»

Ebay načrtuje nekaj sprememb

Heise - Nemški Ebay, na katerem pogosto kupujejo tudi Slovenci, je napovedal nekaj sprememb, ki bodo stopile v veljavo sredi junija in se nanašajo na spletne avkcije. Prva novost bo zadevala pisanje oglasov, saj bo po novem HTML-koda, ki jo bo prodajalec naložil za opis izdelka, iz varnostnih razlogov spravljena na drugih strežnikih kot Ebayeva koda. Druga novost bo poenostavljen postopek za vračanje provizije pri storniranju prodaj in možnost postavitve strani s pogosto zastavljenimi vprašanji (FAQ) vsakega prodajalca, kjer bo lahko vnaprej pojasnil reči, po katerih največkrat po elektronski pošti povprašujejo kupci.

Najbolj odmevna novost pa bo obvezno brezplačno pošiljanje izdelkov. V 26 kategorijah so izdelki, ki jih bodo morali prodajalci brezplačno pošiljati znotraj Nemčije (oziroma ceno poštnine vnaprej predvideti in vključiti v izklicno ceno). Do 30. junija bodo prodajalci, ki se bodo odločili za ta korak, deležni 20-odstotnega popusta pri proviziji, od takrat dalje pa bo to...

16 komentarjev

Vsak šesti uporabnik na internetu brezžično

Slo-Tech - Pew Internet & American Life Project nepresenetljivo ugotavlja, da internet uporablja več odraslih kot kdajkoli prej. Po njihovih podatkih uporablja računalnik tri četrtine odraslih prebivalcev ZDA, 63 % pa jih uporablja tudi internet. Precej pričakovani rezultati, a med njimi eden zelo izstopa: med odraslimi uporabniki interneta je kar 17% takih, ki uporabljajo brezžično povezavo v splet, med starimi pod 27 let pa celo dvakrat več! Klik!

1 komentar

Še nekaj lahkega pred spanjem

The inquirer - Tehnologija nam omogoča čedalje bolj lagodno življenje. Če jo seveda znamo pravilno uporabiti. Da pa nam lahko rešitve poleg časa prihranijo že kakšno nelagodno situacijo, so nam na zgovornem primeru pokazali pri Inquirerju.

Tako poročajo, da naj bi se menda tehnologija Bluetooth, ki sicer med javnostjo ni bila preveč toplo sprejeta, močno uveljavila med britanskimi "swingerji". Kot razlagajo, je pošiljanje vizitk preko ModregaZoba najbolj diskreten način iskanja potencialnih parov, vizitkam lahko dodamo mnogo informacij, in nenazadnje, povsem brezplačno je. Če vas uveljavljen način zanima bolj podrobno, obiščite tole stran.

Swingerz sent you a card. Accept?

5 komentarjev

Seagate Cheetah 15K.3

X-Bit Labs -

Na X-Bit Labs so spisali nov test trdega diska, le da so se tokrat posvetili višjemu cenovnemu in kakovstnemu razredu. Testirali so namreč Seagate Cheetah 15K.3 -- ultrahiter SCSI320 disk, katerega plošče se vrtijo z astronomskimi 15.300 obratin na minuto. Primerjali so ga z IBM-ovim ter Fujitsovim konkurentom, za testiranje pa so uporabili standardne programe, kot so HD Tach in WinBench. Klik!

0 komentarjev

Anti-Aliasing

X-Bit Labs - Na x-bit labs so spisali res zelo podroben in natančen članek o anti-aliasingu, ki vsebuje primerjavo med različnimi načini senčenja robov ter različnimi grafičnimi karticami in njihovimi načini zglajevanja nazobčanih robov tekstur. Članek je že skoraj strokovno gradivo, tako da ga priporočam vsem, ki želite biti dobro osveščeni in podučeni v tej temi.

0 komentarjev

Brezžično omrežje

AnandTech - Imate doma dva ali več računalnikov in se ne morete odločiti med navadnim omrežjem po UTP kablih in brezžičnim omrežjem? Tega problema so se lotili na Anandtechu in obe možnosti dodobra pretestirali, v teoriji in v praksi. Resda so brezžične povezave počasnejše, a ta razlika ob priklopu več računalnikov upada. Dosti večji problem pa je cena komponent za berzžično omrežje, kar je pa že druga zgodba. Če vas članek zanima, si ga le preberite.

0 komentarjev