» »

Xandros Desktop 2.0

Xandros Desktop 2.0

OSNews - Xandros Corporation je oznanil novo različico svoje tipično namizne distribucije Linuxa, ki ji je ime Xandros Desktop 2.0. Distribucija ja pri nas zaenkrat še nekoliko manj razširjena, vendar se njena priljubljenost utegne kmalu povečati, saj temelji na Debian Linuxu in nadaljuje z delom, ki ga je začel Corel, ki je bil eden prvih distributerjev Linuxa, privlačnega za namizne uporabnike.

Nova različica se lahko pohvali z novim okoljem KDE 3.1.4, predvsem pa s povsem poenostavljeno namestitvijo, ki se jo da opraviti že s štirimi (4) kliki. Xandros Desktop 2.0 bo na voljo od 9. decembra dalje, in sicer v treh izdajah:
  • Standard Edition (39 USD)
  • Deluxe Edition, ki lahko poganja tudi programe za Windows (89 USD)
  • 30-dnevna preskusna različica z brezplčanim prenosom

15 komentarjev

CaqKa ::

kaj pa kakšen link razen na povezane novice :)?

IceIceBaby ::

eeee...to je to. OSX style inštalacija s 4 kliki :) Komi čakam 9. december da probam to zadevo. Če bo vse delalo kot je treba utegne to bit moj novi OS.

mathjazz ::

Hvala, Caqka, a sem že sam pogruntal :)

kst, SuSE ima inštalacijo v treh korakih že 1 leto :)
www.getfirefox.com

borchi ::

mal OT: a se sam men zdi, da je SuSE en POS?

probal sem vse verzije od 7.3 naprej in v vseh sem imel v glavnem tele pripombe:

- fonti (neznansko grdi na privzetih nastavitvah)
- fonti (slovensko tipkovnico dobit je umetnost? nazadnje je enostavna izbira slovenske tipkovnice v installerju delovala v 7.3 - vse kasnejše verzije se potrudijo, da to ne deluje. v konzoli sem prišu do šumnikov, po dolgem iskanju konfiguracijske datoteke. no, to jim oprostim, ker ne vem kdo je zbral manj običajno lokacijo, gentoo al suse. v Xih mi v 10 min. kolker sm lahko gledal suse na mojem rač. ni nikol uspelo prit do šumnikov. a je to preveč izi, da mi ne uspe?)
- desktop teme (häßlich!!!)
- yast2 (ponavadi vse kar ročno naštelaš čist zmede yast2)

zdej sem si pa kupu 9.0, zato da bom primoran se mal potrudit z njim, da vidim zakaj je to tako oh in sploh distribucija! ampak imam spet občutek, da ni šans, da zamenjam za gentoo.
l'jga

mathjazz ::

borchi: SuSE poznam od 7.2 dalje, težav, ki si jih opisal, pa nisem imel :)
www.getfirefox.com

moj_nick ::

Men tut SuSE ni bil všeč. Tudi iz razlogov, ki jih je borchi navedel. Predvsem pa njegova uber hitrost. Sori nočem men Pentium 100 emulacije na mojem kompu.

pivmik ::

Meni gre prow na qrac to da je Linux ZASTONJ.
Veste zakaj? Ker ni.
LP, Gregor GRE^

moj_nick ::

Linux JE zastonj. Zastonj ni tehnična podpora (ki je v bistvu brezveze, ker mamo forume, liste, itd.), ki ti jo nudi distribucija.

borchi ::

matjazz: kako je to mogoče???!!! ne vidim možnosti, da teb že v installerju, ko izbereš slo keyboard v testu delajo šumniki! kako tipkovnico pa pol morš met, če na obični standard pc 105 tipkovnici to ne dela?
l'jga

pivmik ::

Je zastonj, samo ne moreš ga downloadat.

Jazst delim zastonj Mercedese... na luni, pridite si jih iskat.
LP, Gregor GRE^

moj_nick ::

ehm.... FTP download???

SuSE je pač ***** (vstavi poljubno slabšalno besedo) in noče vn dajat isotov. Uporabi raje kako podobno distribucijo. A ti kdo brani?

mathjazz ::

Mislim, ne razumem kaj ste se vsi zgradil tako grd odnos do SuSEja :)

Jaz mam tut standardno tipkovnico s 105 tipkami pa deluje. Je pa res, da sprva pri starih različicah ni delalo čisto vse. Pa sem si pomagal z Eurotehovimi navodili, ki sem jih našel v škatli. Najdete jih tudi na http://www.lugos.si/delo/slo/suse73.html
www.getfirefox.com

borchi ::

matjazz: res bi rad prišu do dna zadeve. zanima me kako je tehnično mogoče, da ti pri installerju, kjer je setting za vse uporabnike enak, uspe videt šumnike (standardna tipkovnica itd.)? no, pa še to, ti jih nisi mel po defaultu v 7.3 js sem jih mel pa edino tam. precej čudno.

bi mislu, da je pri men problem, pa v vseh drugih distribucijah (mdk, slack, gentoo, rh, fedora ...) nisem mel problemov s šumniki. suse more delat neki drugač. al pa je kaka tok enostavna fora, da je ne vidim že dve leti.
l'jga

mathjazz ::

@borchi: no jaz sem probal vse od 7.2 dalje, razen 7.3 :) In povsod sem videl čšžumnike. Od vključno 8.1 dalje se je tudi tipkovnica pravilno nastavila, prej pa sem uporabil zgornja navodila. A se midva slučajno ne razumeva najbolje?
www.getfirefox.com

borchi ::

matjazz: ne jaz te čisto dobro razumem. jutri bom nesu suse 9.0 v službo in probal na parih računalnikih, da vidim, če bo kaj drugače (še vedno pa ne razumem zakaj bi lahko bilo).
l'jga


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Masina za web server

Oddelek: Kaj kupiti
221141 (936) xandros
»

Primerjava operacijskih sistemov

Oddelek: Operacijski sistemi
64474 (4324) ;-)
»

Corel spet pripravlja WordPerfect za Linux

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
62567 (2567) dr.J
»

GNOME 2.6 beta1

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
192467 (2467) Gandalfar
»

Linux kmalu na IBMovih namiznih računalnikih?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
222134 (2134) CaqKa

Več podobnih tem