»

Peticija za slovenske slovarje na OS X

jabuk.net - Podjetje Amebis, ki izdeluje elektronsko različico slovarjev na podlagi tiskane različice DZS-jevih slovarjev, je dolgo trdilo, da je za njihove programe na Mac-platformi premalo zanimanja ter premalo potencialnih kupcev. Zbirko njihovih slovarjev si lahko ogledate tukaj.

Zato vas vabimo, da podpišete peticijo, katere namen je pokazati zanimanje uporabnikov sistema Mac OS X za tovrstne izdelke ter proizvajalcu (Amebisu) dokazati ekonomsko upravičenost izdaje le-teh na želeni platformi. Dokažimo, da nas uporabnikov in podpornikov Applovih računalnikov ni tako malo ter da nam je mar za programske pripomočke, ki nam omogočajo boljšo in učinkovitejšo rabo slovenskega jezika.

Podpišite peticijo in pokažite, da vam ni vseeno!

15 komentarjev

Adobe Acrobat 7.0

Google News - Adobe je predstavil novo različico pribljubljenega orodja za ustvarjanje prenosljivih dokumentov PDF, Adobe Acrobat 7.0. Kmalu lahko pričakujemo tudi izid bolj priljubljenega Readerja 7.0, ki ima že pol milijarde uporabnikov in ki bo prvič omogočal manjše spremembe dokumentov PDF, če bo avtor v to privolil. Adobe Acrobat 7.0 Professional, ki naj bi izšel ob koncu leta, bo predvidoma stal okoli 450 ameriških dolarjev.

21 komentarjev

Adobov nov slikovni zapis

Slashdot - Večina fotoaparatov dandanašnji shranjuje slike v zapisu JPEG, a v višjem cenovnem razredu se zaradi boljše kakovosti vse bolj pojavlja trend shranjevanja v zapisu RAW. A slabost tega je, da vsako podjetje uporablja lasten RAW zapis, zatorej morajo uporabniki različnih znamk fotoaparatov uporabljati različno programsko opremo za obdelavo slik.

Adobe pa se je odločil to spremeniti z uvedbo novega standarda DNG (Digital Negative Specification), ki bo ponujal sliko brez izgube kakovosti (RAW zapis), obenem pa bo s poenotenjem močno zmanjšal stroške grafikov za nakup različnih programov.

Loading ... [>:D]

16 komentarjev

LinuxWorld Conference & Expo

KDE - Leto se je sicer šele začelo, a kljub temu se že zdaj odvija morda največji dogodek za Linux v letu 2004. Od 20. do 23. januarja poteka v New Yorku LinuxWorld Conference & Expo, ki ga tudi tokrat podpirajo velika računalniška imena, med drugim Oracle, CA, HP, IBM, Novell in Sun. SYS-CON Radio je pripravil zanimive pogovore s predstavniki ključnih odprtokodnih projektov in njihovih podpornikov, prireditelji pa so že razglasili zmagovalce enajstih kategorij, v katerih so podeljevali nagrade. Na vse večjo prisotnost velikih računalniških podjetij v odprtokodnem svetu kaže tudi seznam nagrajencev, med katerimi je le en nekomercialen pojekt, in sicer razvojno okolje KDevelop 3.0, ki, zanimivo, sploh še in izšel.

0 komentarjev

Adobova in Macromediina programska oprema za Linux?

HULK - Je že res, da je Linux stabilen, hiter, varen, brezplačen in oh in sploh, vendar še vedno zanj ni prav vseh orodij, predvsem tistih za profesionalno grafično oblikovanje vseh vrst. To je med drugim posledica nekoliko arogantskega odnosa podjetij, kot sta Macromedia in Adobe, saj neprestano trdijo, da je njihove izdelke nesmiselno prenašati na Linux, ker je premalo povpraševanja.

Vendar marsikdo meni drugače in znanih je vsaj nekaj primerov, ko nekdo želi preiti na Linux, pa ne more, ker program, ki ga nujno potrebuje, v Linuxu ne deluje in nima ustrezne alternative. Taka je recimo programska oprema za namizno založništvo, obdelavo videa ... Zdaj imate priložnost, da nekoliko pritisnete na Macromedio in Adobe, in sicer tako da podpišete peticijo. In če bo podpisanih dovolj, bosta podjetji morda spremenili mnenje ...

Na novico nas je opozoril Zvonko.

11 komentarjev

Macromedia MX 2004

Dreamweaver MX 2004: izboljšano urejanje in prikaz CSS elementov

vir: Macromedia
Macromedia - Macromedia je najavila nadaljevanje serije razvoju internetnih aplikacij namenjenih izdelkov MX. Z oznako MX 2004 se bo najprej kitil 'standarden' nabor, torej programi Fireworks (namenjen pripravi slikovnega gradiva za splet), Dreamweaver (postavitev in prelom spletnih strani), Flash (namenjen izdelavi koristnih multimedijsko opremljenih interaktivnih strani, zlorabljen za izdelavo...

5 komentarjev

Adobe z novostmi

Monitor - Pri podjetju Adobe so oznanili nakup orodja za delo z zvokom -- Cool Edit Pro. Kupili so ga od podjetja Syntrillium, kjer so orodje razvijali že od samega začetka. Adobe za novo pridobitev načrtuje nekaj sprememb in vključitev v ponudbo ostalih programskih paketov, ki jih že ponuja na trgu. Cool Edit Pro sodeč po temah v našem forumu uporablja marsikdo, tako da upajmo na ohranitev njegove uporabnosti.

Adobe je v teh dneh izdal tudi novo različico zelo priljubljenega bralnika PDF-dokumentov, ki jih je na spletu vedno več -- Adobe Reader 6.0 (znan tudi kot Adobe Acrobat Reader). Nova različica omogoča ogled video posnetkov, animacij Flash in druge multimedijske vsebine v PDF dokumentih, ogled e-knjig, podporo pri organizaciji slikovnega gradiva, tiskanje z brezžičnih naprav ... Dolvleka in izvirna novica.

4 komentarji