»

GTA San Andreas na zatožni klopi

Reuters - Skupina, ki je v igričarski industriji odgovorna za varovanje morale, preverja, če je v nam dobro znani igri GTA San Andreas možno vklopiti kake za nežne otroške dušice neprimerne prizore. Seveda so s tem mišljen prizori, ki bi simulirali spolni akt (ali seks po domače). Na straneh, ki se ukvarjajo s to igro, je namreč možno najti popravek, ki naj bi omogočil dostop do nemoralnih vsebin in tako je Entertainment Software Rating Board takoj stopil v akcijo preverjanja.

V kolikor se domneva izkaže za resnično, bo potrebno popraviti oceno primernosti igre - trenutno je označena z M, kar pomeni, da je primerna za 17 in več let staro občinstvo, lahko pa bi jo doletela oznaka AO (Adult only) - s čimer bi jo lahko kupovali samo še odrasli osebki. Več informacij je na voljo tukaj.

Igra je zaradi obilice nasilja sicer zelo privlačna za varuhe uboge zmedene mladine, ki bodo z možno prisotnostjo seksualnih prizorov zagotovo dobili še dodaten polet pri opravljanju svoje nadvse pomembne in...

52 komentarjev

Zanimive teme v forumu

Slo-Tech - Kot najbrž že veste, imamo na Slo-Techu tudi zelo velik forum, v katerem najdete odgovore na domala vsa računalniška vprašanja. Za spodbudo - povezave na nekaj zanimivih tem: Če se počutite to dolgočasno soboto dovolj kompetentne za udejstvovanje v debatah, izvolite [:D].

8 komentarjev

Trik za hlajenje GPUja

Overclockers.com - Kot verjetno že veste, imajo današnji grafični procesorji konkavno površino, kar je za zagrizene navijalce, ki želijo čimbolje hladiti svojo zverino majhen problem, zato jih večina vrh GPUja pobrusi. Če nimate živcev ali dovolj finega smirkovega papirja, da bi pobrusili vrh čipa pravkar kupljene kartice, ki vas je stala celo premoženje, pa si le oglejte ta trik.

0 komentarjev

SETI članek

Digital Explosion - Kaj je SETI, najbrž že veste. Gotovo pa ne veste, da običajna grafična različica tega programa, ki jo ima nameščeno večina vas bralcev, ni ravno idealna, če bi se radi nekoč povzpeli visoko na katerikoli SETI lestvici. Najbrž že veste, da obstaja tudi tekstovna različica, ki bistveno pohitri računanje, vendar pa boste gotovo dosegli še bolje rezultate z orodji, o katerih si lahko več preberete v tem članku. Gre namreč za posebnega tekstovnega odjemalca in za precej uporabno orodje, ki bo prišlo prav predvsem tistim, ki niso noč in dan povezani v internet. Omogoča namreč to, da si iz osrednjega SETI strežnika potegnete poljubno število paketkov, nakar jih program računa toliko časa, dokler niso paketki preračunani in vas nato opozori, da je čas, da pošljete rezultate. Poleg opisov teh dveh dodatkov pa boste našli še nekaj nakladanja o zgodovini tega programa in nekaj nasvetov za boljše računanje....

3 komentarji

Še o Matrox Parhelia-512

X-Bit Labs - Da bo Matrox Parhelia-512 iz specifikacij zares nadmočen čip (za potrditev bo treba počakati na teste), je gotovo že jasno. Vendar pa se kljub nekaterim odlikam, ki naj bi v svetu 3D grafike povzročile pravo malo revolucijo, še vedno najdejo dvomljivci, ki pravijo, da malce dvomijo v uspeh novega čipa. Prvi vzrok za to je že sama cena, saj naj bi izdelava kartice stala 450 $. Če k temu prištejemo še razne davke in stroške prevoza, da kartica pride v trgovine, cena kar lepo zrase. Na ta vzrok se navezuje tudi dejstvo, da odjemalcev, ki bi bili pripravljeni za najnovejši krik nove tehnologije plačati dobrih 100.000 SIT na svetu ni tako veliko. Položaj kupcev je v Ameriki zaradi boljšega socialnega statusa precej drugačen...

4 komentarji

Odklepanje Athlonov XP

Overclockers.com - Kot najbrž že veste, imajo novi Athloni XP drugačno ploščico, kot dobri stari Thunderbirdi. Med L1 mostički je več prostora, kar bi teoretično moralo olajšati delo odklepanja pomnoževalnega količnika. Je to tudi res? Zaradi nove vrste organskega pakiranja so mostički prekinjeni dosti bolj sofisticirano, tako da metoda s HB svinčnikom ne deluje. A vseeno se je našla rešitev. Na overclockers.com so že ugotovili, kakšen postopek je potreben za odklep AthXP procesorja. Kaj potrebujemo? Aceton, lepilo, prevodno pasto... Eh, pa saj ni tako zapleteno.

3 komentarji