»

Plinovod za dostop do interneta?

Yahoo News - Pri Nethercomm-u pravijo, da so razvili novo tehnologijo za dostop do interneta -- da nam za internetno cesto služi kabelski priključek, telefonska parica, zrak (wireless) ali celo električno omrežje, smo se že nekako navadili, a sedaj se jim je pridružil nov prenosnik -- plinovod. Med drugim trdijo tudi, da je z njihovo tehnologijo moč pošiljati celo TV signal, zadevo pa naj bi omogočali ultraširokopasovni oddajniki, ki naj bi bili celo cenejši od trenutno najbolj uveljavljenih na bakreni parici oz. koaksialnem kablu. Testiranje nove tehnologije naj bi se začelo v določenih delih ZDA naslednje leto.

Upamo lahko, da bodo svoje trditve uresničili in z zamikom tudi k nam pripeljali prepotrebno konkurenco domačemu Telekomu. Nenazadnje lahko tudi toplarne v naših mestih začno razmišljati o razširitvi svoje ponudbe, mojo babico pa že skrbi, da se bo njen štedilnik nalezel virusov.

26 komentarjev

O Modremzobu tudi Microsoft

The Register - Končno je tudi Malimehki začel razmišlajati o Bluetoothu na osebnih računalih. Bluetooth, sistem brezžične povezave, je bil še ko je bil le ideja, namenjen povezavi med PDAji, PCji, GSMji, tiskalniki in podobnim. To pa na žalost do sedaj še ni prišlo na vrsto pri proizvajalcih računalniške "trde" in "mehke" opreme. Sedaj pa je MS končno najavil oddajno-sprejemno postajo za USB, na katerega bomo lahko "priklopili" do 7 Bluetooth naprav in tako uporabljali to napredno povezavo tudi za računalniške stvari. Izdal bo tudi miško in tipkovnico, obljubljajo pa tudi podporo že v Windowsih XP. Celotna novica na The Register-ju.

4 komentarji

Bluetooth kmalu na računalnikih

Guru 3D - Bluetooth in Wireless LAN še vedno bijeta neusmiljeno bitko in prav nič še ni odločenega, kdo bo prevladal na komu. Oba sta dobro zasnovana, proizvajalci pa vztrajno zagovarjajo vsak svojega. No, morda se bo na PC-jih tehtnica prevesila v Bluetoothovo korist, saj je eden izmed največjih proizvajalcev matičnih plošč na svetu, MSI, pred kratkim od podjetja WildComm zakupil pravico do uporabe tega standarda. To pa pomeni samo eno: Bluetootha bomo v prihodnje najverjetneje pogostokrat videli na MSI-jevih matičnih ploščah. Tako bo MSI postal prvi proizvajalec, ki bo izdelal matično ploščo z Bluetoothom. Ali to pomeni, da se klasičnim mrežnim karticam bliža smrt? Težko je špekulirati za naprej, vendar pa bo Bluetooth v računalništvo vseeno prinesel nekoliko več svežine. Samo predstavljajte si povezavo med računalnikoma brez kabla, ki bo zaradi pogostih menjavanj frekvenc povrhu še odporna na motnje. Več na Guru3D....

2 komentarja