»

Kitajski procesor

The inquirer - Kitajska se že nekaj časa trudi z izdelavo lastnega procesorja, ki bi bil primeren za širšo uporabo. Tako jim je končno uspelo izdelati procesor po imenu Godson-2 oziroma Dragon, ki je 64 biten procesor z manjšo napako - je namreč kopija procesorja MIPS R10000, kar bi lahko Kitajcem povzročalo težave pri poskusih prodaje enot v tujino. Zaenkrat se procesor prodaja zgolj na domačem trgu, v tujino bi pa lahko prodrl kot procesor, uporabljen v napravah zabavne elektronike. Eno resnejših ovir za Kitajce predstavlja tudi njihov proizvodni proces, ki zaenkrat za sodobnimi zaostaja okoli dve generaciji.

35 komentarjev

Izšla deseta poskusna različica Linux 2.6.0 jedra

Slashdot - Linuxov oče, Linus Torvalds, je včeraj izdal novo različico Linuxovega jedra, ki je označena 2.6.0-test10. Po deveti testni inačici, ki je izšla pred mesecem dni, se utegne zgoditi, da je to zadnja in da bo Linus kmalu izdal uradno 2.6.0. Ali se bo to uresničilo ali pa bomo morali do uradne verzije še malce počakati, se bo Linus odločil skupaj z Andrewom Mortonom. Novih funkcij ne načrtujeta, popravljala bosta le še manjše napake. Če si želite novo jedro preizkusiti takoj, lahko testno različico potegnete od tukaj. Več o tem.

17 komentarjev

Še hitrejši DDR modul

Tweak Town - Proizvajalci DDR pomnilnika se res ne dajo ugnati. JEDEC sploh še ni postavil uradnih specifikacij (vprašanje če jih sploh kdaj bo) 400-megaherčnega DDR pomnilnika, a pojavljajo se že 433-megaherčni moduli.

Corsairju sledijo tudi druga podjetja, tako da vam danes predstavljam DDR433 oz. PC3500 (kar vam je pač ljubše) modul podjetja Geil. Palčko so dobili v roke na TweakTownu, kjer so ju izmučili do konca, ter iz nje izstisnili še tiste zadnje megaherce moči. Če vašemu sistemu manjka hitrosti, klik (in manjkali bodo še zelenci)!

0 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Zaradi Primoževe nerodnosti ob menjavi diska, je po resetu BIOSa prišlo do manjše napake z zamenjavo časa, kar ste opazili predvsem redni forumaši. Napaka je že odpravljena, zanjo se pa opravičujemo. Linčanje bo potekalo v petek [:D]. Prinesite paradajze ali torte, kar vam je pač ljubše [:D].

15 komentarjev

Opera 6.03

Futurelooks - Če že posvečamo dan internetnim brkljalnikom (ali brskalnikom, katerikoli izraz vam je pač ljubši), se ustavimo še pri Operi, ki si poleg velikega Explorerja ter malo manj velike Mozille zasluži izraz "kvaliteten malček". Program, katerega namestitveni program ne zasede na desetine megabajtov, ampak le dobre tri, je postal priljubljen pri vseh uporabnikih, ki hočejo le pregledovati spletne strani. Z verzijo 6 je Opera pridobila še vrsto zanimivih rešitev, kot so MouseGestures (če ste igrali Black And White, veste, o čem govorim), preobleke in še mnogo drugega. Če še vzamemo v obzir to, da je po nalagalnih časih dosti prijaznejša uporabniku, se le odločite zanjo - če vas avtor opisa programa v to prepriča [:D].

1 komentar