»

Ročni radar

Slashdot - Ameriška vojska se namerava v prihodnosti opremiti z zanimivo napravo, ki bo v urbanih operacijah omogočala vojakom "pogled" skozi do trideset centimetrov debele stene. To pomeni v urbanem vojskovanju veliko prednost, saj bodo lahko s pomočjo naprave ugotavljali, ali so v sobi pred njimi sovražni vojaki in koliko njih.

Naprava je zaradi majhnosti zelo priročna, saj ni kaj dosti večja od prenosnega telefona, za napajanje pa uporablja dvoje baterij velikosti AA....

31 komentarjev

Dva nadzorovalnika ventilatorjev

Zalmanov nadzorovalnik ventilatorjev

vir: AthlonXP.com
več strani - [Marley] si je izbral Zalmana: Tokrat so si na AthlonXP.com ogledali Zalmanovo napravo za nadzorovanje ventilatorjev, imenovano ZM-MFC1 Controller. Nadzoruje lahko do šest ločenih ventilatorjev, paše pa v običajno 5.25'' režo. V članku so opravili preprost test ter opisali namestitev nadzorovalnika. Nad napravo so bili prijetno navdušeni.
monster-x pa PC Toys System Maxx: Na Think Techie so si pobliže ogledali zgoraj omenjen pripomoček. Enoto vstavite v prosto 5,25 palčno enoto, nanj priključite ventilatorje in že imate hlajenje pod svojo kontrolo. Na testu so bili z njim zadovoljni, ako pa si ga boste zaželeli vgraditi v svoj mlinček, boste prisiljeni odšteti 25$. Klik!

5 komentarjev

Cremax Icy Dock Bodyguard525

MODTHEBOX - Nadzorovanje ventilatorjev očitno postaja nujno, saj se pojavlja vedno več podjetij, ki proizvajajo izdelke, katerih naloga je utišanje naših ropotalnikov. Icy Dock Bodyguard je izdelalo podjetje Cremax, ki ne spada med najbolj znane, a še vedno proizvaja kvalitetne in množicam dostopne izdelke. Posebnost tega kontrolerja je v tem, da je za njim še prazno mesto za trdi disk, na katerega pihljata dva 40-mm ventilatorja.

0 komentarjev

Cremax Icy Dock Bodyguard 525 MB228

Overclocker's Club - Na Overclocker's Club.com so si ogledali zanimivo napravo za hlajenje vedno hitrejših (in vedno bolj vročih) trdih diskov. Za prepih skrbita dva 40mm ventilatorja na gumijastih nosilcih, temeperaturo odčitavajo trije senzorji, vsi podatki pa se prikazujejo na zeleno obarvanem LCDju. Pograjali so le ceno, ki se giblje od 60 do 70 ameriških zelencev. Če imate prosto 5,25" režo in želite vašemu diskovju znižati telesno temperaturo, si napravo oglejte.

6 komentarjev

Nadzor ventilatorjev s PC Mods 3.5 kontrolerjem

I Am Not A Geek - Ti nadzorovalniki hitrosti vrtenja ventilatorjev so izdelani iz aluminija, imajo 4 aluminijaste gumbe in se s svojo obliko in barvo lepo prilegajo marsikateremu računalniku. Njihova glavna naloga je da s potenciometri uravnavajo hitrost vrtenja ventilatorjev. Ob straneh ima še tri luknje, kar omogoča dodatno gibljivost med prenašanjem, na povezavah pa ni električnih komponent, kar naj bi stvari poenostavilo. Na njihovem testu so to napravo zaradi njenega izgleda,trdnosti in uporabnosti odlikovali s štirimi zvezdicami. Kliknite tukaj za originalni članek.

0 komentarjev

Zalman CNPS5700D-Cu

Overclocker's Club - Ko nadgrajujemo sisteme z vedno bolj zmogljivimi procesorji, se nam ti jasno tudi vedno bolj segrevajo. Večinoma so taka hladilna telesa zelo glasna, kar lahko moti vsakogar. Pri Zalmanu so zato naredili tih hladilnik, ki pa ne le da je skoraj neslišen, temveč tudi zelo dobro hladi. Problematična je le cena, saj nas bi udaril po žepu z dobrimi 53-imi dolarji. Test in njegovo predstavitev si lahko ogledate na Overclocker's Club Canada.

9 komentarjev

USB ter Firewire rack

Tweak Town - Na TweakTown so si ogledali zanimivo napravo, ki vam pride prav, ko vam zmanjka IDE priključkov na matični plošči. Zakaj v bistvu gre? Gre za t.i. zunanji rack, ki se priklopi na USB ali Firewire priključek in vam omogoča priključitev IDE diskov na računalnik. Zadeva je uporabna tudi v primeru, če želite imeti disk stalno mobilen oz. z njim veliko potujete in ne želite uničiti konektorjev na njem. Na TweakTownu so bili z napravo zadovoljni, saj so si ji prisodili kar devet točk od maksimalnih desetih. Klik!

0 komentarjev

XPS510 5.1 surround zvočniki

Sound Card Central - Na Sound Card Central so si ogledali zanimiv zvočniški surround sistem, ki temelji na petih satelitih in globokotoncu - to se pravi 5.1 sistem. Nekaj osnovnih karakteristik:
  • Globokotonec: 20 W RMS
  • posamezni satelit: 8 W RMS
  • frekvenčno območje: 35 Hz - 20 KHz
  • 5.25" membrana globokotonca
  • 3" satelitska membrana
  • razmerje signal - šum (SNR): 85 dB.
Zanimiv sistem, ki pa po mojem mišljenju po glasbeni moči še vedno zaostaja za Creative Inspire 5.1 Digital 5700. Seveda zaostaja tudi cena.

1 komentar

Miza ali okno = zvočnik?

ZDNet - Olympia, podjetje znano po izdelovanju pisalnih storjev je izdelalo zanimivo napravo, ki spremeni skoraj vsako ravno površino v zvočnik. Zadevici se reče Soundbug in s priključitvijo tega hroščka v vtičnico za zvočnike (ali slušalke pri discmanu oz. walkmanu) z magnetostrikcijo (ne me spraševat, kaj je to) oddaja signale na ravno podlago, ta pa jih v obliki vibracij spreminja v zvok, ki ga mi zaslišimo. Za več podrobnosti o tej tehnologiji si preberite tole.
Pravijo, da je zvok presenetljivo dober (skoraj enak pravim zvočnikom), najboljši pa je, če je podlaga dovolj debela in trdna, kot na primer miza. Soundbug bodo prodajali v več različicah. Osnovna bo vredna £29.99, miniaturna izvedenka za...

2 komentarja

Digitalno krotenje ventilatorjev

PC Review - Pri PCReviewu so si ogledali lično napravico, na kateri je zaslon lcd, 5 gumbov in en 40mm ventilator. Napravica zgleda prav "kunštno", nje uporaba pa je dobra, saj lahko nanjo priključite 8 ventilatorjev, zraven vsakega pa še termalni senzor. Tej napravici potem nastavite temperature, pri katerih naj se določen ventilator začne vrteti. Nastavite lahko celo temperaturo, pri kateri začne napravica cviliti, če je ta presežena. Zanimiv je tudi gumbek "Force", s katerim vklopimo vse ventilatorje. Test si lahko ogledate tukaj.

7 komentarjev