»

Nova družina cenejših FXov

X-Bit Labs - nVidia je pred kratkim na trg poslala cenejše inačice močnejšega Geforce FX 5800 Ultra, namreč NV 31 ter NV 34. Kartice so oskubljene verzije NV30 ter so namenjene tistim, ki niso preveč zahtevni in želijo čim boljše razmerje med ceno in hitrostjo. Na X-Bit Labs so si ogledali štiri grafične kartice, dve iz serije NV34 (Geforce FX 5200 in 5200 Ultra) ter dve iz NV31 (Geforce FX 5600 in 5600 Ultra). Pognali so jih skozi kar precejšnje število testov, saj je članek dolg kar celih 13 strani. Več tehničnih podatkov in rezultatov boste našli v samem testu. Več o tem!

1 komentar

Neuki uporabniki

Slashdot - Za konec pa še en prispevek o malce bolj zabavni strani računalništva: kot veste je privajanje popolnega začetnika na najnovejše čudo tehnologije, ki se ji reče računalnik, lahko včasih precej mukotrpna stvar. Mukotrpna tako za začetnika, kot tudi za tistega, ki nikoli ne ve, katero pomembno datoteko mu bo računalniški vajenec po neumnosti izbrisal iz računalnika. Ravno za take novopečene računalnikarje so na tej strani obdelali tri naprave - miško, monitor in tipkovnico - ki so "prijazne" do novih uporabnikov, saj z uporabo le-teh zagotovo ne bo prišlo do sesutij sistema in podobnih nevšečnosti. KLIK![:D]

1 komentar

Ozadja za Windows XP

Jaz - Posedujete okna 95/98/ME/2000, pa vam priložena ozadja za namizje kratijo spanec, ker bi radi imeli točno takšna, kot jih vidite pri prijatelju, ki ima Okna XP? Na voljo imate dve možnosti: lahko se odpravite k njemu in ozadja zapečete na zgoščenko ter jih prenesete na svoje računalo, lahko pa odklikate na to stran in si vunpotegnete nekaj manj kot 3 MB dolgo zip datoteko z več kot 25 standardnimi in novimi ozadji za Windows XP. Seveda obstaja še možnost, da bi si OS celo omislili, a kje je smisel [:D].

0 komentarjev

Window kit

Overclockers Cafe - Člankov/vodičev o izdelavi in vdelavi okna v računalniško ohišje je bilo že kar nekaj, zato upam, da ste medifikatorji našli kakšno novo idejo. Kljub raznim še tako podrobnim vodičem pa se še vedno najde kakšen osebek, ki se mu vse skupaj zdi prezahtevno ali pa nima volje/časa za izdelavo okna. Če spadate med take, se ne sekirajte preveč, kajti tudi za take primere so rešitve v obliki Window kita. Sicer take stvari uničujejo človekovo ustvarjalnost, ampak pustimo sedaj to. Skratka, na Overclocker Cafe so si ogledali eno izmed takih rešitev - Coolview Acrylic Window Kit. Edino kar dobite je okno, na vas pa je,da vse skupaj še vdelate v ohišje. To pa je v glavnem edina pomanjkljivost izdelka.

0 komentarjev

Modificiranje ohišja

Hardware OC - Našel sem še en vodič, o modificiranju ohišja - natančneje o vrtanju lukenj v ohišje. Če ste to sami že poskusili, gotovo veste, da to ni ravno mačji kašelj. Obstaja več različnih metod, od katerih so nekatere bolj, druge manj ugodne in učinkovite, izbira pa je odvisna od orodij, ki jih imate na razpolago. Najenostavnejša je uporaba navadnih klešč za pločevino in starega dobrega vrtalnika. Če jo imate, je bolje vzeti žago za rezanje lukenj, ki se jo pritrdi na vrtalnik (bor mašino). Res, da je okorna, a luknje narejene z njo so lepe. Najhitrejša možnost, ki v tem članku na žalost ni opisana, je vbodna žaga. Zelo koristen pripomoček je tudi pila, ali še bolje brusilni kamen za vrtalnik.

0 komentarjev

Kako dobiti večjo napetost procesorja na EPoX 8KTA3 plošči

OC Mod - Če želimo doseči višjo navitost procesorja, moramo imeti poleg dobrega hlajenja še dovolj visoko napetost procesorja. Še posebej zahtevni so AMD-ji. Predvsem Thunderbirdi. Doslej sem našel že precej vodičev, kako doseči višjo napetost na ABIT KT7/RAID ploščah. Predvsem je po kakovosti izstopala ta stran. Včeraj pa so poleg ABIT KT7/RAID vodičev dodali še vodič za EPoX 8KTA3 ploščo. Če vas torej zanima, poglejte sem. Seveda morate znati spajkati in imeti nekaj pojma o elektroniki. Drugače pa je modifikacija relativno enostavna. Vodič pa je zelo dober, ker je vse zelo natančno razloženo in poslikano. Fotografije pa so zelo razločne, kar je zelo pomembno. Če ne razločite nove grafične kartice na fotografiji, še ni tako hudo, če pa zaspajkate upor na napačno mesto, pa je.

7 komentarjev

Igričarski sistem za 300 tisoč tolarjev

Sharky Extreme - Še ena novica iz Sharky Extrema. Še en vodič, in tokrat o kupovanju dokaj poceni računalnika za igranje igric.
Tako kot vedno so sestavili dve konfiguraciji, eno Intelovo in drugo AMDjevo. Ohišje je midi tower z 300W napajlnikom. Intelova konfiguracija vsebuje Asus CUSL2-C matično ploščo in retail Pentiuma III 800 na 133 MHz vodilu (zakaj pa to?). AMDjeva pa Gigabytovo mama plato GA-7ZX in Thunderbirda 900. Ostale komponente so: 128MB PC133 rama, 20 GB IBMov 75GXP disk, Geforce 2 MX, Sonyev G200 zaslon, SB live! Value, neke Altec zvočnike, Pioneerjev 16/40 DVDrom. Tipkovnica je že standardno Microsoftova Natural Elite, glodalec pa je prav tako od Microsofta, Intellimouse Explorer. Hja... dobra izbira, a tistim, v katerih je vsaj malo overklokerske duše, bi jaz priporočal, da vzamejo 100 MHz verzijo Pentiuma... Klik!

4 komentarji

Novo ohišje

GotApex - Tokrat eno, ki je, po mojem mnenju, namenjeno tistim, ki hočejo dobro preventilirano ohišje, a se jim ne da vrtat po njem (torej stvarca ni namenjena meni). Za 170$, kolikor ta stvarca stane, dobimo zelo solidno ohišje, katerega posebnost so kar trije 120mm ventilatorji, ki so že tovarniško nameščeni vanj, dva intake in en outtake. Ql. Test si lahko dobite tukaj.

2 komentarja