» »

VapoChill XE "Xtreme Edition"

VapoChill XE "Xtreme Edition"

HardOCP - Ekstremno navijanje je želja prenekaterega računalniškega nadebudneža in k takemu navijanju spada tudi ekstremno hlajenje. Vodno hlajenje zagotavlja veliko več, kot nam lahko ponudu zračno hlajenje, korak pred vsemi pa je podjetje Asete s svojimi proizvodi VapoChill, ki delujejo na tehnologiji, na kateri deluje vaš domači hladilnik ali skrinja. Podjetje je zaslovelo s prvim VapoChill proizvodom leta 1999 in od takrat se njihovi produkti iz leta v leto samo še izboljšujejo.

VapoChill XE, katerega so stestirali na HardOCP je po zunanjosti enak prejšnim modelom, v notranjosti pa se skriva močnejši sistem hlajenja z novim Evaporatorjem (nekakšnim blokom za procesor). Stvar so dodobra pretestirali v navijanju, ter ga primerjali z "stock" hladilnikom ter VapoChill PE, vse skupaj pa so prikazali v nazornih grafih. Procesor, na katerem so testirali, je bil Intel P4 3GHz, naviti pa jim ga je uspelo do 3.96Ghz ("rock solid"). Temperatura procesorja je bila pod polno obremenitvijo 15°C, medtem ko je imel procesor pri isti frekvenci v mirovanju temperaturo -12°C.

Če ste resen navijalec in če imate v žepu nekoliko preveč cekinov (VapoChill XE stane namreč zajetnih 859 dolarjev + poštnina), potem je VapoChill prava stvar za vas, drugače pa se boste morali zadovoljiti z manj učinkovitim hlajenjem.

6 komentarjev

ru7 ::

..njami in my tummy :D . Se kdo javi, da mi kupi za rojstni dan? >:D

chuck ::

Jst ti kupim za 145-ti rojstni dan. Sporoči.

PS: Nekaj bi zelo cenil pri novicah in sicer če gre za strojno opremo, da zraven podate link, kjer se da to kupiti v EU. Če pa te možnosti ni, oziroma ne pošiljajo k nam, potem me pa sploh ne zanima.

frenk ::

Temperatura procesorja je bila pod polno obremenitvijo 15°C, medtem ko je imel procesor pri isti frekvenci v mirovanju temperaturo -12°C.


LOL:D

...tegale ne vzamem pa če mi ga dajo zaston:\

mrTwelveTrees ::

za ta denar nej si nekam utaknejo ! ;(( ;(

niti približno ni toliko vreden

sinko999 ::

Za tak dnar pa že grem Prometeo iskati !
Ni? ni ve?no !

DjTonic ::

O ja Prometeia seka. Asetek nekako ne zmore izdelati konkretnega Phase Change sistema. Novo izdani Light Speed je malo boljši, ampak še vedno nima kaj proti Machu II GT.



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FAQ

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
129229 (6972) OwcA
»

Naspidirana Pentiuma4

Oddelek: Novice / Procesorji
71980 (1980) McHusch
»

VapoChill CPU Cooling System

Oddelek: Novice / Procesorji
112692 (2692) OmegaBlue
»

Nova generacija VapoChill ohišij

Oddelek: Novice / Diski
81778 (1778) bodom
»

zracna crpalka---a kaj takega obstaja?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
131208 (1022) dexter

Več podobnih tem