»

Twitter dosegel dvajset milijard sporočil

Guardian - Twitter se je začel marca 2006, ko je njegov ustanovitelj poslal prvo testno sporočilo z besedami "samo postavljam svoj twttr". Dobra štiri leta pozneje ima Twitter več kot 100 milijonov uporabnikov. Ti so v tem času napisali več kot 20 milijard kratkih sporočil, ki smejo obsegati največ 140 znakov. Sporočilo z okroglo zaporedno številko je v nerazumljivi japonščini poslal nek Japonec.

GGGGGGo_Lets_Go, ki je hipoma postal zvezda Twitterja, je ta vikend v svet poslal nič kaj posebno sporočilo v japonščini, ki je bilo težko prevedljivo. Izkazalo se je, da gre za repliko v pogovoru s kolegom, ki se na grobo prevede kot "Torej to pomeni, da se zapora kasneje lahko nenadoma vrne". Kaj točno je s tem mislil, vesta samo onadva. Je bila pa zgovornejša...

7 komentarjev

Japonci za korak bližje Douglas Adamsovi Babilonski ribici

Slo-Tech - Pri MEDIASEEK so najavili, da so izdelali aplikacijo "Kamera Jiten", ki prevaja angleške besede v japonščino. Žal še ne gre za govorjeni jezik, temveč uporabo mobilnih telefonov s kamero. S pomočjo kamere se posname angleški tekst, ki bi ga radi slišali v japonščini, program ga nato takoj prevede na ekran.



Po želji to potem tudi prebere v japonščini. Glede nato, da besede slovarja zagotavlja CJK - Chinese, Japanese and Korean Dictionary Institute, ne bi smelo biti preveč napač. Uporabnik lahko dostopa še do bolj detajlnih informacij, kot so razlage, primeri, izgovorjava (skupaj z zvočnim zapisom) ipd..

9 komentarjev

GF4 MX400

Slo-Tech - Na tej strani so se pojavile prve slike prihajajoče GeForce4 MX400 kartice. Kar sem lahko razbral iz generiranega prevoda iz japonščine v angleščino (izkušnja, katero nočem več ponoviti - nikdar), je to, da je čip grajen v 0.15 mikronski tehnologiji ter tiktaka pri 270 MHz, temelji pa na nVidiinem NV17. Klik!

2 komentarja

DELL ne bo več prodajal Itanium procesorjev

AnandTech - DELL je prekinil s prodajo svojih Itanium sistemov. Ta korak DELLa je velika izguba za Intel, saj je sedaj le ta ostal brez prodajalca za svoje 64 bitne čipe. Po dolgih letih čakanja se je v tem letu Itanium končno pojavil, vendar pa ni požel pretiranega uspeha, saj je bila prodaja procesorjev zelo majhna. Bolj natančno, v tem letu je bilo razposlanih okoli 1700 Itanium domačih sistemov in 2600 strežnikov različnim OEM partnerjem po celem svetu. 2601 strežnikov je bilo razposlanih v tretjem četrtletju. Izmed teh, je bilo prodanih manj kot 500. Kljub tem številkam pa je Intel zadovoljen s prodajo in pričakuje porast prodaje v naslednjem letu.

0 komentarjev

Nove dobrote na Akibi

Akiba - Včasih si človek zaželi, da bi bil Japonec ali vsaj stanoval na Japonskem, saj imajo tamkajšnji prebivalci prvi na voljo nekatere kose strojne opreme. Še dobro da imamo internet in Akibo, ki ne-Japonskemu svetu poroča o novemu hardveru. Tokrat so nas razveselili s slikami novih procesorjev in matičnih plošč. Škoda, da so strani v japonščini, vendar tudi to ni več problem, saj imamo Babelfish, ki prevede skoraj vse. Ker je malo verjetno, da obvladate japonščino, sem vam poleg originalnega linka podal tudi povezavo, ki vas popelje do angleškega prevoda. Same ne računajte na 100 % angleščino, ampak bolj na indijansko različico le-te .
  • Prva novost je ASUS-ova TUA266 matična plošča, ki podpira nove Tualatin procesorje, združljiva pa je tudi s starimi coppermini. Slike si lahko ogledate tukaj, če pa vas zanima tudi tekst, pa kliknite sem

  • Na tej strani si lahko ogledate slike 1 GHz Pentiuma 3. Ali gre za kakšno posebno različico, mi ni uspelo razbrati

  • Nekaj proizvajalcev matičnih...

0 komentarjev

Zanimiva beštijica

vir: HardOCP
HardOCP - Ko smo že pri hladilnikih, pa omenimo še to beštijico, katere slike so se pojavile na Akibi. Gre za neko čudno mešanico Alpha-like podnožja in Nidecovega Gamma Blower radialnega ventilatorja. No, dvomim, da se zadeva obnese kaj bolje, kot konkurenčni zračni hladilniki, toda definitivno izgleda impresivno (če že ne lepo ). Aja, če vas prime srčna želja, da bi zadevo posedovali, se boste po vsej verjetnosti morali odpraviti na daljni vzhod, saj dotične zadeve po vsejverjetnosti ne bomo nikoli ugedali v nobeni on-line trgovini, kaj šele Sloveniji.

1 komentar

CoolerMasterjev Heat Pipe hladilnik

Frosty Tech - Nekaj testov tega, zdaj že kar starega hladilnika ste po vsej verjetnosti že videli, toda te dni se veliko govori o Heat Pipe tehnologiji, tako da še en testek ne more škodit. No, zadevico so si ogledali na Frosty Techu in jo spustili skozi svojo "sintetično" pripravico za testiranje. Nad hladilnikom so kar navdušeni, toda vseeno naj vas opozorim, da se kakšna poštena Alpha obnese bolje, pa še cenejša je. Testi si lahko ogledate tukaj.

1 komentar

Prvi testi Samuel2 procesorja

VIA Hardware - Na VIA Hardware so objavili prvi pogled na VIAin prihajajoču Samuel2 procesor. S tem procesorjem VIA namerava doseči 7% tržni delež, tako da bi že moral biti boljši kot propadli Samuel (AKA CyrixIII). In dejansko, Samuel2 bo izdelan v 0.15 mikronski tehnologiji, imel bo 64KB L2 predpomnilnika, delovna napetost pa se bo znižala. Na prvi pogled lepo, toda kako se zadeva obnese? Definitivno bolje, kot predhodnik, toda še vedno v 3D igrah za enako hitrim Celeronom2 precej zaostaja. Že zdaj je torej predvsem jasno, da bo procesor namenjen predvsem nezahtevnem pisarniškem delu. Če vas zadeva zanima, se test le oglejte.

0 komentarjev