»

Dell prevzema Perot Systems

Slashdot - Dell se je sporazumel o prevzemu podjetja Perot Systems, za katerega bo odštel 3,9 milijarde dolarjev v gotovini. S prevzemom kani Dell razširiti svojo paleto IT-storitev in prodati več svoje strojne opreme obstoječim strankam Perota. Perot Systems je teksaško podjetje, ki po celem svetu nudi IT-storitve za posebne potrebe strank zlasti v zdravstvu (kjer realizirajo 48 odstotkov svojega prometa) ter vladi (dobra četrtina prometa), industriji, bančništvu, zavarovalništvu itn. S tehnologijami, ki jih bo Dell dobil z nakupom, bodo lahko uspešneje posegli na trg oblačnih storitev, je pojasnil Dellov izvršni direktor Michael Dell.

V zadnjem fiskalnem letu sta Dell in Perot Systems skupaj zabeležila 16 milijard dolarjev dohodkov s področja strojne opreme in IT-storitev ter dodatnih osem milijard s podporo. Od tega je Perot poskrbel za tri milijarde. Delnica podjetja Perot je razumljivo poskočil za 65 odstotkov in se ustalila pri 30 dolarjih, kolikor znaša Dellova ponudba. Upravi...

0 komentarjev

Nov članek: Menjava kondenzatorjev na osnovni plošči

Slo-Tech - Po dolgem času vam ponujamo spet en članek s področja strojne opreme. Če se vaša osnovna plošča iz tega ali onega razloga obnaša čudno ali pa se sploh ne obnaša, je bil na našem forumu že ničkolikokrat ponovljen nasvet: poglejte kondenzatorje in zamenjajte morebitne napihnjene. Kakšne kondenzatorje najdemo na naših ploščah in kako jih zamenjati, si je za vas ogledal Azrael v svojem novem članku.

38 komentarjev

Crossfire končno prispel

Slashdot - Medtem ko Nvidia kartice že kar nekaj časa v paru maličijo trikotnike, je ATI šele pripravil svojo različico tehnologije SLI - poimenovano Crossfire. Končno je ta rešitev očitno dovolj zrela, da jo lahko prepustijo trgu.

Tako so na Hexus.net pripravili podroben opis tehnologije, ki se skriva za imenom Crossfire in odgovorili na nekaj za končne uporabnike zanimivih vprašanj - kako Crossfire deluje, uporaba ter omejitve. Obenem so v ustrezno matično ploščo vtaknili dve X850 grafični kartici in rezultate primerjali s konkurenco iz strani Nvidie. Vsekakor priporočeno branje za vse navdušence nad novostmi s področja strojne opreme.

29 komentarjev

Enermax 550W & Zalman 400W

Enermaxova 550 W zverina

vir: Tech Dreams
več strani - Podjetje Enermax je znano predvsem po svojih svetovno priznanih napajalnikih. Tokrat so si na Tech-Dreams pobliže ogledali njihov napajalnik nazivne moči 550 Wattov. Ugotovili so, da gre za super napajalnik in ga priporočili vsem, ki si ga lahko pivoščite. Tukaj.
Podjetje Zalman pa bolj slovi po svojih hladilnikih kot napajalnikih. Na Deviant PC pa so tokrat predstavili Zalmanov napajalnik, katerega največja moč je 400 W. Priporočili pa so ga vsem, ki si želite tišino in ste zanjo pripravljeni tudi plačati. Klik!

16 komentarjev

Nov test!

Antec true 430

Slo-Tech - Obstajajo tri vrste napajalnikov: serijsko-tajvanski, tajvanski ter ostali. Ker na Slo-Techu skrbimo za vaše psihofizično zdravje ter vam ne želimo od napajalnika začetega požara v hiši, smo odločili, da bomo vašim vprašanjem o črnih ATX kontektorjih naredili konec. Če imate radi svoj računalnik, vsekakor poučno branje.

Preizkusili smo pet napajalnikov iz kategorije "ostalo", saj menimo, da je za napajalnik vredno odšteti več kot deset tisoč tolarjev. morphling1, nam dobro znani vseznalec na področju strojne opreme, je pod drobnogled vzel pet napajalnikov: enega Enhanceovega, dva Enermaxovega ter dva Antecova. Kateri je najstabilnejši v deželi tej? Obvezno branje!

23 komentarjev

Prva obletnica Mikhailtecha

Mikhailtech - Namen te novice ni reklamirati internetne strani s področja strojne opreme, temveč predstaviti njihov zanimiv način privabljanja novih bralcev in forumašev. Za prvo obletnico obstoja so se odločili narediti nagradno igro. Glavna nagrada je Athlon XP 1600+, sledi mu set kablov, hladilnik Alpha, set osmih hladilinkov za pomnilnik in tako naprej. Zanimivo pa je, da je to le nekakšen razpis in da se bo nagradna igra odvila čez en do tri tedne in da bo kandidatov za glavno nagrado le 10, in sicer 10 najaktivnejših forumašev. Za kable se bo žrebalo med 25 najaktivnejšimi, za Alpho med 50 in tako naprej. Vsekakor zanimiv način privabljanja novih uporabnikov, ki pa ima dve slabi lastnosti. Prvič, zaradi nagradne igre, se bodo pojavili odgovori, ki ne bodo imeli nobenega smisla, nagrajenci pa bodo tisti, ki so kvantitativno oddali največ odgovorov. Jah, pravici je težko zadostiti, če si pa vseeno želite novega Athlona, odsurfajte na to stran....

2 komentarja

Jesensko čiščenje računalnikov

Slo-Tech - Tole novico pa nam je poslal Darko:

Za vse tiste, ki imate radi svoje računalnike in hočete, da bodo se dolgo in veselo delali je namenjen naslednji članek. Vsake toliko časa je lepo, če računalnike skrbno počistite: počistite ventilatorje, prah z kartic in podobno, pa tudi vse žuželke, ki jih silni ventilatorji vsesajo v ohišje. O čem govorim? Kar poglejte tale članek.

0 komentarjev

Zdravilo za Microsoftov monopolizem

The inquirer - Microsoft je še vedno monopolist na področju desktop operacijskih sistemov, zato se lahko izmišljuje, kakšno ceno bo imel njihov najnovejši ali malce starejši operacijski sistem. Na The Inquirerju so se malce razpisali na to temo in ugotovili, da Windows 98 zajemajo kar 21 % cene povprečnega računalnika (integrirana matična plošča + 128 MB RAM-a). Zanimivo je, da Microsoft kljub recesiji na področju strojne opreme ni niti malo znižal cene svojim operacijskim sistemov (tudi Windowsi 98 kljub zastarelosti niso bili deležni pocenitve). Ker Microsoft noče znižati cen, nam preostanejo alternative. Em, kakšne alternative? (Pravih) alternativ trenutno ni. BeOS 5 je zastonj, vendar ima blazne probleme s strojno opremo. Linux je spet zastonj, vendar je prezahteven za povprečnega uporabnika, da o Unixu, ki utegnili biti prava mora za navadnega uporabnika ne govorim. Kljub vsemu, bomo mogli še kar nekaj časa prebiti na Microsoft operacijskih sistemih in gledati že kar legendarni BSOD. Ali pa...

6 komentarjev

Test Enermaxovega "Whisper" napajalnika

Savage Zone - Enermaxovi napajalniki so zadnje čase kar precej vroča tema. Vsekakor ne po krivem, saj gre za kvalitetne in priznane napajalnike, katerih se res nihče ne bi branil. Samo poglejte njihov design: pozlačene zaščitne mrežice na ventilatorjih, pozlačeni kontakti, lepo urejeni kabli... Takoj se vidi, da gre za nekaj posebnega. Enega izmed Enermaxovih modelov, 330W "Whisper" napajalnik, so testirali tudi pri Savage Zone. Kot je bilo za pričakovati, jim je bila zadevca neznansko všeč, podrobnosti pa si lahko ogledate tukaj. Škoda le, da zaenkrat še ni slovenskega uvoznika [:(].

0 komentarjev