»

Pogled v Microsoftov laboratorij za Mace

Jabolko pri jabolku

Slashdot - Slashdot poroča o zanimivi reportaži po Microsoftovem oddelku za Mace, ki jo je pripravil tam zaposleni David Weiss. Microsoft's Macintosh Business Unit, na kratko MacBU, je eden izmed največjih macovskih laboratorijev izven Appla, kjer razpolagajo z več kot 150 MacMiniji, tako da imajo za testiranje na voljo praktično vse najpogostejše konfiguracije, ki jih je Apple izdal. Zanimivo branje!

24 komentarjev

Microsoft opozarja na Internet Explorer 7

Slashdot - Eweek poroča, da Microsoft zaradi neizbežnega približevanja izida prve beta različice brskalnika Internet Explorer 7 že opozarja razivjalce spletnih strani, naj le-te preverijo če bodo na novem brskalniku pravilno delovale.

Čeprav trenutno še pravzaprav ni veliko informacij, kaj bo novi brskalnik sploh vseboval, bi se naj le-te pojavile kaj kmalu, če lahko verjamemo Garyu Shareu, direktorju Microsoftovega oddelka za internetne platforme in varnostne produkte. Priporoča tudi, da naj razvijalci sledijo IEBlogu, kjer bi naj informacije o novem brskalniku dobili direktno od tehnične ekipe.

Ali je upanje, da se bo nov brskalnik držal standardov, prazno?

61 komentarjev

Tisoč sto G5

Slashdot - Virginia Tech je že nekaj časa nazaj naznanila nov superračunalnik, zgrajen iz tisoč sto (1100) G5 računalnikov. Pred kratkim so ga začeli sestavljati in na spletu so se pojavile prve slike tega neverjetnega projekta. Uporabili ga bodo predvsem za računanja na področju kemije. Pri sestavljanju si izdatno pomagajo s prostovoljno pomočjo študentov, ki imajo verjetno tudi lastne načrte, za kaj vse bo ta neverjetna računska moč uporabna. Fold On [:D].

13 komentarjev

E-kupovanje onkraj Luže

Finance - V ZDA je družba MasterCard, kot ena od najbolj znanih izdajateljic kreditnih kartic po svetu, pripravila raziskavo o uporabi plastičnega denarja pri spletnih, t.i. e-nakupih. Uporabniki -- kupci so po raziskavi izpostavili nekaj najpomembnejših dejavnikov, ki odtehtajo odločitev, ali sploh kupovati na spletu: učinkovito varovanje osebnih podatkov potrošnika, spoštovanje želje o (ne)pošiljanju reklamnih sporočil na njihov e-naslov, oznaka o varnem poslovanju na spletni strani, in podobno. Čas za spletno nakupovanje se sodeč po raziskavi podaljšuje, enako velja tudi za obseg in pogostost tovrstnih nakupov. V raziskavo so vključili tako moške kot tudi ženske. Seveda so v ZDA s spletnimi nakupi začeli precej pred nami, a vendar so vsakršne raziskave na tem področju koristna projekcija za pozitivno usmerjanje trendov tudi pri naših e-trgovcih. Uradno sporočilo.

0 komentarjev

IBM: On Demand Innovation Services

The Register - Kot vemo, so raziskave zelo drago igranje. Lep primer tega so tiskalniške kartuše, ki s svojo visoko ceno opravičujejo predvsem znatna vlaganja v raziskave; ali pa Windowsi, ki lepo polnijo proračune ostalih Microsoftovih oddelkov, ki se ukvarjajo z bolj specifičnimi področji.

Žal pa mala podjetja lastnih raziskav ravno zaradi vlaganj ne morejo opravljati sama, zato so se primorana zatekati k naročanju t.i. uporabnih raziskav pri inštitutih. Slednjim pa se bo kmalu pridružil še IBM s svojim 'On Demand Innovation Services' oddelkom. Gre za razširjeni raziskovalni oddelek, ki bo svoje storitve prodajal tudi naročnikom, ukvarjali pa se bodo predvsem s področjem ki ga najbolj obvladajo -- informacijskimi tehnologijami. Klik!

0 komentarjev

IBM-ov veliki posel

The Register - IBM je, kakor poročajo na Registru, dobil naročilo ameriškega ministrstva za energijo za 290 milijonov dolarjev.

Gre za sistem dveh trenutno najhitrejših računalnikov z imenoma ASCI Purple in Blue Gene/L. Nekaj od njunih karakteristik je:

  • 460 teraflopov
  • 12,544 POWER5 procesorjev
  • 156,000 GB pomnilnika
  • 50 TB diskovnega prostora
Računalnika bosta preračunavala premike jedrskega orožja in pa določene znanstvene podatke. Več najdete tukaj.

7 komentarjev

IBM zapira madžarsko tovarno

X-Bit Labs - Še ena, že dolgo pričakovana stvar, se pričenja uresničevati. IBM je namreč danes napovedal zaprtje svoje lastne tovarne trdih diskov na Madžarskem. IBM pravi, da zaradi zmanjšanega globalnega povpraševanja po trdih diskih, seveda pa se takoj postavlja vprašanje, v kakšni povezavi je kvaliteta madžarskih diskov s to potezo.

Z zaprtjem bo svoje delo izgubilo približno 3.700 ljudi, prav tako pa bo tudi Madžarska izgubila velik del nacionalnega dohodka, saj je potrebno upoštevati 2.2 milijardi dolarjev prometa, ki ga je ustvarjala IBMova tovarna. Spomnimo se še samo dejstva, da je Hitachi že pred časom oznanil namero o prevzemu IBMovega sektorja za izdelavo trdih diskov za 2 milijardi dolarjev. Klik!

6 komentarjev

IBM napada

ARNet - IBM bo že avgusta izvrgel iz tovarn nov procesor za svoje PowerPCje (tako vsaj pravijo analitiki [:8)] ). To bo malce oslabljen strežniški procesor Power4, ki bo s svojimi 64-imi biti in osemsmernim cevovodom lahko v enem ciklu izvedel 8 operacij. To se pravi, da bo procesor teoretično predelal 6.4GB podatkov na sekundo in bo imel poleg tega še vektorsko enoto, ki bo sposobna predelati še 160 vektorskih ukazov (to bo pospeševalo delo z grafiko).

IBM je te domneve potrdil, niso pa hoteli izdati ničesar novega. "Slaba stran" teh procesorjev je ta, da bodo uporabljeni le v delovnih postajah z Linuxom ali v Applovih "PCjih", ker imajo popolnoma drugačno arhitekturo in nabor navodil kot x86 AMDjevi in Intel procesorji. Hitrosti se bodo začele pri 1.6GHz in bodo naraščale s časom, ko se bo IBM "navajal" na nove tehnologije. Več.

3 komentarji