»

Ali za skeniranje potrebujemo polne kartuše? HP: Seveda!

Slo-Tech - Dobro znano dejstvo je, da črnilo ni potrebno za skeniranje dokumentov ali pošiljanje faksov, in zagotovo je mogoče izdelati večnamenski tiskalnik, ki ti funkciji opravlja tudi, če mu zmanjka črnila, trdijo tožniki v tožbi, ki so jo februarja vložili zoper Hewlett-Packard. V njej podjetju trdijo, da je prodajalo večnamenske naprave - tiskalnike, skenerje in fakse v enem - ki ne delujejo brez črnila. HP je hitro odgovoril z zahtevkom, da se tožba zavrže, saj da tega dejstva nikoli prikrivali. Zvezno sodišče v Kaliforniji je sedaj ta zahtevek zavrnilo, zato se bo tožba lahko nadaljevala.

Seznam taktik, s katerimi proizvajalci tiskalnikov priklepajo kupce tiskalnikov na lastne kartuše, je dolg in zvijačen. Sega od nepopolne porabe črnila, onesposabljanja neorginalnih kartuš in sumljivih posodobitev, do načrtovane odpovedi tiskalnikov po prednastavljenem številu natisnjenih strani. Medtem ko nekatere izmed taktik vsaj v teoriji držijo, denimo bojazen pred okvarami komponent zaradi...

70 komentarjev

E-črnilo postane e-barvilo

The New York Times - Medtem ko je prvi barvni bralnik e-knjig predstavil Barnes & Noble, a ima zgolj LCD-zaslon, ter Amazon in Sony še vedno ponujata le črnobele odtenke, so prvi bralnik z barvnim e-črnilom izdelali Kitajci. Podjetje Hanvon Technology iz Pekinga je izdelalo 9,68-palčni bralnik s podporo 3G in Wi-Fi, ki bo za začetek naprodaj le na Kitajskem s ceno 440 dolarjev (iPad se tam prodaja za 590 dolarjev)....

12 komentarjev

Hewlett-Packard tiskalnikom daje elektronske naslove

PC Pro - HP bo v kratkem predstavil novo linijo tiskalnikov, ki bodo namenjeni tiskanju tudi s pametnih telefonov, iPadov in podobnih naprav. V ta namen bo imel vsak svoj elektronski naslov, ki ga bo vestno bral in tiskal prejete vsebine. Na tak način bo odpravljena potreba po namenskih in od modela do modela različnih gonilnikih za tiskalnik.

Različni modeli s to možnostjo bodo stali od 100 do 400 dolarjev. Prvi bodo na voljo že prihodnji mesec, več modelov in verzije za podjetja pa pričakujemo septembra. HP predvideva, da bodo v letu dni prodali 15 milijonov takšnih tiskalnikov. Vyomesh Joshi, izvršni podpredsednik HP-jevega tiskalniškega oddelka, ocenjuje, da naj bi v prihodnjem letu na tak...

28 komentarjev

Prvi 400 GB disk nared

Hitachi 7K400

vir: AnandTech
AnandTech - 400 GB, pet 80 GB plošč, povprečni dostopni čas 8,5 ms, 8 MB predpomnilnika in hitrost 7200 RPM so odlike najnovejšega Hitachijevega 7K400 trdega diska. Njegova kapaciteta ga postavlja na vrh lestvice trdih diskov, saj boste, v primeru, da ga boste kupili, bogatejši za 400 GB ([:)]). Tudi v opravljenih testih se je odrezal zelo dobro. Resda so ga nekateri diski, na primer WD Raptor, skoraj vedno prehiteli, a je potrebno upoštevati, da ima Raptor manjšo kapaciteto in tudi višjo hitrost vrtenja plošč. Za celoten opis in preizkus pa si preberite celoten članek.

51 komentarjev

Vaš mobilnik je lahko tudi optični bralnik

Slashdot - NEC in Nara Institute of Science and Technology sta razvila posebno tehnologijo, s pomočjo katere lahko uporabite vaš prenosni telefon s kamero kot optični bralnik, četudi ima kamera nizko ločljivost. Vse kar je potrebno za optično branje slike je, da vaš telefon med snemanjem filma pomikate po podlagi, posebna programska oprema pa poskrbi za optimizacijo slike, ki jo sestavi iz delčkov filma. Tehnologijo bo moč uporabiti tudi v video kamerah, omogočala pa naj bi visokokvalitetne slike pri velikosti do formata A4.

7 komentarjev

Primerjava platform za AMD64

vir: GamePC
GamePC - Testi AMD64 zadnje časa padajo, kot snežinke v zimskem viharju. Ker pa brez dobrega čipovja ne bi procesor nikoli tako dobro deloval so se na GamePC odločili, da preizkusijo tri za AMD64 primerna čipovja. Pobliže so si ogledali nVidiin nForce 3 Pro, Viin K8T800 ter AMD-jevo serijo 8000. Predstavnik VIE je bila Asusova plošča K8V, nVidiino poslanstvo pa je predstavila Gigabyte-ova plošča K8N Pro 150. Test je obsegal šest procesorsko požrešnih programov in štiri igre. Po opravljenih testih so ugotovili, da je VIINO čipovje odlično, saj je hitro in ima kar nekaj stvari, ki bodo marsikomu prišle prav. Klik!

4 komentarji

Večnamenske naprave na kupu

Tom's Hardware - Večnamenske naprave so danes zelo zanimiva kombinacija, saj nam lahko nadomestijo tiskalnik, optični bralnik, faks in še kaj, tako da imamo na mizi več prostora. Tokrat so na Tom's Hardware predstavili te izdelke nižjega cenovnega razreda. Na test so postavili Canonovega, Epsonovega, HP-jevega in Lexmarkovega predstavnika. Njihove cene se gibljejo od 150 pa do 200 ameriških zelencev. Če kupujete táko komponento, vam branje tega članka priporočamo.

0 komentarjev

24 ohišij na kupu

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so izvedli zanimiv test in sicer so na test postavili kar 24 ohišij. Nekatera od njih so kar zanimiva -- po pregledu vseh ohišij je bil izbor za najboljše ohišje kar težak, a so se na koncu odločili za ATCS-Tek MRO 16. Navdušila jih je predvsem kvaliteta in izgled. Test boste našli na kar 51 straneh, zato vam priporočam, da se uležete v vaš najljubši naslonjač in se lotite branja. Klik!

5 komentarjev

Vse v enem

Tom's Hardware -

Tiskalniki, ki imajo že vgrajen optični bralnik (domače: skener) postajajo vse bolj priljubljeni, zakaj tako lahko tiskamo, skeniramo, kopiramo in pošiljamo fakse hkrati; tiskalnik se spremeni v večnamensko napravo.

Na Tom's Hardware so na test postavili deset takšnih "tiskalnikov". Testirali so Canonove, HP-jeve in Lexmark-ove modele. Preizkusili so hitrost izpisa, glasnost med delovanjem, ceno tiskanega lista (tako barvnega, kot črnobelega) in porabo elektrike. Po opravljenih testih so priporočili HP-jev model PSC 2210 in Lexmarkov X125. Klik!

2 komentarja

HP Photosmart 7350

Tom's Hardware - Velika večina ljudi ne da veliko na tiskalnik, vendar je prav tako uporaben del računalnika. Tokrat so na Tom's hardware vrgli na test HP-jev model Photosmart 7350. Opravili so nekaj testov, kot so hitrost tiskanja, kvaliteta natisnjenega, cena strani (tako teksta kot slik), ter cena tiskalnika. Kot pravijo, niso bili navdušeni nad izdelkom. Drugi Photosmarti so kot pravijo bolj uporabni. Tiskalnik pa stane v ZDA 200$, v Evropi pa 300 €. Več o tem.


1 komentar

Tudi Compaq z Athlon 4 prenosnikom

The Register - Po HP-ju se je opogumil tudi Compaq in predstavil svoj najnovejši prenosnik Presario, ki vsebuje 1 GHz Athlon 4 procesor, 192MB SDRAM pomnilnika, 20GB diska in 8x DVD enoto. Cena prenosnika je trenutno L1699, kar ga postavlja na cenovno raven HP-jevega modela. Compaq-ova najava prenosnika z AMD-jevim procesorjem niti ni tako veliko presenečenje, saj je Compaq že v preteklosti precej uporabljal AMD-jeve procesorje v svojih cenenih računalnikih (trenutno se spomnim samo desktop modela Presario, možno pa je, da je Compaq AMD-jeve procesorje uporabljal tudi v drugih modelih). Ali se bo končno opogumil tudi Dell in najavil svoje Athlon prenosnike?

1 komentar