»

Xbox 360 ne potrebuje Blu-raya

X-Bit Labs - Microsoft še vedno vztraja, da bo Xbox 360 povsem dobro shajal brez Blu-raya, poroča X-Bit Labs. Čeprav so se na spletu pojavila namigovanja, da naj bi Microsoft kmalu izdal eksterni pogon Blu-ray za svojo konzolo, so pri redmondskem velikanu te navedbe zavrnili. Konkurent PlayStation 3 se razume na Blu-raye in zmore predvajati filme z njih, Microsoft pa pravi, da to ni funkcionalnost, za katero bi prejeli goro zahtev, naj jo uvedejo. Robert J. Bach, ki je pri Microsoftu zadolžen za oddelek zabavne naprave, dodaja, da od proizvajalcev iger ne nameravajo zahtevati izdajanja iger na Blu-rayu, ker bi s tem onemogočili njihovo uporabo na 28 milijonih Xbox, ki so že prodani, medtem ko bo za druge zmožnosti (filmi) omrežje Xbox Live zadostovalo. Spomnimo, da je Microsoft sicer že podprl HD DVD, a so jim standard žalostno ukinili in nadomestili z Blu-Rayem.

33 komentarjev

Senzor nagiba za Xbox360

engadget - Sony je ostal brez vibracij v svojem ploščku, pa jih po novem namerava vrniti vanj, drugi očitno pogrešajo zaznavanje premikov v ploščku Microsoftove Xškatle. Na tržišču se je namreč pojavil Tiltboard 360 iz podjetja Talismoon.

Gre za majhen košček vezja s par čipi, ki je namenjen vgradnji v plošček konzole. Po kratkem elektrotehničnem posegu boste tako dobili napravo, ki ve, da jo tresete, problem pa je, da bodo 40 dolarjev, kolikor proizvajalci hočejo zanjo, najbrž odšteli le redki. Gre namreč za (vsaj zaenkrat) povsem neuradno izdajo, ki bo koristila zgolj spalničnim programerjem, ki plošček priklapljajo na osebni računalnik, medtem ko je uradna podpora v pravih igrah nadvse...

11 komentarjev

Nova anketa: AGP, PCI, PCI Express, PCI-X?

Slo-Tech - Rezultati prejšnje ankete:

Koliko pomnilnika je na grafični kartici v vašem primarnem računalniku?
256 MB38%
(414)
128 MB37%
(396)
64 MB8%
(83)
512 MB7%
(76)
primarni računalnik je prenosnik3%
(35)
32 MB3%
(27)
ne vem2%
(19)
768 MB1%
(14)
manj kot 32 MB1%
(8)
drugo1%
(6)
640 MB0%
(1)
Skupaj glasov: 1079


Tokrat vas sprašujemo, na katerem vodilu (bolje, utoru) sedi grafična kartica v vašem primarnem namiznem računalniku. Ste že prešli na nove platforme, ali pa še vedno vztrajate na preživetih matičnih ploščah?

55 komentarjev

DDR 566 MHz

X-Bit Labs - OCZ Technology je na Comdexu za zaprtimi vrati že predstavil nove pomnilniške module, ki bodo prehiteli trenutno najhitrejše 533 megaherčne in sicer bodo to PC4500 moduli s časi CL3-4-4-8, ki bodo na voljo že v drugi četrtini naslednjega leta. Cena in dobavljivost po svetu še ni znana, vemo pa da si jih bodo lahko privoščili le najbolj ekstremni navijači. Klik!

4 komentarji

Kaj se dogaja z Longhornom?

The inquirer - Microsoft vedno poskrbi za svojo medijsko promocijo, pa naj je ta pozitivna ali pa negativna. Sicer pa to tako ali tako že veste, drugače pa dobite tudi pri nas z novicami dober odmerek tega.

Zgodba medijske pozornosti se ta teden nadaljuje z novo izdajo Windowsov s kodnim imenom Longhorn. O tem je bilo sicer že veliko besed napisanih, pojavile so te tudi prve "slike", sedaj pa so na Inquererju naredili krajšo analizo dogodkov. Kaj pomeni ubitje strežniške izdaje, kaj lahko najdete na MS Betas ali kaj naj bi Bill povedal na Comdexu, pa najdete tukaj.

3 komentarji

Intel načrtuje TImno 2

X-Bit Labs - Se še spomnite Timne, Intelovega multipraktik integriranega procesorja? Pokopala jo je ravno njena zasnova, saj naj bi izredno poceni rešitev za ultra lahke prenosnike uporabljala žafransko dragi RDRAM. Urg?
No, Intel se uči iz svojih napak (čeprav prepočasi), pa tudi od ideje integriranega procesorja še ni odstopil. Zakaj tudi bi, saj nekateri analitiki napovedujejo, da bo leta 2002 kar 60% prenosnikov "ultra lahke" kategorije in ravno to je trg, na katerega cilja Intel s timno. Tudi konkurenca na tem področju še ni tako huda, saj je na poti le Transmeta in zadnje čase VIA z Matthewom. Kakorkoli, specifikacije nove Timne izgledajo precej privlačno:
  • P3 arhitektura z dodatnimi ALU enotami (močnejši FPU),
  • 0.13 mikronska tehnologija izdelave,
  • Nekaj podobnega SpeedStep tehnologiji za varčevanje z energijo,
  • 512KB L2 predpomnilnika,
  • SSE-2 podpora,
  • Integriran DDR SDRAM kontroler
Morate priznati, da specifikacije izgledajo precej impresivno in le upamo lahko, da jim bo vse skupaj tudi...

1 komentar

VIA kazala tudi Mathewa

VIA Hardware - Intel je Timna projekt opustil nekaj časa nazaj, medtem ko VIA še vedno vztraja s svojim Mathewom. Ideja je zelo podobna, torej računalnik v malem, ki bi bil namenjen vgradnji v prenosne računalnika in terminale. Glavna lastnost je integrirani procesor, delujoč pri 600MHz. Prednosti takega računalnika so cenenost, majhna poraba energije in podobne za nas precej nepomembne zadeve [;)]. Več informacij o VIAi na Comdexu pa najdete tukaj.

0 komentarjev

Matrox G800 kmalu

K-Bench - Po pravici povedano sem na to grafično kartico že kar malce pozabil, toda po nekaterih virih jo bomo videli precej kmalu. Matrox naj bi že imel končane prve primerke ( s kodnim imenom Condor 2 ), ki bi jih morali razkazati na Comdexu. Ali je to res ali ne, bomo zagotovo vedeli v naslednjih dneh. Kakorkoli, dotična grafikulja bi morala iziti že pred približno pol leta, tako da verjetno ne bo šlo za revolucijo v hitrosti, toda navsezadnje Matrox nikoli ni bil znan po čem takem [:\\]. Decembra...

1 komentar