»

V napadu na DigiNotar izdanih več deset lažnih certifikatov

PC World - Včeraj smo poročali o lažnem SSL-certifikatu za Googlove strani, ki so ga nepridipravi izdali in podpisali kot DigiNotarjev certifikat, kar so uporabili za prisluškovanje iranskim uporabnikom Gmaila. Danes je znanih že več podrobnosti, med drugim tudi to, da je šlo za več strani.

DigiNotar, podružnica podjetja Vasco Data Security International, je izdala uradno izjavo javnost, v kateri so navedli nekaj pojasnil. Dejali so, da žal ni bil izdan le lažni certifikat za Google, ampak še za nekaj...

1 komentar

Novice iz nVidie

X-Bit Labs - O nVidii je trenutno moč slišati tri različne novice, ki so tako ali drugače povezane s poslovnimi rezultati. Začnimo s trenutno najšibkejšim oddelkom nVidie, veznimi čipovji. nVidia pravi, da za ta oddelek v prihodnjem letu ne pričakuje izgub. Trenutna klima v industriji je, da bo NVidia ta oddelek celo zaprla, a Jen-Hsun Huang (CEO) je analitikom svetoval, naj raje počakajo na veliko presenečenje med sporom o veznih čipovjih z Intelom. Kako bodo rešili to težavo, saj bodo z začetkom leta 2010 izgubili licenco za prodajo veznih čipov za procesorje Opteron ter linijo Core i3/i5/i7, ni bilo razjasnjeno. V drugi četrtini tega fiskalnega leta je, presenetljivo, prodaja veznih čipovij prinesla kar 31 % prihodkov celotne družbe, kar je 27 % več kot v istem obdobju lani. A na obzorju so druge težave, saj je od vseh prodanih čipov večina vsebovala grafično jedro, ki bo nepotrebno, ko bosta AMD in Intel le-tega vgradila v sam procesor. Torej, počakajmo na presenečenje.

Druga novica je, da...

4 komentarji

Nvidia ne gre v x86

Jen-Hsun Huang

vir: The New York Times
X-Bit Labs - Pisali smo že, da se Nvidia ogreva za arhitekturo x86, kjer naj bi se pripravljala na predstavitev svojih rešitev. Te bi lahko bile razvite povsem od začetka ali pa osnovane na kakšni že obstoječi licenci, denimo VIA Nano CPU. Kot kaže, se to ne bo zgodilo. V intervjuju The New York Times je namreč Jen-Hsun Huang, Nvidiin izvršni direktor, kar neposredno povedal, da to trenutno ni njihova prioriteta. Namesto tega se bodo z AMD-jem in Intelom spopadli z arhitekturo CUDA za poganjanje raznih...

3 komentarji

Rekordni dobiček nVidie

Nvidia - Po rekordnem dobičku v zadnjem četrtletju lanskega leta, je nVidia v prvem četrtletju letošnjega leta dosegla še višji dobiček. Po podatkih, objavljenih v poročilu za javnost sodeč, so njeni prihodki znašali 681,8 milijonov ameriških dolarjev, kar je za 17 odstotkov višja vrednost kot v enakem obdobju lani. Dobiček se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečal za kar 41 odstotkov ter je znašal 90,7 milijonov ameriških dolarjev.

Poleg tega se je po navedbah nVidie njihov delež na trgu grafičnih kartic povečal, tako naj bi imeli 83% delež prodanih t.i. High-End grafičnih kartic (prej 79%) ter 60% delež prodanih t.i. Desktop grafičnih kartic (prej 57%). Rast prihodkov naj bi se po besedah nVidiinega predsednika Jen-Hsun Huang-a nadaljevala tudi v letošnjem letu, predvsem po zaslugi konzole PlayStation 3, High-Definition Videa in predstavitve Windows Viste.

Več o tem v nVidiinem poročilu za javnost.

34 komentarjev

Intrevju z Andrewom Humberjem

3dcenter - Na 3DCenter.org so pred nedavnim objavili intervju z Andrewom Humberjem. Andrew Humber je človek, ki je svojo računalniško kariero pričel pri STB, nadaljeval pri sedaj že propadlem 3dfx in se sedaj znašel kot evropski PR manager pri Nvidii. V intervjuju so govorili predvsem o prihajajočem GeForceuFX, dodatknili pa so se tudi Nvidiinih napovedih za prihodnost. Angleško in nemško.

1 komentar

Intervju s Huangom Jen-hsunom

Huang Jen-hsun

vir: DigiTimes
DigiTimes -

Na DigiTimes so včeraj objavili zapis intervjuja s Huangom Jen-hsunom, ki so ga opravili pred kratkim. Huang Jen-hsun je namreč sedanji predsednik Nvidie in njen CEO. Tokrat so se pogovarjali predvsem o Nvidiinih načrtih za prihodnost, zadevajoč tako Xbox trg, kot tudi trg osebnih računanikov. Predsednik je izkazal velik optimizem, saj pričakuje dobre rezultate Nvidie na vseh dosedanjih področjih in celó prodor na nove trge. Klik!

14 komentarjev

Intervju s Keithom Kowalom

VTR-Hardware - Na spletni strani VTR-Hardware so objavili zapis intervjuja, ki so ga izvedli s Keithom Kowalom prejšnji teden v Parizu. Keith Kowal je zaposlen pri tajvanskem gigantu VIA, kjer dela kot menedžer trženja Viinem glasbenem oddelku, kjer je priznan kot eden najboljših strokovnjakov za področje glasbe sploh. Kaj zanimivega je imel povedati, si lahko preberete tukaj.

1 komentar

Intervju s Futuremark

HomeLan Fed - Danes je, kot ste že opazili, večina novic povezana z navijanjem na takšen in drugačen način. Tale je posredno. Torej, na HomeLan Fed so danes objavili eksluzivni intervju, ki so ga naredili z Nicklasom Renqvistom and Patricom Ojalo. Se sprašujete, kdo sta to sploh? Ta dva možakarja sta v intervjuju predstavljala Futuremark, nekdanji Madonion, podjetje, ki je zaslovelo s svojimi benchamark programi, kot sta PC Mark ter 3D Mark. Če vas zanima, kaj sta povedala, intervju le preberite.

0 komentarjev

Načrti nVidie za prihodnost

X-Bit Labs - Podjetje Nvidia, natančneje njen predstavnik, g. Jen-hsun Huang, je danes predstavila svoje načrte za prihodnost. Torej, njihove tovarne bodo nadaljevale z uporabo proizvodnih postopkov manjših tajvanskih podjetij, partnersko podjetje TMSC pa bo začelo izdelovati čipovje v 0.09-mikronski tehnologiji. Na žalost niso povedali, ali bo že NV35 grajen v tej tehnologiji, ali pa bomo morali na njeno implentacijo počakati do izida NV40 -- ta možnost se mi zdi verjetnejša. nVidia še zagotavlja, da bo do konca prihodnjega leta polovica njenih izdelkov narejena v 0.13-mikronski tehnologiji. Več informacij.

10 komentarjev

AMD znižal cene Athlonov

DigiTimes - Kot poročajo pri DigiTimes, je AMD znižal cene Athlon XP procesorjem. Cene se bodo spremenile procesorjem z oznakami 2200+ oz. manj. Cene 2400+, 2600+, 2700+ in 2800+ procesorjem bodo tako ostale enake. Seveda cene ne bo izgubil tudi 1600+, ki ni več v proizvodnji. Vseeno bo cena 2200+ procesorja še vedno nad 100 dolarji. Na to je vplival velik padec cen Celeronov, saj je 1.4 gigaherčni Celeron izgubil kar 27 odstotkov svoje vrednosti ob zadnji Intelovi pocenitvi. Klik!

1 komentar

Magnezij v ohišjih prenosnikov

DigiTimes - Sodeč po tem članku na DigiTimes, se Dell odloča, da bo po novem svoje prenosne računalnike odel v magnezij namesto v plastiko. Podjetje se je odločilo za to potezo, ker je magnezij lažji ter ima višjo toplotno prevodnost (ma nemoj [:D]) od plastike. Zaradi trdnosti zlitin se bo magnezij uporabljal tudi kot zaščitno sredstvo pred poškodbo integralnih delov prenosnega računalnika. Zakaj se proizvajalci kot Dell že prej niso odločili za ta korak? Težava naj bi bila v dobavljivosti takih zlitin, saj so bili produkcijski procesi prepočasni in niso mogli izpolnjevati tako visokih zahtev, kot jih narekuje Dell. Podjetje tudi napoveduje, da bo leta 2003 kar 80% njigovih prenosnikov narejenih iz te zlitine. Vseeno - še vedno si ga ne bi upal metati po tleh [:D].

0 komentarjev

DigiDoc 5 - vsestranski prikazovalnik

Overclockers Australia - V svojih novicah sem obdelal že toliko različnih prikazovalnikov temperature (od Senfu Thermal Proba, preko njegovih variacij, do AUSU I-Panela), pozabil pa sem na DigiDoca, vendar povsem po krivici, saj nudi nekaj zelo dobrih rešitev. Kot prvo naj povem, da DigiDoc 5 ni samo navaden LCD zaslonček, ki preko temperaturne sonde prikazuje temperaturo, ampak precej bolj zajeten kos hardvera, ki zasede celo 5.25" odprtino v ohišju. DigiDoc 5 je v primerjavi z drugimi prikazovalci precej bolj vsestranski, saj prikazuje temperaturo, omogoča vstavitev diska v 5.25" odprtino, ki jo zasede in nadzoruje do 8 ventilatorjev. Poleg vsega zgoraj naštetega, pa ima DigiDoc 5 tudi lep videz, ki bo vsekakor naredil vtis na modifikatorje. Po vsem tem lahko sklepamo, da gre za odlično večnamensko napravo, katere edina težava je, da je ne dobimo v Sloveniji. Šmrk.

1 komentar