»

Razvijalci sami pripravili piratsko različico android aplikacije, ki osramoti uporabnika

Slashdot -

Android razvijalci imajo precej težav s piratskimi kopijami programov, ki jih je mogoče dobiti na neuradnih app marketih. Podjetje Incorporate Apps se je odločilo vzeti stvari v svoje roke, s proaktivno pripravo posebne piratske različice svoje aplikacije Walk and Text za US$ 2.10, ki pod oknom za pisanje sporočila prikaže sliko s kamere in s tem omogoči varno tipkanje tudi med hojo po mestu.

Takoj po namestitvi piratske različice se vsem številkam v imeniku pošlje SMS sporočilo v spodnjem stilu (vir) in s tem osramoti uporabnika:

Hej, pravkar sem si neta prenesel piratsko različico aplikacije Walk and Text za Android. Sem neumen in škrt, čeprav stane le dobra dva dolarja. Ne biti lopov tako kot sem jaz!

Zatem se uporabniku pokaže obvestilo v stilu "Preveri svoj račun za telefon [1, op.p.]....

88 komentarjev

Mozilla 1.4 Release Candidate 1

Mozillazine - Izšel je prvi kandidat za končno različico Mozille 1.4. Potem ko se je organizaciji mozilla.org pripetil neljubi dogodek pri izdaji Mozille 1.2, ki so jo zaradi hude varnostne luknje morali umakniti s strežnikov in pripraviti novo različico -- 1.2.1, se je vodstvo odločilo, da bo pred vsako končno različico objavljalo še kandidate zanjo. Klik! Zdaj imate torej še zadnjo priložnost, da naredite Mozillo 1.4 še stabilnejšo in varnejšo. Zgrabite jo!

Opomba: Različica 1.4 bo zadnja Mozilla, ki še NE bo temeljila na novem razvojnem načrtu (roadmap).

6 komentarjev

Nova Mozilla

Mozilla.org - Da, izdelovalci Mozille so vedno bolj pridni. Nedavno so izdali stabilno različico 1.2, ki pa je žal imela zelo resnega hrošča, zato so jo potegnili nazaj in sedaj izdali inačico 1.2.1. Priporočajo nadgradnjo iz vseh prejšnjih različic, saj naj bi bila 1.2.1 najboljša in najstabilnejša doslej.

Privrženci Billa si jo snamite na tem naslovu, fani Linusa pa tukaj. Hkrati je na voljo še regionalni paket za Slovenijo, ki ga lahko namestite na vse platforme.

Mozillini bugi so popravljenji. Za vse napake lahko sedaj krivite izdelovalce strani. [:D]

3 komentarji

Lukenj™: Mozilla in JavaScript

Vnunet - V javnost so priculjali podatki o že nekaj mesecev starem koščku zgnile slame v Mozilli (ter na njej temelječih derivatih -- Galeon, Netscape...): ta namreč spletni strani, ki jo obiskovalec zapušča, posreduje URI strani, na katero se preusmerja. Klik!

Kakor se to morda ne sliši nevem kako nevarno, pa gre pri tem 'le' za t.i. 'privacy bug'. Namreč, ne smemo pozabiti, kaj URI predstavlja v primeru, da uporabnik obišče neko zasebno stran, ali pa recimo v URI-ju posreduje razne podatke (aktivne strani, '?userID='). Popravek še ni na voljo.

2 komentarja

Mozilla 1.1 -- končna različica

Mozilla.org - Od včeraj dalje je širši javnosti ('nočne verzije' nekako ne moremo smatrati kot take, ne?) na voljo nova verzija Mozille, 1.1. Po mojih izkušnjah po različici 1.1b bi si upal trditi, da prinaša več novega kot marsikatera prejšnja verzija, recimo gumbek za stvarjenje novega zavihka ('tabbed browsing'), izboljšanje shranjevanja strani (ravno nad tem sem danes bentil [>:D]) -- Klik do ostalih novitet. Klik!

Vzporedno s tem je na našem forumu opaziti vedno večje zanimanje ter navdušenje nad tem 'uporniškim' unikatom. Prav zanimivo pa bo -- po mojem mnenju -- videti naslednje, 7. izdaje brskalnikov. Kaj sploh še lahko izboljšajo? (veliko)

5 komentarjev

Godzilla je lačna.

The Register - Poznate stran Microsith? Precej posrečena stran, ki se dela norca iz dveh zelo prepoznavnih imen, Star Wars ter Microsoft.

Lastnikom blagovne znamke Godzilla pa gre očitno v nos porast '*zilla' strani, zatorej so se spravili na lastnika bloga davezilla, ki poleg samega imena obiskovalce 'zavaja' tudi s samim logom -- iznakaženim zmajem, ki je itak čista kopija japonske domače živalice. Vprašanje pa se ponuja kar samo: Kdaj na vrsto pride Mozilla? Kling! Naslednjič: Slo-Tech toži vse Slo-Owca strani. Stay tuned.

0 komentarjev

Windowsi XP

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci:

25. oktober je zdaj tudi uradno razglašen dan, ko naj bi izšli Windowsi XP, čerpav bo mogoče računalnike z novimi windowsi dobiti že od ponedeljka naprej. Kot je znano bodo Win XP izšli v dveh verzijah: profesionalni in izdaja za domačo uporabo. Cena za nove windowse naj bi se gibala okoli 300 $, medtem, ko naj bi nadgradnja iz starejših različic stala okoli 200$. Za zdaj bo pri nas na voljo samo angleška različica, medtem, ko naj bi sloveski prevod izšel nekje fabruarja naslednje leto. Je pa zato Microsoft Slovenija na tiskovni konferenci predstavil slovenski različici Officov XP, ki naj bi v trgovine prišli že v naslednjih dneh. Microsoft je pred kratkim predstavil tudi 6. različico Internet Explorerja, ki si jo je že mogoče sneti z njihove spletne strani, prav tko pa na straneh slovenskega Microsofta najdete slovenski prevod Intrenet Explorerja 5.5.

5 komentarjev