» »

Adobova in Macromediina programska oprema za Linux?

Adobova in Macromediina programska oprema za Linux?

HULK - Je že res, da je Linux stabilen, hiter, varen, brezplačen in oh in sploh, vendar še vedno zanj ni prav vseh orodij, predvsem tistih za profesionalno grafično oblikovanje vseh vrst. To je med drugim posledica nekoliko arogantskega odnosa podjetij, kot sta Macromedia in Adobe, saj neprestano trdijo, da je njihove izdelke nesmiselno prenašati na Linux, ker je premalo povpraševanja.

Vendar marsikdo meni drugače in znanih je vsaj nekaj primerov, ko nekdo želi preiti na Linux, pa ne more, ker program, ki ga nujno potrebuje, v Linuxu ne deluje in nima ustrezne alternative. Taka je recimo programska oprema za namizno založništvo, obdelavo videa ... Zdaj imate priložnost, da nekoliko pritisnete na Macromedio in Adobe, in sicer tako da podpišete peticijo. In če bo podpisanih dovolj, bosta podjetji morda spremenili mnenje ...

Na novico nas je opozoril Zvonko.

11 komentarjev

Ziga Dolhar ::

> In če bo podpisanih dovolj, bosta podjetji morda spremenili mnenje ...

Ne pozabimo. To menijo pobudniki.

Sicer pa -- ko bom lahko uporabljal DW in FW "native" na Linuxu, bo prišlo do premisleka ;).
https://dolhar.si/

Phoebus ::

No, dejstvo je seveda, da je win uporabnikov pomojem 2-3x več kot je prodanih licenc...tako da je treba upoštevat tudi to- jaz se grem lahko tu podpisat ampak ta podjetja se zavedajo da bom mogoče potem samo utrgal rožiceTM in ne kupil licence...in se jim potem seveda finančno nebi izšlo.
Bi blo pa lepo brez emulacije laufat te programe, ja.

smash ::

zakaj bi rabu emulacijo če pa lohk laufaš original na winsih :D

BSD-jas ::

Se mi zdi, da sem že kar nekaj časa nazaj poganjal Adobov Acrobat Reader za Linux, dokler nisem "odkril" kghostviewa, tako da ne vem, zakaj jim prenos predstavlja tak problem.

Sicer pa so tisti, ki delajo Matlab (zdi se mi, da MathWorks), že pred leti spoznali, da obstaja tudi Linux, so že vedeli, da bi jim drugače nekaj deleža odščipnil Octave...

Filo ::

hmmm ... bil sem 904 ... me zanima koliko tisoč bo zadosti, da se "naslednji pametni" korak naredi

minmax ::

hmmm jaz srčno upam da jim ne bo uspelo in da bo medtem že prodru kak res odprtostandardni SVG editor (flash je de-facto zaprt, ker je smiseln authoring mogoče samo v enemu komercialnemu porgramu, čeprav je specifikacija kao odprta - pa še to ne v celoti, recimo video playing je sorensov, ki je zaprt)

kar se pa dreamwaverja tiče... Composer kar lepo napreduje... Nvu bomo pa vidli kaj bo

[BISI] ::

jap, SVG bi bil kar dobrodosel, ceprav se najde kar nekaj virov za ucenje (upam, da bo mozillca cim prej popolnoma podprla SVG, na sreco obstaja par alternativ)...

Sicer pa, za namizno zaloznistvo se mi zdi, da bi lahko bila dobra alternativa Scribus, za video obdelavo pa bi morda pobarali tudi kaksnega drugega proizvajalca kot Adobeja.

Poldi112 ::

Jaz pogresam edino QuarkXpress.
Mislim pa da se jim res ne splaca na linux spravljat programov. Ker linux naceloma uporabljajo tisti, ki nimajo denarja, ti programi so pa precej dragi, tako da ciljna skupina navadno ni na brezplacnem os-u.

boogoo ::

To pa sploh ni res da bi linux uporabljali le revni. Lepo prosim no, sej Linux ni socialna ustanova. Če bi bilo več profesionalnih programov za video obdelavo ipd., sem prepričan, da bi ga uporabljalo kar nekaj več studiev, najverjetneje v navezi s posebej prirejeno distribucijo.

Poleg tega ne velja enačba Linux= 4 free. Podjetja celo služijo z linuxom in nekateri ga plačujejo, čeprav se ga dat dobit 4 free.

kiklop ::

mislim, da ze obstajajo programi, ki lahko nadomestijo te xxxxx firme
in mislim da jih v svetu linuxa ne rabimo, naj kar tam ostanejo
:D :D :D

Hellios ::

Sej Macromedia ni samo na windowsu, ma vse programe tud za Mac.:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Piratstvo kmalu legalno?

Oddelek: Loža
313929 (2024) LeQuack
»

Odkrita ranljivost v Flashu omogoča pridobitev sistemskih privilegijev

Oddelek: Novice / Varnost
355634 (3534) fiction
»

S čim delati animacije?

Oddelek: Programska oprema
101559 (1446) opeter
»

kakšnen program za gledanje source ,če mam samo exe file?

Oddelek: Programska oprema
121333 (1104) DMouse
»

Šumniki in Photoshop 5.5

Oddelek: Izdelava spletišč
101277 (1144) darh

Več podobnih tem