»

The Avengers imeli odlični vikend

Disney je dokazal, da ob dobrem oglaševanju filmom ne more biti hudega.

vir: The Internets
Box Office Mojo - Disneyev film The Avengers je imel po četrtkovi premieri naravnost odličen otvoritveni vikend, vsaj kar se tiče prodaje kino vstopnic. Samo v ZDA so ustvarili 207.4 milijona zelencev v treh dneh, kar je največ doslej in še za četrtino več od naslednje najboljše otvoritve, lanskega zaključka serije o Harryju Potterju. Vrli Američani so seveda izračunali še kup drugih statistik, npr. da je film kot prvi prinesel 100, 150 oz. 200 milijonov domačega zaslužka ali da sicer ni podrl rekorda prvega večera (petek; zmanjkalo je 11 milijonov zelencev, spet v boju z Harryjem), je pa zato raztural v...

94 komentarjev

Nvidia kljub padcu dobička presegla pričakovanja

Delnica Nvidie je izgubila 10 odstotkov po objavi rezultatov

vir: Nvidia
Nvidia - Nvidia je objavila poslovne rezultate za preteklo četrtletje, s katerimi so kljub slabšim rezultatom kot lani pozitivno presenetili analitike. Prihodki podjetja so znašali 962 milijonov dolarjev, kar je za štiri odstotke manj kot v enakem obdobju lani in poldrugi odstotek več od pričakovanj. Dobiček v tem kvartalu je dosegel 135 milijonov dolarjev, kar je za odstotek manj kot leto poprej. Bruto marža znaša 50,4 odstotka, kar je za skoraj pet odstotnih točk več kot lani.

Nvidiin izvršni direktor Jen-Hsun Huang pripisuje dobre rezultate odlični prodaji Tegre. V naslednjem četrtletju računa še na pravkar prevzeto Icero, tako da naj bi se prihodki podjetja povzpeli na okroglo milijardo dolarjev. Nvidia vseeno pravi, da funkcionalnosti Icere še ne bodo...

0 komentarjev

Western Digital z dobičkom, SSD-ji mogoče 2011.

X-Bit Labs - Western Digital je objavil poslovne rezultate za drugo fiskalno četrtletje, ki se je izteklo 1. januarja, v katerih je videti, da podjetje posluje in da prodaja SSD-jev še vedno šepa. Lepo po vrsti.

Prihodki od prodaje so v tem četrtletju znašali 2,6 milijarde dolarjev, čisti dobiček pa 429 milijonov dolarjev. V tem času so prodali 49,5 milijona trdih diskov, kar je za 40 odstotkov več kot v enakem obdobju leto prej. Prihodke so povečali za 44 odstotkov, medtem ko je dobiček poskočil za skoraj 30-krat. To je razumljivo, saj so leta 2008 vknjižili za 113 milijonov stroškov prestrukturiranja, ki očitno daje rezultate. Povprečna cena prodanega diska je znašala 52 dolarjev oz. en dolar več kot lani.

Glavni del še vedno predstavljajo prihodki od prodaje diskov, saj so vsi ostali programi skupaj prinesli le 47 milijonov dolarjev. So pa vedno pomembnejši, saj so še leto prej znašali le 12 milijonov dolarjev.

Področje, ki nas najbolj zanima, so SSD-ji. Tu domači uporabniki nad Western...

6 komentarjev

Lenovo z rekordno izgubo

Bloomberg - Največji kitajski izdelovalec računanikov Lenovo je konec tedna objavil poslovne rezultate za izteklo se četrtletje, ki so vse prej kot vzpodbudni. V zadnjem četrtletju fiskalnega leta so pridelali 264 milijonov dolarjev izgube, dočim so v enakem obdobju leto prej vknjižnili 140 milijonov dolarjev dobička. Analitiki so sicer pričakovali izgubo, a ne tako visoke. Znižali so se tudi prihodki, ki so bili za 26 odstotkov skromnejši in so znašali 2,8 milijarde dolarjev. Skupno so v fiskalnem letu 2008 tako zabelžili 14,9 milijard dolarjev prihodkov, kar je za slabih devet odstotkov manj kot leto prej, in 226 milijonov dolarjev izgube.

18 komentarjev

Googlove preglednice

Slo-Tech - Google je odprl beta verzijo aplikacije, ki je namenjena delu s preglednicami. Svoje preglednice lahko tudi delimo s prijatelji, sodelavci ali poslovnimi partnerji, ki jim dodelimo status opazovalca (kjer tabele lahko pregledujejo) ali status urednika (kjer jih lahko tudi urejajo). S tem odpadejo problemi z združljivostjo različnih različic programov za delo s preglednicami, kot npr. Excel ali Calc. Kar pa storitev naredi resnično uporabno, pa je multiediting v realnem času. Vsi povabljenci lahko hkrati delajo na preglednici, poleg tega pa sproti komunicirajo prek Googlovega klepetalnika (google chat). Poleg tega Google skrbi za samodejno shranjevanje podatkov.



Preglednice lahko izvažamo, jih stiskamo, na voljo je kup različnih...

40 komentarjev

VIA v februarju pozitivno

X-Bit Labs -

Poslovni rezultati za pretekli mesec, ki jih je objavila tajvanska VIA, kažejo, da je februarja poslovala zelo uspešno. Prihodki do prodaje so se napram januarju povečali za 31,6 odstotkov in so tako znašali 49 milijonov dolarjev. Čeprav je to še vedno za dobrih pet odstotkov manj kot februarja lani, je to dober rezultat, saj so prihodki že dolgo časa vsak mesec padali.

VIA ni uradno komentirala, kaj je zaslužno za takšno povečanje, na DigiTimes pa špekulirajo, da predvsem čipovje VIA PT880 za Pentiume 4. Še večji porast prodaje lahko VIA pričakuje ta mesec in aprila, ko bodo na tržišče prišli nabori PT890, K8T800 Pro in KT890. Več o tem.

0 komentarjev

VIA uspešna

X-Bit Labs - Tajvanski gigant VIA je včeraj objavil poslovne rezultate za pretekli mesec, po katerih sodeč se še vedno zelo dobro držijo.

Prihodki od prodaje so znašali 60,8 milijona dolarjev, kar je za dobrih 14 odstotkov več kot letošnjega avgusta in slabe tri odstotke manj kot v enakem obdobju lani. V celotnem tretjem kvartalu so tako prihodki presegli mejo 163 milijonov, kar je za 36,2 odstotka več kot v drugem letošnjem četrtletju. Še klik.

0 komentarjev

Brez Soldov do Aplikacije?

STA - Stopnja piratstva v Sloveniji je lani dosegla 59 odstotkov, kar je sicer odstotek manj kot leto prej in dva odstotka manj kot pred dvema letoma, so v torek potožili na tiskovki BSA Slovenija. V tujini naročena študija, katere metodologija ni znana -- vemo pa, kako to gre -- pa je naračunala, da je imelo slovensko gospodarstvo lani zaradi tega 29 milijonov dolarjev škode. V raziskavi niso upoštevani zasebniki, operacijski sistemi in igrice, sicer bi številke šle v nebo. Sploh ko gre za igre, predstavniki slovenske BSA samo otožno pogledajo v tla in odkimavajo tja proti 90 odstotkom. Kljub temu so naši warezbusterji zadovoljni, saj vsa reč vendarle kaže trend upadanja. Lani so tržni inšpektorji po nalogu BSA pregledali 116 podjetij, preiskali 805 računalnikov, na njih našli 476 nelegalnih programov in vložili 23 pritožb sodnikom za prekrške. Ti so lani obsodili devet končnih uporabnikov, štiri od teh že pravnomočno. Kazni pa niso šala -- najvišja zaradi neupravičene uporabe...

22 komentarjev

Poslovni rezultati ALi

X-Bit Labs - Danes je svoje poslovne rezultate za mesec februar objavil še tretji tajvanski izdelovalec čipovij, nekoliko manj znan kot VIA in SiS, ALi. Dohodki od prodaje so znašali devet milijonov dolarjev, kar je kar nekoliko malo, če primerjamo z Viinimi 50 milijoni. Skupno so tako ALi-jevi dohodki za slabo petino nižji kot v mesecu januarju. Izvirna novica.

0 komentarjev

Maxtor dobičkonosen

X-Bit Labs -

Podjetje Maxtor Corporation je objavilo poslovne rezultate preteklega četrtletja. Prihodki od prodaje so znašali dobro milijardo dolarjev, kar je za slabe tri odstotke manj kot v enakem obdobju leta 2001. A to niti ni tako pomembno, pomembnejše je dejstvo, da je Maxtor posloval z dobičkom, ki je znašal $37 mio. V primerjavi s predlanskimi $150 mio izgube je to več kot odlično.

Če pogledamo še celoletne lanske podatke. Lani so njihovi dohodki od prodaje znašali $3.780 mio, kar je za slab odstotek več kot predlani. Lanska celoletna izguba je sicer znašala $260 mio, kar je manj v primerjavi s predlanskimi $600 mio, vsekakor pa lahko trdimo, da gre Maxtorju, vsaj glede na zadnje rezultate, na bolje. Celotna novica.

1 komentar

VIA predstavila poslovne rezultate

X-Bit Labs - Podjetje VIA Technologies je predstavilo svoje poslovne rezultate preteklega decembra ter celotnega lanskega leta. Prihodki od prodaje so samo v preteklem mesecu znašali dobrih 50 milijonov dolarjev, kar je za slabih dvajset odstotkov manj kot v mesecu novembru. Celoletni prihodki podjetja so tako znašali 725 milijonov zelencev, kar je za 26 odstotkov manj kot v letu 2001. Dodatne informacije in preglednice.

3 komentarji

Viini poslovni rezultati

X-Bit Labs - Tajvanski gigant, podjetje VIA Technologies, je danes objavil poslovne rezultate preteklega meseca. V mesecu novembru so znašali prihodki od prodaje debelih 67 milijonov dolarjev, kar znaša 8 odstotkov manj kot v mesecu oktobru (73 milijonov). Viini letošnji prihodki za 28 odstotkov presegajo dohodke podjetja SiS, a so za 14 odstotkov nižji kot v lanskem novembru.

V celotnem letošnjem letu je tako VIA pridelala za 670 milijonov dolarjev prihodkov, kar za 80 odstotkov presega dohodke njihovega konkurenta, podjetja SiS, a je za 27 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. V mesecu decembru tržni analitiki napovedujejo povečanje prodaje in dobičkov, med drugim tudi zaradi potrošniške mrzlice okrog božiča ter novega leta. Klik!

0 komentarjev