»

Intelova razvojna pot

AnandTech - Na spletu se je pojavila nova razvojna pot podjetja Intel. Najbolj zanimiva novica je verjetno to, da namerava Intel pospešiti zunanje vodilo procesorja (FSB) na 1066 MHz, vendar le za dva procesorja: 3.46 GHz P4EE in 3.73 GHz Prescott Pentium 4. Intel je v ta namen najavil tudi novo vezno čipovje z imenom 925XE (ki je v bistvu 925X), ki naj bi uradno podpiralo FSB na frekvenci 1066 MHz. Klik!

14 komentarjev

Višanje napetosti za Ti200

Overclockers Australia - Ste kupili Titaniuma200, pa bi ga radi malce navili? Vas teži to, da ga lahko navijete malce, veliko pa ne? No, na x-bit labs so spisali zelooo dolg in obširen članek o prispajkanju nekaj uporov na GeForce3 Ti200 grafično kartico. Tako so zvišali napetost na grafičnem procesorju iz 1.46 V na 1.62 V in napetost pomnilnika iz 3.4 V na 3.6 V. Če ste pripravljeni poskusiti, si le preberite članek, moram pa reči, da se je naviti Ti200 brez problema postavil ob bok (oziroma ga celo prehitel) Ti500. Zadevo so namreč uspešno navili na 240/590MHz. Klik!

0 komentarjev

Klasični katodni zasloni

Tom's Hardware - Čeprav se LCD zasloni cenijo in cenijo ter postajajo dostopnejši, se navadni, katodni zasloni ne dajo kar tako. Na Tom's Hardwareu so napisali zelo dober članek o teh zaslonih. Od osnovnih principov delovanja - obstreljevanja fosforja z elektroni, zgodovine - črnobelo k barvnem, pa do bolj zapletenih načinov nastavljanja in izničenja konvergence. Na koncu je dodanih tudi nekaj nasvetov za nakup zaslona samega, kjer, tako kot večina zaslono-buljenja veščih, priporočajo nakup točno tistega zaslona, ki ga gledate, ker si niti dva zaslona nista identična. Članek je zelo informativen, branje pa priporočam vsem.

2 komentarja

MPEG - 4

Tom's Hardware - Stric Tom nam je zopet pripravil en zelo dober članek. Tokrat so pregledali kodek za stiskanje videa in sicer MPEG 4, bolje poznan kot DivX. Podrobno so tudi pregledali program za encodanje, Flask. Ustavili so se pri vsaki podrobnosti, kot je recimo ali izbrati low-motion ali high-motion DivX codec, kakšno naj bo kodiranje, kakšna zrnatost in tudi kakšen zvok. Članek je zelo dobro napisan in ogled vam toplo priporočam, še posebej, če ste v tem "poslu" začetnilk.

7 komentarjev

Intelov Roadmap

Tom's Hardware - Hja.. danes je pa na Slo-techu neko pomanjkanje novic...
No nekaj vam jih bom priskrbel jaz.

Začnimo s Tom's Hardwareom. Napisali so obširen članek o Intelovih čipovjih in procesorjih. Opisano je vse od sedanjega Pentiuma 4, novega izboljšanega Pentiuma 4 (Northwood), preko prihodnikov Pentiuma III do mobilnih rešitev in strežnikov. No ja kakorkoli, tale članek je zelo dobro napisan in zelo informativen, zato vam ga priporočam.

0 komentarjev

Za popestritev dolgočasnega sobotnega jutra...

2CPU - ...sem vam pripravil še en zanimiv link. Dan's Data je pripravil zelo uporaben članek o deljenju povezave v svetovni splet. Heh, zelo smešna se mi je zdela kratica za stari način povezave v Internet: Plain Old Telephone System (POTS, upam da razumete ). Članek je zelo informativen ter ponuja, poleg proxy povezave, tudi alternativo imenovano NAT (Network Address Translation), ki naj bi bila dosti manj komplicirana. Klik!

0 komentarjev

XBox joypad

Planet GeForce - Škoda, da sem slikico zadeve našel potem, ko sem objavil druge M$jeve novičke. No ja... Kakorkoli, na Planet GeForce so uspeli dobiti tudi precej jasno sliko XBoxovega joypada. Zadevica izgleda precej impresivno, poglejte samo vse krmilne ročke in barvaste (opa!) gumbke. Me prav zanima, če je tista zelena krogla na sredini celo uporabna ali je tam zaradi izvabljanja zavistnih vzdihov kolegov . Luštkana zadevica...

10 komentarjev