»

Potopis - Dagestan

Slo-Tech - Če so na Slo-Techu v navadi predvsem tehnično naravnane vsebine, vam tokrat prinašamo vse prej kot to - Dare Hriberšek je tokrat za Slo-Techove bralce pripravil potopisni članek o svojem popotovanju po Dagestanu.



Dežela, ki velja za območje specialnih operacij Ruske vojske, vsekakor ni deležna veliko tujcev in se le redko znajde v tujih medijih, zato bo tokratni članek zagotovo zanimivo čtivo za vse.

Good luck!

Zakaj smo se odločili objaviti prav to vsebino, pa lahko veselo ugibate naslednje tri tedne ...

28 komentarjev

Lestvica iger

GameSpy - Ko se po medmrežju začenjajo širiti govorice o novih igrah, jih večina "igračarjev" nestrpno čaka. A kar nekajkrat se je že zgodilo, da so igre preveč napihnili, saj se je izkazalo, da si ne zaslužijo takšne hvale.

Na GameSpyu so uredili lestvico največjih razočaranj vseh časov. Niti ne tako presentljivo je bila v vrhu igra Black & White, medtem ko tudi Enter The Matrix ni bil daleč. Od odmevnejših iger pa so v seznam vključene tudi Neverwinter Nights, Quake II in Morrovind. Poleg same kritike iger so podani tudi komentarji administratorjev strani.

21 komentarjev

GameSpy: GameSpoiler

The Register - Na strani Pivx.com so objavili novico o varnostni luknji v omrežju GameSpy, ki bi ZlobnemuUporabniku omogočila izvedbo DDoS napada na omrežje. Žrtve so igralci praktično vseh trenutno najbolj igranih naslovov (Battlefield 1942 Server, Quake, Quake 2, Q3: Arena & Team Arena, Half-Life, Counter-Strike, Unreal Tournament 2003, Return to Castle Wolfenstein...), napad pa se izrazi v povišanem krvnem pritisku (ping) ter težjem dihanju (večja poraba procesorskega časa).

Program GameSpy je pred časom že bil gostitelj virusa, vendar je bila nevšečnost hitro odpravljena z neokuženo namestitveno datoteko. Popravek za tokratni Lukenj™ je menda že v pripravi, do takrat pa vam svetujemo preventivno deinštalacijo vseh iger.

Hec. [>:D]

0 komentarjev

Najslabše naslovnice

Najslabša naslovnica sploh

vir: GameSpy
GameSpy -

Je naslovica CD-jev ter njihovih ovitkov pomembna? Morda ... Nekaterim je, drugim spet ni. No, mojstrom na GameSpy je očitno zelo pomembna, saj so se odločili objaviti seznam desetih najslabših naslovnic iger. Na štirih straneh so namreč opisali ter poslikali vse "zgrešene" izdelke. Če se vam po vseh testih in strokovnih člankih prileže nekaj lažjega branja, bo ta članek pravo branje.

...

0 komentarjev

Test 10k obratnih diskov

Digit Life - Po dolgem času spet ena novica iz Digit Lifea, kjer slovijo po svojih dolgih in strokovnih člankih. No, tokrat so se odločili, da članek spišejo malce bolj na poljudnoznanstven način. Opisali so nekaj diskov, ki se vrtijo s hitrostjo 10000 ali več obratov na minuto. Ker so v članku večinoma grafi in bolj malo spremnega besedila, testa ne bom povzemal, ampak vas samo napotil na mesto, kjer se test nahaja.

0 komentarjev

GameDoctor - popravljalec CD-jev

Overclockers Australia - Ko so iz proizvodenj začeli prihajati prvi CD-ji, jih je večina imela za nekaj skoraj neuničljivega. Ljudje se tako prepričanje dobili predvsem iz televizijskih reklam, kjer so CD-je mazali s kečapom in podobnim svinjarijam, pa so stvari še vedno kot po čudežu delovale. Danes vemo, da temu ni tako in da CD dobi prasko že samo, če ga malo grše pogledamo. Tako se je skozi leta nabiralo vedno več spraskanih CD-jev, ki jih CD ROM enote niso več hotele brati. Potrošniki so lahko te CD-je uporabili kot frizbije, ali pa jih obnovili s kakšnim popravljalcem. Eden takih popravljalcev je GameDoctor, ki obnovi opraskano spodnjo plast CD-ja. V čem je sploh skrivnost popravljanja CD-jev? Če CD spraskate, potem te praske lahko precej motijo laser CD ROM enote, ki zaradi slabega odboja ne more več dobro brati podatkov. Rezultat slabega branja je značilno "kolcanje" enote. Pri dobrih CD ROM enotah (TEAC) navadno ne prihaja do takih problemov, bolj problematične pa so cenene enote neznanih...

2 komentarja