» »

Applove novosti: iTunes, iPod in Panther

Applove novosti: iTunes, iPod in Panther

PC Linux Online - Apple je objavili začetek prodaje digitalne glasbe v spletni trgovini iTunes Music Store. Posamezna skladba stane 99 ameriških centov, v knjižnici pa je zaenkrat čez 200.000 skladb. Gre za eno najbolj svobodnih spletnih trgovin, saj ne uporablja nobene tehnologije DRM za preprečevanje kopiranja, obenem pa uporabnikom ni treba plačevati nobenih naročnin. Klik!

Apple je predstavil tudi nove modele predvajalnikov iPod, ki se lahko pohvali z manjšimi merami in novo podobo. Novi iPodi so na voljo v različicah z diski velikosti 10 GB, 15 GB in 30 GB in stanejo 300, 400 ali 500 USD. Novost je tudi zvočni izhod, ki olajša priključitev predvajalnika na glasbeni stolp. Klik!

Nova različica operacijskega sistema Mac OS X 10.3, ki nosi kodno ime Panther, naj bi bila na voljo septembra. Največ pozornosti bo namenjene uporabniku in lažji uporabi. Poenostavili bodo možnosti prilagajanja delovnega okolja in prenašanja uporabniških profilov med različnimi sistemi Macintosh in drugimi napravami, na voljo bo možnost sinhronizacije imenikov med namiznim Macintoshem in drugimi napravami, "Panther" bo omogočal tudi preklop med uporabniki v sistemu, brez da bi moral prijavljeni uporabnik zapreti programe. Najbolj inovativna možnost pa bo nov način ponazoritve dokumentov v operacijskem sistemu, ki bo izvedena s pomočjo "skladovnic" (neuradna demonstracija). Klik!

4 komentarji

Beat-O ::

Ne vem če Panther spada v tole novico, ker ni bil predstavljen skupaj z iPodom in Music store in bo poredstavljen šele junija, tisto s piles so pa zaenkrat samo govorice, čeprav zelo verjetne.

noraguta ::

:~) super ideja. tele skladovnice.

Road Runner ::

iTunes 4 (z novim quicktime 6.2 kajpak) je prou dabest :) pa ne da se mi razlagat kaj use je tok da best itak mate vecino windowse, kdor ma pa maca pa ze ma to verzijo :D

tist glede pantherja pa zlo tko no, sm ze slisu dost novic kaj use nj bi blo ampak tale z menjavanjem uporabnikov ala win XP style je pa zlo neverjetna ker je to proti nacelom unixa, no ja bomo vidl :D

apple.com glede iTunes, iPod, quicktime, o OS X 10.3 pa se nc ni uradnega, tko da za to pa macosx.com

Eschelon ::

DRM je. 0:)

pple wants to return music distribution to the music store model, where people actually buy their music. For 99 cents per song, you get unlimited CD burns "for personal use," encoded at 128kb/sec in AAC format. If you burn a playlist more than 10 times, you have to change that playlist to burn again, making mass production difficult. But you can burn a song as often as you like, and you can copy it to any number of iPods. Your songs can also be played on up to 3 Macs, requiring you to "authorize" Macs for playing songs through a DRM system.

Vir: ArsTechnica


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applove novosti: iOS 9, OS X El Capitan, Apple Music, watchOS 2, Apple Pay (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
9038017 (33524) m0LN4r
»

Applove novosti z začetka WWDC - iOS

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3918168 (16024) PrimozR
»

Začel se je Google I/O - Android

Oddelek: Novice / Android
2912923 (10464) Marat
»

Apple WWDC: iOS 5

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
219130 (7736) zee
»

Microsoftov odgovor Applu. In HP-ju.

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
102796 (2796) MasterMind

Več podobnih tem