» »

Napster se vrača

Napster se vrača

Fool.com - Pionir na področju medmrežnega kopiranja glasbe, Napster, se po dveh letih vrača nazaj na sceno -- tokrat legitimno. V četrtek so ga zagnali poskusno, uradno pa bo začel obratovati 29. oktobra. Napster 2.0 bo sprva ponujal 500.000 skladb, za prenos posamezne pa bo potrebno odšteti en dolar. Zanimivo je, da je kar petnajst odstotkov Roxia, ki je Napsterjev lastnik, v lasti dveh največjih založb, Sonyja in Universala. Več o tem.

14 komentarjev

mrTwelveTrees ::

da bi plaču za mp3 ? A SO NA GLAVO PADL ???

no way... baby, NO way...

Jux ::

naročnina je samo 10 dolarjev, za NEOMEJENO mp3jev. Če bo fer narjeno z pečenjem cdjev (to pomen da jih lahka zapečemo kolkrat čmo) in če bodo vsi komadi visoke kvalitete, pa če bo izbira dobra (po možnosti tud elektronske glasbe) se takoj prjavim - nč več matranja z slabo povezavo, nekvalitetnim šrotom, dolgim iskanjem - vse to za borih 10 dolarjev na mesec - 2000 sit.

Upam da bom lahko kmalu reku THIS IS THE WAY TO GO ROXIO!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

shock ::

To je dobro za diskače, klube, gostilne itd. Ti z vseljem bodo kupili posamezno pesml po 200 sit.

tx-z ::

k sm vedu za to že pred 1 tednom pa se mi ni dal nbenmu povedat...na 24 ur strani je blo že zdavni objlavlen....drgač pa res kdo bi plačval za mp3je?
tx-z

flipflop ::

A kje piše da gre za mp3-je? Jst nism nikjer tega videl,piše da bo kvalitetno,pol 128kbps mp3-ji odpadejo. Pa še UL ne obremenjuje. Zanimiva reč,res.

Pa ne zdej vsi k stalno govorite(mo),kako bi bilo lepo,če bi si lahko muziko potegnu z neta za malo $$$ najdit novih izgovorov. 2000 za neomejeno downloadanje je čist kewl.

alesrosina ::

Samo skoda ko je zadeva zaenkrat za US only ..... vsaj ce se hoces na www.napster.com registrirat .....

Drgac pa res, ce bo dovolj dobra kvaliteta, se obeta Napsterju kar dobra prihodnost (podobno kot je na Applih tist iMusic al kaj je ze)

Zanimivo je pa se nekaj, kar se prebere na napsterjevi strani ... :

Microsoft provides a number of key technologies, including the Windows Media format and Windows Media digital rights management, that help Napster deliver a consistent, high-quality experience. In addition, the Napster service is integrated into the Windows Media Player 9 Series and the Windows XP Media Center Edition

d0rK ::

Supr zadevca ... To bi pa se jz placu.

Drgac pa .. A se sam men zdi a je tale g.DvanajtDrevesnik ZELO skrt. Peesda , usak njegov post je prtozevanje na cene ...

Jeebs ::

99 centov za 1 komad? Keep on dreaming da bo to kdo plaču. BTW, od kje nekaterim ideja da je 2000SIT za neomejeno? Lepo piše na prvi strani... 99c per track, 9,95$ per CD.8-O :\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Road Runner ::

Isti sistem kot apple music store, iste cene, pa verjemte v ameriki se je to prjel. Cez miljon pesmi v prvem tednu samo med uporabniki macov v zda.
Pac, nekateri so posteni... slovenci nismo :D

swar ::

To je dobro za diskače, klube, gostilne itd. Ti z vseljem bodo kupili posamezno pesml po 200 sit.


Diskaci,klubi,gostilne ipd. javni placi morajo placevati SAZASu za javno predvajanje glasbe tudi ce imajo original cd...Sej poznate rek na originalh zadevah(javno predvajnaje je prepovedano)Tko da je isti smorn...

Jux ::

@Jeebs - najprej beri, pol RANT-aj

Premium Service For only $9.95 per month, consumers can enhance their Napster experience by choosing a premium subscription service that offers:

* Unlimited streaming and downloading
* Access to professionally programmed radio stations
* An personal inbox for music and messages
* Message boards to share opinions and offer suggestions
* The ability to send music to friends both within and outside of the service
* The ability to browse other members’ music collections
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

JurijTurnsek ::

jst bi se na kaj takega kr naroču, če bi se dal, pa to me še zanima: kako lahko to datoteko po legalnosti ločimo od nelegalnih in kako naj mi preprečijo, da kolegu ne spečem na cd vse svoje legalne mp3je in mu jih dam, in jim ma tip pol nelegalno... (oz še hujše: mp3 mu prodam...)
http://www.slatnaskejta.com

Jeebs ::

Jux: Kje si ti to vidu, jst sm šel na Napsterjevo stran pa nikjer tega vidu.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Jux ::

Press Release - Fact sheet
http://www.napster.com/facts.html

Jst mislm, da ti v realnosti nebi smel nč preprečevat da te stvari presnameš kolegu, sej kaj ti pa preprečuje da presnameš kaseto al pa cd kolegu? Sej možno da se bodo spomnal kakšne fore z čudnimi formati fajlov in DRMjem, sam jst mislm da je končno čas da se namesto zajebavanja z nekimi varnostnimi forami raje posvetijo temu, da stvar pravilno tržijo. Ker ni važno kaj se zmisljo, dokler bodo uporabniki hotl stvar presnemavat naprej jo bodo, pa če se na glavo postavjo - (pa magar tko da boš zapeku cd in ga bo kolega zrippal).
web&blog&etc: http://lukabirsa.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Če bojo res ukinili Napster...

Oddelek: Omrežja in internet
14952 (827) sasox
»

MusicNet: glasba na podlagi naročniškega sistema

Oddelek: Novice / Ostale najave
82335 (2335) element
»

Napster!!

Oddelek: Omrežja in internet
151923 (1469) element
»

Dol-vleka na Napsterju se nadaljuje

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
91908 (1908) zetko
»

Alternativa NAPSTERja!?

Oddelek: Loža
191468 (1122) Putimir

Več podobnih tem