»

Samsung predstavil trpežni Xcover 3

Samsung - Že pred začetkom največjega računalniškega sejma CeBIT je Samsung napovedal pametni telefon Xcover 3, ki ga bodo pokazali prihodnji teden v Hannovru. Gre za telefon, ki je namenjen rabi v manj ugodnih pogojih in bi moral preživeti tudi namakanje, umazanijo, prah, padce, udarce in podobno, s čimer nadomešča dve leti star Xcover 2.

Osnovne specifikacije niso nič posebnega: 4,5-palčni zaslon z ločljivostjo 480 x 800, štirijedrni 1,2-GHz procesor (bržkone ARM, dasi ni potrjeno), 1,5 GB pomnilnika, 8 GB prostora z možnostjo razširitve s kartico microSD, dvoje kamer s petimi oziroma dvema milijonoma točk, baterija s kapaciteto 2200 mAh, podpora NFC, višinomer, GPS in Glonass. Na njem teče operacijski sistem Android 4.4, ki bo...

50 komentarjev

Študija o inteligenci uporabnikov različnih brskalnikov potegavščina

BBC - Prejšnji teden so se na internetu pojavili izsledki domnevne raziskave, ki naj bi bila ugotovila, da je povprečni inteligenčni kvocient uporabnikov Internet Explorerja nižji od uporabnikov ostalih brskalnikov. Boljše tematike za podžiganje vojn v obeh taborih si ni mogoče zamisliti, zato ni čudno, da je objava dvignila ogromno prahu. Povzeli so jo tudi ugledni časniki, kot je Telegraph. Izkazalo se je, da je vse skupaj velika potegavščina.

Rezultate naj bi bilo objavilo kanadsko podjetje AptiQuant. Izkazalo se je, da so bile spletne strani postavljene šele nedavno in da so bili posnetki zunanjosti in zaposlenih ter tudi dizajn prekopirani s strani francoskega podjetja Central Test....

17 komentarjev

Nov članek: Menjava kondenzatorjev na osnovni plošči

Slo-Tech - Po dolgem času vam ponujamo spet en članek s področja strojne opreme. Če se vaša osnovna plošča iz tega ali onega razloga obnaša čudno ali pa se sploh ne obnaša, je bil na našem forumu že ničkolikokrat ponovljen nasvet: poglejte kondenzatorje in zamenjajte morebitne napihnjene. Kakšne kondenzatorje najdemo na naših ploščah in kako jih zamenjati, si je za vas ogledal Azrael v svojem novem članku.

38 komentarjev

Nova članka

Za konec še vsebina škatle

Slo-Tech - Slo-Tech se počasi prebuja iz zimskega spanja. Po dolgem času imamo nov članek (pravzaprav kar dva). Prvi je včerajšnji članek o spywareu, drugi pa današnji test grafičnih kartic s 7800 GTX na čelu. Senitel se je razpisal o tem, zakaj se vam danes še ne splača utaboriti pred računalniško trgovino v čakanju na pošiljko grafičnih kartic, ki stanejo približno 140.000 SIT, pa tudi o tem zakaj starejše grafične kartice še niso za odmet. Oboje je vsekakor vredno branja.

41 komentarjev

Nov članek: Test mišk

Slo-Tech - Je že res, da jih večinoma ne maramo in da so enim ljubke, drugim se gabijo. Spet tretjim smrdijo, četrti pa pravijo, da imajo prijeten vonj. Gotovo jih ni pametno nenadzorovano puščati v stanovanju, a za računalnik jih vendarle potrebujumo. Vsaj navadni smrtniki. je spisal članek s primerjavo miši, na srečo ne tistih ogabnih in smrdečih, pač pa v-rokah-držečih. Prijetno branje vam želimo!

108 komentarjev

Nov članek: Programski jezik C++

Slo-Tech - Po nekaj tednov dolgem zatišju zaradi poletno-počitniške mrzlice, smo dočakali nov članek. Marko Ravnjak je predstavil osnove programskega jezika C++. Predstavil je kratko zgodovino jezika, osnovne prijeme, uvod v delo s funkcijami in čisto preprost program, ki ga lahko poskusite napisati tudi sami. Če vam bo všeč, boste gotovo veseli tudi nadaljevanja članka, kjer bo Marko predstavil pogojne stavke, zanke, načine organizacije programske kode in še kaj. Prijetno branje!

6 komentarjev

Nov članek: Folding@Home - zakaj in kako?

Terciarna struktura proteina

vir: Brooklyn City University of New York
Slo-Tech - Folding@Home je trenutno najbolj svež projekt distributiranega izračunavanja, v katerem ima Slo-Tech svojo ekipo (poleg SETI-ja). V namenski temi v forumu se že dalj časa trejo mnenja in komentarji, ali ima Folding@Home sploh kakšno uporabno vrednost in kaj sploh računa, kjer vsak trdi malce po svoje. Da naredimo konec neupravičenim obtoževanjem in zavajajočim informacijam je poskrbel naš tajni policaj Tomi, ki je v svojem članku temeljito in nazorno predstavil osnove tega projekta. Branje obvezno.

23 komentarjev

Slo-techova distribucija

Slo-Tech - Da, končno ste dočakali dan, ko bo Slo-Techova GNU/Linux distribucija prišla na plano! Nekaj mesecev nazaj se je v našem forumu porodila ideja -- od takrat se je pridno delalo na tem, da se jo spravi v svet. Testna distribucija je bila poleg našim testnim preizkuševalcem poslana še večjim podjetjem, ki se ukvarjajo s proizvajanjem lastnih distribucij Linuxa. Mandrake, podjetje, ki naj bi šlo v stečaj, je v naši distribuciji, izgleda, videlo svojo rešilno bilko, saj bo novi Mandrake nosil ime Slo-Tech Mandrake 9.0.

Za grafično oblikovanje je poskrbel xbitex, naš novopečeni Impregnator™, s tesnim sodelovanjem z jetamom ter ali3nom. Verjamem, da boste v izdani Slo-Tech Linux distribuciji uživali, kot se le da. Končna različica bo izdana, natisnjena na CDje češke izdelave, konec meseca. Hvala vsem sodelavcem ter Slo-Techu za podporo. Tisti s širokopasovnimi povezavami boste lahko distribucijo vunpotegnili že kmalu. Žal bodo uporabniki navadnega klicnega dostopa na slabšem, ker...

15 komentarjev

Smilyxx-ov Slo-Tech

Slo-Tech - Naš forumaš in zelo pogosti pisec novic smilyxx se je odločil, da je njegova belo pobarvana soba tako zelo pusta in brezizrazna. Zato se je odločil, da si bo na eno izmed sten narisal velik napis "Slo-Tech".

In res, šel je v trgovino po barvo, na poti domov v trafiki kupil še nekaj časopisev in skupaj spravil tole:




Lepo je videti še koga drugega, ki ima kje napis Slo-Tech in da nisem sam s svojim ohišjem. [:D] Še ena slika se nahaja tukaj.

18 komentarjev

Nov članek izpod Senitelovih prstov

Slo-Tech - Senitel zna, to vemo vsi, ki vsaj malo spremljamo forum ter njegove utemeljene odgovore na vse, kar se tiče grafičnih tehnologij. Na Infosu me je obiskal ter začel govoriti, da 32 bitov barvne globine kmalu ne bo več zadosti. Čudno sem ga pogledal, a vse mi je bilo jasno po petnajstih minutah intenzivnega razlaganja tipa "sedaj pa še enkrat, počasneje". Na to temo je bil ukazan spisati tudi članek - ukaz je tudi izpolnil. Uživajte!

20 komentarjev

Padalo, ki vam utegne rešiti življenje

Slo-Tech - Tole novico nam je poslal Primoz Princic:

Tole sem ravno prebral na SIOL-u:
Padalo za zaposlene v visokih stavbah

Izraelsko podjetje je izdelalo padalo za zaposlene v visokih stavbah - proizvod, ki ga je vzpodbudil napad na Svetovno trgovsko središče 11. septembra.

"Tri tedne po napadu je bil izdelan načrt za tako imenovani Executivechute, testiran in pripravljen za izdelavo," je povedal direktor Apco Aviation.

Padalo, ki daje videz nahrbtnika prodajajo na ameriškem in japonskem tržišču za 795 dolarjev, težko pa je manj kot dva kilograma. LOL.

7 komentarjev

XBit labsov pregled CeBITa

Jaz - Čeprav vas je večino prejšnjega tedna z raznimi poročili s CeBITa filal že Sergio, sem vseeno moral pristaviti svoj lonček tudi sam. V bistvu me je na ta članek opozoril Timon, toda moram priznati, da je tudi meni precej všeč. XBit Labovci na vse skupaj gledajo z malce bolj resnega vidika, predstavljajo pa predvsem hardverske novosti. Če to leto (tako kot jaz ) niste mogli obiskati CeBITa, vam ta članek toplo priporočam.

0 komentarjev