»

VapoChill XE "Xtreme Edition"

HardOCP - Ekstremno navijanje je želja prenekaterega računalniškega nadebudneža in k takemu navijanju spada tudi ekstremno hlajenje. Vodno hlajenje zagotavlja veliko več, kot nam lahko ponudu zračno hlajenje, korak pred vsemi pa je podjetje Asete s svojimi proizvodi VapoChill, ki delujejo na tehnologiji, na kateri deluje vaš domači hladilnik ali skrinja. Podjetje je zaslovelo s prvim VapoChill proizvodom leta 1999 in od takrat se njihovi produkti iz leta v leto samo še izboljšujejo.

VapoChill XE, katerega so stestirali na HardOCP je po zunanjosti enak prejšnim modelom, v notranjosti...

6 komentarjev

Ohišje Lian Li PC75

OverClock Intelligence Agency - O takšnih ohišjih se je sicer že veliko pisalo, a prav je, da slišimo še kaj -- tokrat je na vrsti Lian Li PC75. Njegove stranice so pretežno narejene iz aluminija, prisotna pa je tudi plastika. Škatla ima že vgrajeno pleksi steklo, tako da tudi nečimrnim ne bo potrebno skrbeti. Če se želite pred sosedi postavljati s svojim ohišjem, bo le-to pravo za vas. Ocena in test tukaj.

3 komentarji

Naspidirana Pentiuma4

Nameščanje VapoChill

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware -

Na Tom's Hardware so si privoščili še eno overclockersko popotovanje. Tokrat so imeli na testu dva Penituma4, ki sta potrpežljivo čakala, saj nista vedela, kaj ju še čaka -- navijanje do njunih skrajnih mejá, kajpa. Model z osnovno frekvenco 2,26 GHz je svojo poslušnost odpovedal pri 800 MHz FSB, kar je prineslo kar 3,4 GHz hitrost. Zmogljivejši bratec, ki v osnovi tiktaka pri pri 3,06 GHz so uporabili le kot referenco, zategadelj so ga takisto navili le na 3,4 GHz. In da, na Tom's Hardware niso čarovniki; za takšen podvig so pač morali uporabiti VapoChill hlajenje. Klik!

7 komentarjev

Utišajte diske

PC Arena -

Na PC Arena so objavili test drugačnih računalniških komponent. Testirali so namreč posebne obloge, ki jih pritrdite na diske in s tem zmanjšate njihovo glasnost ter tresljaje. Zadeva izgleda dokaj kul, njena uporabna vrednost pa je vprašljiva. Saj smo vendar Slo-Tech z navitimi računalniki in goro ogabno vreščečih ventilatorjev, nas pa bi motil ropot diskov! Test tukaj!

6 komentarjev

Vapo-Li

Bit Technologies - Projekt, za katerega je preteklo veliko vode, je končno končan. Na Bit-Techu so pred letom dni dobili VapoChill ohišje s svojim posebnim hlajenjem. VapoChill hlajenja delujejo na osnovi gospodinjskih hladilnikov, tistih katere imate v kuhinjah, procesor pa ohladi do kar nekaj stopinj pod ničlo. In kaj so naredili? Hja, nič taksnega; samo kompleksen sistem hlajenja so prestavili v Lian-Li ohišje. Ne boste verjeli, vendar rezultati so z novim ohišjem še boljši kot v orginalnem. Obsežen članek z vso teoretično osnovo in potekom same transplantacije najdete tukaj.

2 komentarja

SiSove grafične karte

VR - Zone - Na [VR-Zone] so se pojavile slike novega Triplexovega umotvora - grafične kartice s SiS33x čipovjem. Kartica ima pricinjen Xabre400 grafični čip, je lepe srebrne barve in ima precej dobro poskrbljeno odvajanje toplote od grafičnega čipa (pozabili pa so na pomnilnik).

Sicer prav veliko o tej kartici še ni znanega, toda naša novica izpred dveh dni je vsebovala malce bolj natančne podatke. Na VR-Zone forumu so poleg slik objavili še kratek test te grafične kartice, ki pusti GeForcea4 MX440 in 460 daleč zadaj. Več slik in benčmarkov najdete tukaj.

2 komentarja

Nesreča ne počiva

Slo-Tech - Našo prijateljsko stran, ki se takisto ukvarja z navijanjem ter hardverom, Slo-Comp, je pred tednom in pol doletela grozna nesreča. Izgubili so vse. Novice, forum, skripte. Vse. Sedaj so popolnoma prenovili stran, ji dodali desni meni ter polepšali barvno paleto. Pohvalno, saj stran izgleda dosti bolj živo. V upanju, da bodo v prihodnje bolj redno delali varnostne kopije podatkov, in z željo, da ne bodo imeli več težav s strežnikom.

0 komentarjev

Test Pentiuma4 1.8GHz

Hardware Unlimited - Intel viša frekvnco svojih procesorjev že skoraj vsak dan. Malo po tem, ko je izdal P4 1.7GHz, je že izšel njegov naslednik; P4 1.8GHz. Kaj je na njem novega? Razen za 100MHz višje frekvence...nič. Še vedno je izdelan v 0.18 mikronski tehnologiji in še vedno uporablja Socket 423 ležišče.
Ampak to je že stara novica. Nova je, da so P4 1.8 GHz stestirali tu.Ugotovili so, da je boljši od svojih predhodnikov (doh ) in da je od vseh 4-ic najboljši. Seveda pa ima veliko slabih točk. Glavna je seveda RDRAM, ki je še vedno veliko dražji od DDR SDRAM-a, katerega uporabljajo novi AMD-ji.

11 komentarjev

Še malo o Pentiumu 4

Euro Gamer - Če bi Intel lepo nadaljeval svojo tradicijo, bi bil Pentium 4 imenovan Oktium. No, če vas P4 še vedno zanima, če še vedno ne veste točno za kaj se gre, kaj je NetBurst ter kaj je RIMM Rambus pomnilnik, čemu služi ter kaj izboljša - si preberite tole. Res poučen ter obsežen članek o tem novem, za Intelove pojme revolucionarnem, procesorju. Kar veselo na branje .

6 komentarjev