»

nVidia in XFX se ločujeta

Expreview.com - Pri HardOCP poročajo, da naj bi se XFX in nVidia razšla. Novica je nadvse presenetljiva, saj je XFX eden izmed pomembnejših nVidiinih partnerjev za izdelavo grafičnih kartic ter je, podobno kot EVGA, za nVidio pomemben približno tako, kot Sapphire za ATI. Zanimivo je, da je govora le o evropskem delu XFX-a, ki bi izgubil potrdilo nVidiinega partnerja, a težko si je predstavljati, da bi XFX svoje grafične kartice izdeloval in prodajal povsod po svetu, razen v Evropi. Že pred dobrim letom so sicer pri XFX-u napovedali, da bodo začeli izdelovati tudi grafične kartice z ATI-jevemi grafičnimi čipi, kar so kasneje tudi uresničili, razlog za prekinitev sodelovanja z nVidio pa se...

59 komentarjev

Poročila o napakah v Windows XP

PC Magazine - Privzeto se vsaka napaka operacijskega sistema, programa, igre, itd. v Windowsih XP ob prvi priložnosti pošlje na Microsoft - to je "Error reporting". In teh sporočil je po besedah Billa Gatesa ogromno: 5% Oken se "zaleti" (crash) 2x dnevno, 10% se jih sesuje vsak dan ali povprečno 3x na mesec.

Kljub temu so marca 2003 Windows XP obvladovali 33,4% svetovnega tržnega deleža. V letu 2001 so obstajali 603 miljoni PCjev in s 15 odstotno letno rastjo, dobimo okroglih 700 milijonov osebnih računalnikov. Če se jih 10% sesuje vsak dan, je to 70 milijonov v 24 urah. In ker imamo le 35% računal z WinXP, je to 24,5 milijona PCjev z XPji, ki se sesujejo dnevno. Torej, če bi vsak poslal svoj ''Error report'' bi Bill letno dobil skoraj 9 milijard sporočil.

A XP crkujejo podobno kot 2000 in zagotovo se 98, 95 in ME sesuvajo še bolj pogosto kot XPji. Win 98 ima pokritega okoli 25% računal in tudi sesuvajo se do 20% bolj pogosto kot XPji. Če začnemo "šibat rehenšiber" (hotel je reči kalkulator --...

26 komentarjev

Je vredno?

The Register - Zase vem, da svojega notebooka (ki ga še nimam ) ne bom nikoli imel z lisicami priklenjenega nase. Pač raje ostanem brez dragocenega koščka plastike in silicija kot brez ušesa, ki bi mi ga morebitni ropar odrezal, ko mi ne bi mogel izpuliti torbice s prenosnikom.

Pogumnejši pa je bil Charles Tandy, predavatelj iz Birminghama, ki je poskušal ustaviti tatu šolskega računala. Ko se je s kolegom pognal v dir za tatom, ga je 'na silo' potegnil iz avta, toda tat se ga je rešil ter svojo Toyoto zapeljal čezenj. Charles je poškodbam žalostno podlegel.

Nauk zgodbe: preden izvedete svoje herojstvo, pokličite policijo.

1 komentar

Drame na Microsoftu

The-Ctrl-Alt-Del - Na The Control Alt Delete sem zasledil eno precej razveseljujočo novico, namreč, da se je Microsoft spravil izustiti Internet Explorer 6 Beta tudi nam, navadnim uporabnikom. Ves vesel se spravim vunvleči datoteko, ko opazim da ni več dostopna. Uradna razlaga: Na voljo bo ponovno v ponedeljek . Če se bo pojavil na isti povezavi, bo tale link v ponedeljek začel čudežno delovati. Do takrat pa - 404. Ne vem, kaj je bil vzrok takemu početju... Lahko, da so našli kakšen MEGA bug, možno je pa tudi, da je bil download strežnik praktično preobremenjen. Možno je pa, seveda, vse.

0 komentarjev

[H]ard|OCP razlaga o Kyru

HardOCP - Medtem, ko si lahko na naši strani preberete Brodurjev primerjalni test, v katerega je vključen tudi Kyro, so se tega lotili tudi na naj[T]rši strani na planetu, HardOCPju. Kar zelo obsežen članek vas pouči o Hidden Surface Removalu, ki ga Kyro hardversko podpira, testi hitrosti in zmogljivosti so priloženi. Zanimivo branje, ki pa zaključi nič drugače, kot Brody. Kyro je zelo poceni, a je počasen. Anomalije na sliki zaradi nedodelanih gonilnikov tudi niso izjema. Klik!

0 komentarjev

Zanimivost...

Jaz - Na HardOCP sem zasledil eno res zanimivo povezavo in moram priznati, da take eksotike ne vidimo vsaki dan. V bistvu gre za nekega tipa, ki je pretopil srebrni jedil... hmm... a ni to malo znano ? Pa saj to je naš Charles in njegovo srebrno vodno hlajenje!
Hehe, ok iz tega glupega izpada lahko pogruntate, da smo dobili nekaj omembe celo na slavnem HardOCPju, druge tuje strani pa še pridejo. Zahvala gre seveda Charlesu in njegovem srebrnem vodnem hlajenju in če se danes ne bo sesul strežnik, bomo priča rekordnem obisku. Juhej .

14 komentarjev

Srebrno vodno hlajenje

Jaz - Tokratna eksotika ne prihaja z Azije ali ZDA, temveč in znam precej bližnjih krajev, točneje kar iz Slovenije. Forumaš Charles je eden izmed redkih (če ne edini na svetu!) lastnikov popolnoma srebrnega vodnega hlajenja. Za izdelavo je uporabil kar stari komplet srebrnega jedilnega prebora, zadevo pretopil (tip je zlatar ) in preoblikoval v ustrezno obliko. Potem je izdelal srebrni vodni blok, mrzlo ploščo in procesorski distančnik. Po številnik prošnjah in nadlegovanjih v Forumu je zadevo celo poslikal in mi poslal slikice. Prvo sem mislil objaviti le eno eli dve, toda nisem se mogel zadržati in sem kar vse slikice spravil na posebno stran. Zdaj le še upajmo, da bo Charles izmeril temperature s tem izrednim sistemom in nam jih zaupal. Kar začnite ga nadlegovati v Forumu .

7 komentarjev