»

Seminar na temo načrtovanja in izdelave tiskanih vezij

Slo-Tech - V prostorih Fakultete za Elektrotehniko v Ljubljani bo v soboto 6.7.2013 od 9:00 do 18:00 ure potekal seminar na temo temo načrtovanja in izdelave tiskanih vezij. Seminar je razdeljen na več logičnih delov:

1. zgodovina, razvoj, materiali in design tiskanih vezij v amaterske in profesionalne namene;
2. orodja za načrtovanje tiskanih vezij – primer Altium;
3. najpogostejše napake pri načrtovanju tiskanih vezij;
4. EMC in pravila pri načrtovanju tiskanih vezij;
5. RF elementi na tiskanem vezju;
6. priprava Gerber in vrtalnih datotek.

V okviru seminarja si bo mogoče v ponedeljek ogledati še proizvodnjo tiskanih vezij.

Prijave in več informacij na forumu društva.

6 komentarjev

Vohunska kamera za slabega prešerna

Gizmodo - James Bond je bil vedno znan po svojih visokotehnoloških igračkah, s pomočjo katerih je zlikovcem izprašil riti, žal pa je za te igračke držalo enako, kot za njegove avtomobile in dekline. Na filmu so izgledale prekrasno in zabavno, a če si jih hotel imeti v resničnem življenju, si potreboval dovolj denarja. Vsaj do nedavnega, ko se je pojavila poceni izvedenka ključne vohunske napravice - prenosnega fotoaparata.Danes si lahko tako za slabega tolarskega tisočaka privoščite tole. Gre za majhno digitalno kamero, sposobno zajemanja videoposnetkov in fotografij v ločljivosti 640x480, ki je...

30 komentarjev

PocketPC 2003

Asus MyPal a620

vir: Hardware Analysis
Hardware Analysis - V ponedeljek bo Microsoft na tržišče uradno poslal svoj PocketPC 2003, ki bo zamenjal lanski PocketPC 2002. Na HardwareAnalysis so si predvčerajšnjim ogledali Asusov 400 MHz model MyPal a620 s 64 MB pomnilnika, na katerem že teče nov sistem. PocketPC 2003 se od predhodnik razlikuje predvsem po boljši podpori brezžičnim komunikacijam (WiFi) in novim standardom, kot so denimo XHTML, CSS, HTML 4.0, JavaScript 5.5, WAP 2.0, WTLS, IPv6 in drugi. Še cena: 330 evrov, 350 dolarjev oz. preračunano dobrih 70 slovenskih tisočakov. Test!

2 komentarja

Aiptek Pocket DV II digitalna kamera

Digitalna kamera

vir: Dan's DATA
Dan's DATA - Ima vaš sosed majhno digitalno kamero in se norčuje iz vas? Bi jo imeli tudi vi, pa nimate denarja? Potem rabite Aiptek Pocket DV! (Pokličite zdaj. [:D] ) Na Dan's Data so včeraj objavili test, v katerem so prišli do zaključka, da je kamera dokaj dobra, odlikujejo pa jo predvsem cena, mnoge funkcije in poceni pomnilnik (Compact Flash). Bo pa morala pojesti še kar precej tiskanih vezij, da bo zrasla do velikih sester, saj kvaliteta fotografij in posnetkov malce šepa, pa tudi vse funkcije niso tako uporabne kot...

7 komentarjev

Mega modifikacija

Sudhian - Med mojim (ne)običajnim jutranjim deskanjem po internetnih vodah in različnih forumih, sem naletel na modifikacijo, ki me je vrgla na noge!

Tip je priredil celotno originalno ohišje majhnega računalnika (Shuttle SS40G), da sedaj gosti poleg vseh komponent še majhen LCD zaslon ločljivosti 800x480 pikslov. Modifikacija je prav neverjetna, za več informacij pa si preberite vnos v Sudhianovih forumih. Za vse neučakance pa še slikica:

1 komentar

Mobilna kamera CommuniCam ™ MCA-25

SonyEricsson - SonyEricsson je predstavil novo kamero z imenom CommuniCam™ MCA-25. Kompatibilna bo z novimi telefoni SonyEricsson T200, T300 in T600. Narejena je iz lahkih materialov ter po besedah SonnyEricsonn-a uporabna za nemalo stvari. Ima ločljivost 640 x 480, kar pa je za tovrstno mobilno kamero kar veliko, sliko pa zajame v 24-bitni barvni tehniki. Omogoča nam tudi predogled slike na zaslonu ali preko kukala kamere.
Poigramo pa se lahko še s številnimi zabavnimi efekti, ki jih lahko dodajamo slikam. Nastale slike pošljemo prek MMS-a ali e-maila. Klik!Kaj je to, na zaslonu cegla...

2 komentarja

Nov test

Slo-Tech - Tokrat sem stestiral Asusov iPanel Deluxe - ultimativni kos trdine oz. strojne opreme, ki na majhnem LCD ekranču prikaže skoraj vse, kar si overklokerji želijo vedeti o stanju svojega abakusa. Se spomnite tistih senzorjev za temperaturo z ekrani, ki smo jih monitrali na sprednjo stran računalnika in tako odčitavali temperature v notranjosti računalnika? No, to in še več je iPanel. Toda tudi ta ima svoje pomanjklivosti in napake. Preberite si test.

1 komentar

Test poceni kamer

Dan's DATA - Preden grem na sestanek, ki ga imam čez slabe pol ure, še ena novica.
Na Dan's Data so testirali tri poceni digitalne kamere s ceno pod 100$. Sicer si lahko mislite, da za ta denar ne boste dobili veliko, imate samo delno prav. Res je, da so vse stoječe, ampak ponujajo pa veliko, s tem, da je ena izmed njih celo sposobna snemanja zvoka.
Če vas zanimajo podrobnosti, jih najdete tukaj.

1 komentar

XP neprijazni do CompactFlasha

več strani - Na internetu se je pojavilo opozorilo Nikona, ki pravi, da naj bi Windowsi XP lahko zbrisali podatke iz produktov, ki uporabljajo EXIF format datoteke. Zatem je sledilo še podobno opozorilo Canona. Problem naj bi se pojavil pri Nikonovih digitalnih kamerah in optičnih čitalcih. Poleg tega so uporabniki opozorjeni, da se CompactFlash kartice, ki se uporabljajo pri digitalnih kamerah ne bi smele formatirati pod Windowsi XP, to velja za Home in Professional izvedbo. Nikonovo opozorilo lahko najdete tu Canonovo pa tu.

0 komentarjev