»

Hrošč v konfiguraciji X strežnika omogoča odklepanje brez gesla

Slo-Tech - Francoski bloger "Gu1" je prijavil zoprno napako v konfiguraciji X strežnika verzije 1.11 ali več, ki omogoča odklep zaklenjenega zaslona (xscreensaver) s pritiskom na tipke ctrl-alt-* (zvezdica na numeričnem delu tipkovnice), brez poznavanja gesla od trenutnega ali korenskega uporabnika.

Napaka potrjeno deluje na Fedori 16, unstable različici Debiana, Arch Linux, Gentooja oz. praktično na vseh distribucijah, ki uporabljajo sveže paketke. Trenutni (11.10 Oneiric) in prihajajoči (12.04 Precise) Ubuntu sicer ostajata na 1.10, in tudi mi napake nismo uspeli reproducirati na tem sistemu. 1.11 je sicer izšla lani konec avgusta.

Gu1 je še malo povohljal...

53 komentarjev

X300, erm, X1050!

The inquirer - ATi (oziroma AMD) se je odločil, da bo dodal še eno kartico v ponudbo najnižjega ranga, pri tem pa se ni držal pravil fair playa. Stari novi model so poimenovali X1050 in po imenu sodeč bi predvidevali, da je izpeljanka enega od novejših čipov, tako kot ostale kartice iz serije X1000, pa žal ni tako. Kanadčani so namreč zgolj zakamuflirali starega znanca - X300 - ter ga zapakirali v svetlečo škatlico z novim imenom.

Kartica bo sicer brez težav prenesla Aero v Windows Vista, pa tudi draga ni (42 evrov), performanse v igrah pa so vprašljive, saj RV370, ki se nahaja na njej, podpira zgolj Shader modele 2.0. O zadevi poroča Inquirer.

7 komentarjev

Zopet navijanje TBreda

Overclockers Australia - Da so 0.13 mikronski Athloni, ki jih nekateri imenujejo kar TBread praktično pred vrati, priča kar nekaj člankov, ki se ukvarjajo z navijanjem tega obetavnega procesorja. Enega izmed teh člankov si lahko preberete na tej strani. Tip se je spravil na inženirski primerek TBreda 1900 (1600 MHz) in ga uspel naviti na neverjetnih 2100 in še nekaj MHz. Sicer ni odveč poudariti, da se je navijanja lotil z odličnim Vapochillovim hlajenjem, vendar pa gre vseeno za dober rezultat, do katerega je prišel tudi z dvigom voltaže iz 1.6 na 2.1 V.
Vse skupaj da vedeti, da bo TBred odličen procesor, ki bo najbrž zopet osvojil srca številnih navijalcev, ki so zaradi omejitev Palominov že začeli prestopati med lastnike Intelovih 0.13 mikronskih Pentiumov4.

10 komentarjev

Novi Athloni odklenjeni

VR - Zone - Na internetu so se pojavile slike jeder novih, prihajajočih Athlonov. Gre za 1.2 in 1.3GHz modela s 200 oziroma 266MHz zunanjimi frekvencami. Na slikah je lepo vidno, da so L1 mostički že tovarniško povezani, kar samo potrjuje govorice, ki po internetu krožijo že precej dolgo. Večina novih Athlonov je torej popolnoma odklenjenih, postavlja pa se vprašanje zakaj? Mogoče zato, ker so ti procesorji že tako blizu zgornje meje svojega jedra, da se jih kaj dosti tako ali tako ne da overclockati? Bomo videli...

4 komentarji

ASUS A7M266 @ X-Bit Labs

X-Bit Labs - Ekipa z X-Bit strani je ravno objavila njihov najnovejši test in ne gre za nič drugega, kot novo ASUSovo A7M266 ploščo. Plošča je namenjena AMDjevim SocketA procesorjem, zasnovana pa je okoli AMD 760 NorthBridga in VIA 686B SouthBridga (kar je, kot kaže, zelo popularna kombinacija). Kot gre za pričakovati od ASUSa, je plošča zelo kvalitetna in polna majhnih tehničnih inovacij, ki precej polepšajo delo z računalnikom. Za razliko od Gigabytove konkurence, podpira A7M266 tudi PC2100 DDR SDRAM... Kako pa je z overclockanjem? Nova revizija plošče (1.03) nima nobenih DIP stikal za spreminjanje množilnika, je pa zato zelo stabilna pri overclockanju preko zunanje frekvence. Durona 650MHz so uspeli...

3 komentarji

GOrb za Slot1 Celerone

Extreme Overclocking - Thermaltake je nekako kar pozabil na vse lastnike Slot1 Celeronov in ni izdal ustreznega Golden Orba za njih. Zato se je pač bilo potrebno znajti in zmodificirati obstoječe Golden Orbe. Sodeč po našem Forumu je veična osebkov modificirala SlotA verzijo, na tej strani pa si lahko ogledate zares dobro konverzijo Slot1 GOrba. Tipček se je res potrudil, zadevo temeljito pobrusil in naredil svoj preprost, ampak učinkovit montirni sistem. Ne dvomim, da bo projekt inspiriral tudi koga izmed vas!

2 komentarja

lunijev novi osebni rekord

Jaz - Stari bralci Slo-Techa se še spomnite, da je moj osebni rekord v overclockanju bil dosežen z Intel Coppermine 500MHz procesorjem in Epox EP-BX6 platko. Takrat mi je procesor uspelo naviti na neverjetnih 170MHz zunanje frekvence, kar je zneslo 850MHz. No, danes mi je, povsem nenačrtovano, uspelo podreti moj rekord. Pred par dnevi sem namreč v test dobil ABIT VP6 z Intel Coppermine 667MHz (133MHz FSB) procesorjem, doma pa sem še imel ABIT SA6R, ki mi je ostala od prejšnjega testa (objavljen bo kmalu...). Seveda se nisem mogel zadržati, in sem Coppermine sprobal na SA6R, čeprav sem ga zaradi visoke osnovne zunanje frekvence že vnaprej odpisal. Oh, kako sem se motil! Čip mi je namreč poponoma stabilno uspelo naviti na 1GHz. To znese kar 200MHz zunanje frekvence... Procesor je bil zračno hlajen z Alpho PAL6035 (in odprtim oknom [8-)]), stabilnost pa je dosegel pri 1.85V. Aja, če vas zanimajo podrobnosti: procesor ima oznako SL3XW (Malay), gre za staro cB0 jedro, poslali pa so mi ga iz

7 komentarjev