in to je dejstvo! Mal si poglejte teste po internetu.
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

Izi ::

Jaffa, verjetno je tvoj Seagate disk pokvarjen :| , če se ga sliši med delovanjem.
Vsi Seagate diski so drugače popolnoma neslišni. Tudi če daš ušes direkt na disk ne smeš slišati premikanja glav.
Seagate je najstarejši izdelovalec diskov (to mora nekaj pomeniti)
Ljudje se jih izogibajo, ker so vedno malo dražji od ostalih diskov iste kapacitete. (Kot bi pri avtu kupoval Mercedes)
Splošno je znano da Seagate NISO najhitrejši diski, SO pa sigurno najzaneslivejši in najtišji.
Hitachi je po hitrosti in po glasnosti povsem na sredini med vsemi diski.
Če pa ti tišina ni nič pomembna potem so pa Maxtor najboljši diski.

Jaffa ::

Pa kaj ti to govoriš kr tak al si to dejansko ki probal ? Moj disk ni pokvarjen - dela čisto normalno. Pa za katere diske konkretno zaj ti govoriš ? Oz. katere serije ? Ne moreš starih primerjat z novimi. Če je Seagate tih, pol ma mogoče vklopljen AM, sam pol je še pa bolj počasen... Jaz sem seagate kupil ravno zaradi tišine nekje januarja 160Gb SATA 7200,7. Pa sem bil presenečen - negativno, ker sem prej mel 80Gb 7200 Barracudo staro, pa je res ni bilo slišat. V mašini mam tud MAXTORJA 160Gb SATA, ki je tud ZELO glasen. Hitachija s tem sploh primerjat ne moreš.

BTW Jaz ga še vedno prodajam. 8-)

Caligula ::

To, da je kaka firma najstarejsa pomeni NIC.
Seagati niso slabi, sem pa preprican, da je Hitachi 7k250 in tisji in boljsi ampak, ce je cena recimo enaka in ti hitrost ni najpomembnejsa, vzami Seagata, ce ima 5 let garancije.

Sam pa bi vzel Hitachija.

harvey ::

1. Garancija pri Seagate je res 5 let, a le deklarirana. Kaj ko se hudič skriva v podrobnostih. Zastopnik za Slovenijo in (tudi prodajalci) priznavajo 3 letno garancijo tako kot ostali. Po tem datumu je potrebno na svoje stroške poslati disk proizvajalcu v Veliko Britanijo, ki ti ga v primeru da popravilo ni možno oceni po naslednji formuli: cena novega - 4 leta, kar je vsakomur jasno da se NE splača. Tako oglaševanje glede garancije je milo rečeno najmanj kar je zavajujoče, nisem pa prepričan, če vse to štima tudi z zakonodajo EU in Slo.

2. Njihovi diski ATA ali SATA so po večini povprečni in nič kaj posebnega. Preverite teste. Njihovo ime in kvaliteta je v velki večini primerov odraz njihovega SCSI programa, ki seka.

3. Tako da kot je bilo že povedano je trenutno glede ATA, SATA (na)boljša izbira Hitachi Deskstar 7k250 in Maxtor DiamondMax Plus 9, morda pride v poštev še kak WD, a so diski z velikimi kapacitetami preko 80Gb zmaze, skratka nič posebnega.

JanezH ::

SEAGATE noise review

Seagate, Hitachi, Samsung noise review


Barracuda IV definitivno najtišji disk. Žal je Barracuda 7200.7 glasnejši od serije IV.
Če kdo najde teste za najnovejse hitachije, naj prosim da link.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JanezH ()

Jaffa ::

To si dal neke stare teste. Oz so stari diski not.

160Gb SATA 8Mb:
Po glasnosti (od najtišjiga do najglasnejšiga): HITACHI 7k250, SEAGATE Baracuda 7200,7, MAXTOR
Po hitrosti (najpočasnejšega do najhitrejšega): SEAGATE, MAXTOR, HITACHI (btw, hitachi ma tud najmanjši dostopni čas, kar tud zelo dosti pomeni)

Vse diske sem sprobal doma, dva od teh imam trenutno v mašini. Imam vodno hlajenje. Tak da ne govorit, kerga je slišat pa kerga ne, ker se samo to sliši.

Pa ne zaj nasploh primerjat kr ene diske...

M-man ::

Razlike v hitrosti med Hitachijem in Seagatom so minimalne. Če greš res v detajle in testiranje itd. se poznajo razlike, vendar jih običajni uporabnik ne opazi. Vsak (razen gluhih) pa sliši Hitachijevo mijavkanje. Če to človeka ne moti, je ta disk pravi nakup, saj je tudi cenejši kot Seagate.

Imel sem novo serijo Hitachija (sicer 80 giga disk) in v začetku me je cviljenje motilo, vendar sem se kasneje navadil na cmevkanje - tako kot se navadiš sosedovega psa, ki se dere 24/7. Meni trenutno bolje služi novi Seagate. In če bi spet kupoval disk, ne bi bil Hitachi.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Izi ::

OK, OK, ne se razburjat :D
Res je da najnovejšega Seagata nimam v računalniku, imel sem pa prejšno serijo in je bil najtišji od vseh.
Torej se je Seagate pokvaril z najnovejšo serijo :( bom vzel na znanje in se jih do nadaljnega izogibal.

Imam pa najnovejšega Maxtorja in je stvar tako glasna, da jo uporabljam samo za backup disk. Nikoli več ne kupim Maxtorja !
Imam pa še dva WD iz najnovejše serije pa sta skoraj popolnoma neslišna.
Pri prijatelju pa sem poslušal tega novega Hitachija in je kar precej glasnejši od WD in pa seveda močno tišji od Maxtorja.

Je pa po mojih testih moj Maxtor malenkost hitrejši od mojega WD (oba 120 GB)

V najnovejšem Monitorju je hitrostni test vseh najnovejših diskov.
Daleč najhitrejši je WD Raptor 74GB z več kot 72 MB/s zaporednega zapisovanja, potem pa so si vsi ostali diski precej podobni (od 55 do 63 MB/s). Prav vse firme so zmešane notri in je popočnoma nemogoče reči nasplošno da je ena firma hitrejša od druge. Treba je gledati prav za vsak disk posebej. Mislim da je glede hitrosti popolnoma vseeno kaj kupiš trenutno saj so skoraj vsi isto hitri.

V bistvu nam ostane samo še izbira po glasnosti. In ker Jaffa trdi da so novi Seagati glasni je torej edina pametna izbira WD 8-)
ker je trenutno najtišji.

Caligula ::

KAr se tice mijavkanja pri Hitachiju. Disk sam po sebi ni nic kriv. Kriva so ohisj na katera se prenasa zvok. Recimo zunaj ohisja na USB priklopu ni sanse, da bi ga slisal ali pa ce je disk vpet na peno ali gumice,...

Skratka odvisno je od vpetja.

Dr_M ::

Vsak (razen gluhih) pa sliši Hitachijevo mijavkanje.

nism gluh, celo malenkost nadpovprecno dobro slisim, pa v 1 mescu odkar mam hitachija, niti 1x nism se slisu mijavkanja, pa mam disk v racku kjer je vse skupi se mal bl glasno, kot ce bi biu direkt na ohisje prisraufan.
tko da, ne zavajat ljudi, s takimi bedarijami.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

M-man ::

Sem tudi že v eni temi pisal, da se da Hitachija skoraj povsem utišati z gumicami. To povsem drži. Vendar vsakemu pred nakupom Hitachija priporočam naj gre k nekomu, ki ga ima, in naj posluša. Mene je piskanje oz. kalibriranje diska, ki je kolikor vem koristno, motilo. Vsak bo moral sam prenašati zvoke in vsak naj se sam odloči ali ga motijo ali ne.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M-man ()

Izi ::

Obstaja pa možnost da se pokvari ležaj.
To se je meni zgodilo eno leto nazaj. Imel sem že WD z 8MB cache, ki je že bil na tekočih ležajih. Mislil sem da se ti ne morejo pokvariti, vendar mi je po enem mesecu disk začel "mijavkati" :D, naslednji teden pa je že hudo cviiiiiiiiiiiiilil (v IDLE seveda), stvar sicer po dBA lestvici ni bila hudo glasna vendar je bila frekvenca hudo visoka in daleč čez mejo znosnosti.
Disk je sicer deloval brez problemov (malo bolj se je sicer grel), vendar če bi ga uporabljal še kakšen mesec sem siguren, da bi me morali odpeljati možje v belem, oblečenega v prisilni jopič >:D
Da skrajšam...
Ko so mi ga zamenjali (upoštevali so garancijo) je tanovi popolnoma neslišen. Bil sem tako zadovoljen da sem kupil še enega istega :D

harvey ::

Sem mislil, da ste tuki gor bolj resni in ne kot neke babe na plac, ki se prepirajo o nepomembnih stvareh. Vsaj meni se tale razprava o glasnosti ne zdi ne vem kako produktivna. Kaj je za nekoga glasno in drugega ne, je zelo realitivno. Potem je še pomebno reči, kot je bilo že ugotovljeno: glasno glede na kaj. Pri diskih je najpombnejša varnost zapisanih podatkov in šele čisto na koncu kak decibel manj ali več, se vam ne zdi.

1. Disk ni za poslušat temveč za branje in pisanje podatkov.
2. Mene glasni disk ne moti, vsaj vem da dela tako kot je treba in vidim kako se odziva mašina (delam predvsem z grafiko). Prav nasprotno me motijo tile novi, skoraj neslišni diski.
3. Če ste taki pikolovci pa potem povejte kaka ohišja imate, če vas že malo rožlanja po disku moti. Za to so tudi rešitve. Ne moreš pričakovati, da bo vse tiho kot miš, če je vpeto v kako cheap ohišje.
4. Če bi imeli priliko spoznati Seagatov Cheetach 10k (scsi) (star ene par let) in action bi slišali kaj je to glasen disk, a je nesramno hiter.

Razumen, da v primeru, če želimo ustvariti zelo tih sistem, ki bo namenjen predvsem multimediji ali npr. gori 24/7 pred našo glavo, je gotovo tudi pomembna izbira kako glasen je disk. A to so že druge stvari.

Izi povej tudi to, da je glede na take lastnosti daleč najhitrejši disk WD Raptor 74Gb skoraj še enkrat dražji od ostalih.

Jaffa ::

Ja men je pomembna tišina. Mašin laufa v sobi 24/7. Pa ko se enkrat navadiš na tišino, ti gre vsako praskanje na živce. Sicer pa glede varnosti podatkov - mislim, da so vsi današnji, se pravi novejši, diski čist ok oz. enaki. Vsak od njih se lahko pokvari... Lahko pa dela in dela... Torej nikoli ne moreš z gotovostjo trdit, da bo glih tvoj disk, čeprav naj bi bil od "najkakovostnejšega" proizvajalca. Vedno so črne ovce. Pa pustmo tiste sporne serije. Tisto je drugo...

Gapis ::

Seagate diksi imajo tudi tu na: 01 434 01 08 (tech trade) :))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Seagate ali Western Digital?

Oddelek: Kaj kupiti
373512 (2252) kixs
»

Tihi diski (120-160GB) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
575774 (3926) Grimlord
»

Kateri tihi,zanesljivi in hiter disk priporočate?

Oddelek: Kaj kupiti
342451 (1577) Grimlord
»

Kateri disk 160 GB?

Oddelek: Kaj kupiti
231188 (983) fahrenGONE
»

Najbolj glasen disk segate 120 Sata

Oddelek: Strojna oprema
91044 (892) Caligula

Več podobnih tem