» »

kakšnen program za gledanje source ,če mam samo exe file?

kakšnen program za gledanje source ,če mam samo exe file?

Dusko ::

Torej zanima me recimo da mam en exe file recimo clonecd.exe in pol me zanima s čim uspe nadobudnežem odkrit kakšno metodo uporabljajo za registracijo izdelka.Saj veste ko potem nardijo generatorje in nevem vse še kaj.
Torej kak razbijejo program ,da se dokopljejo do sourca? ker v bistvu morajo testirat zadevo po principu t.i. Bele škatle torej morajo poznati codo.
Ali pa da še to vprašam mam recimo program ki sn ga napisal v c++ in mam samo exe verzijo torej codo da bi pa lahko spreminjal pa je ne več,ker sem jo zgubil.Torej me zanima ali se da zdaj ta exe file od compilat? ali to ni možno.

Pa upam,da nebom zdaj dobil kakšnega naziva,Drugače če je pač zadeva sporna jo zaklenite.

Cokolesnik ::

Ko imaš enkrat generiran EXE, je programska koda kodirana - zaščitena. To je tudi namen, da lahko avtor programa proda izvorno kodo posebej (ponavadi po precej višji ceni), saj s tem dejansko proda svoj "kuharski recept". Mogoče lahko kakšno malenkost popravljaš s HEX editorjem (UltraEdit), na primer kakšno besedilo, ki se izpisuje v programu, kaj več pa ne. Odgovoren programer skrbno varuje izvorno kodo svojega programa, zato v prihodnje izdeluj ustrezne varnostne kopije česarkoli boš naredil in predvsem tistega, kar ima neko uporabno vrednost. Izvorne kode glede na obliko zapisa predstavljajo zanemarljivo velikost oz. porabo na mediju.

Ne morem pa 100% potrditi, da ne obstajajo orodja, ki bi EXE format, ki je bil predhodno napisan v določenem jeziku, lahko pretvorila nazaj v tekstovno obliko, torej v berljivo kodo, ker sam ne programiram kaj dosti.

Ali si povprašal avtorje CloneCDja o tem, kar sprašuješ oz. pobrskal podrobno po njihovih/sorodnih spletnih straneh? Kljub vsemu dvomim, da kar tako razkrivajo tehnologijo njihovih programov.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

kopernik ::

določena orodja za decompile programske kode obstajajo. Vendar je to tudi ful odvisno od programskega jezika. Za Javo obstaja open-source decompiler, s katerim dobiš ven praktično vse. Pri C-ju pa ni tako enostavno oz. jaz še nisem zasledil kakega pametnega orodja (najboljše je znalo potegniti ven le strukturo programa - funckije, parametre funkcij... vsebina funkcij pa je bila nedelujoča).

Drugače pa pri crackanju kakšnih programov navadno gledajo, kako se program obnaša med izvajanjem, kakšna sporočila se izmenjujejo med OS in programom in podobne stvari. V bistvu je potrebno najti tisti del kode (oz. EXE-ja), ki preverja key ali kaj podobnega. Kako to narediti, pa ne vem. Moraš imeti precej izkušenj tudi s samim programiranjem in tem, kako deluje določen compiler (npr. od Microsofta za C++). Skratka potrebnega je precej znanja, da sploh začneš. Potem pa še veliko časa, da ugotoviš vse zadeve. Razen če ti nekdo ne pove celoten postopek - od dekompajlanja do spreminjanja programa - , kar pa je malo verjetno.

pivmik ::

win32dasm - kaj se da s tem progrom narest?
LP, Gregor GRE^

TheHijacker ::

IDA (Interactive Disassembler). To uporabljam jaz za hekanje Toshiba PCDVD firmwarov.
http://www.google.si

DMouse ::

W32dasm je disassembler, kar pomeni da dobiš takoimenovano strojno kodo. Gre za procesorske ukaze, take kot jih razume in izvaja tvoj pentium, same izvorne kode pa niti teoretično ne moreš dobiti (razen če si svoj program prevedel z nekim meni neznanim prevajalnikom ki v program vključi tudi izvorno kodo... vendar sem 99.9% da nisi).
lp

P.S.: izkušenim crackerjem je assembler dovolj, da poiščejo in razvozlajo algoritem za generiranje serijskih kod, potem pa v nekem drugem jeziku napišejo ta algoritem in ga dajo na razpolago ubogim param...

napsy ::

Dusko: čist usak program se lahko spremeni v izvorno kodo. .exe fajli se brez problemov spremenijo v assembler. Sam s tem ponavadi kršiš licenco. Ko pa maš assembler kodo, pol pa sam neki pregleduješ registre pa to. Tm pol lah ti program po mili volji spreminjaš. Na koncu ga še samo ponovno prevedeš in to je to.
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."

Cokolesnik ::

napsy: si poskušal to tudi z Microsoft, Adobe, Macromedia in podobnimi produkti ?
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

kyon ::

Dejansko je res najlazja pot, da dobis izvorno kodo, preko disassembler-ja. Sej koda v zbirniku(ce je tipa MASM oz BASM) je lepo berljiva.

LP

Red_Mamba ::

samo na žalost win32dasm ne deluje vedno, ker so programi pogosto zaščiteni pred vdorom :D če že hočeš shackati kodo programa potem moraš v splošnem narediti dve stvari
1. ugotoviti s katerim programom je zapakiran exe fajl
2. z softice programom poiščeš kodo

vse skupaj ni tako enostavno kot se sliši :D happy code hunting

upam da poznaš kaj asemblerja

kyon ::

>upam da poznaš kaj asemblerja

Drugace se niti ne poskusaj ubadati z deassemble-anjem.

psihopat ::

hmm...nisem sicer hecker, ampak enkrat sem neki hotu delat v tem smislu, pa sem najdu free program ki se imenuje REC decompiler...reverse enginiring compiler. dobiš ga na http://www.backerstreet.com/rec/rec.htm
pol pa greš v dos, pa napišeš: rec/ imedatoteke.exe
in pol ti vrže neko sourcekodo exe programa ven, samo jst nisem kak programer, mogoče pa, če bi bil, bi se v tej source kodi celo znajdu. se mi zdi, da ti jo vrže ven v Visual C++ jeziku. dej probej, al pa če kdo pozna tale programček, nej mi pove, če je to to, oz. če je zanesljiv

DMouse ::

Sm sprobal tvoj programček, in moram reč da ni slab. Koda je še vedno v stilu assemblerja, le da so ukazi cmp, jne, jmp ipd. predstavljeni z if stavki, goto ukazi in funkcijami... podobno kot v c-ju.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako je Microsoft zakrpal program brez izvorne kode

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
167042 (4361) oxyuranus
»

[Java] Obfuscatorji

Oddelek: Programiranje
131264 (1052) drejc
»

Zakaj rabm crack...?

Oddelek: Programska oprema
253608 (3139) Vesoljc
»

Nekaj o programiranju (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
515386 (4526) alesrosina
»

Programiranje (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
846267 (4865) Thomas

Več podobnih tem